2 OS v jednom PC

Všetko ohľadom Linuxu...
BorisSVK
Medium Expert
Medium Expert

2 OS v jednom PC

Príspevok od používateľa BorisSVK »

Ma niake negativa mat windows XP a linux v jednom pc?
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

windows ti tam potom zbytocne zabera miesto :D ale inak s tym nie je ziadny problem (aspon som nespozoroval)...
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

nema to zadne negativa ale prvni nainstaluj windows a potom linux kdyz to naisntalujes linux potom windows tak se vyple GRUB a linux nezapnes
BorisSVK
Medium Expert
Medium Expert

Silent napísal:nema to zadne negativa ale prvni nainstaluj windows a potom linux kdyz to naisntalujes linux potom windows tak se vyple GRUB a linux nezapnes
jj to viem

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2008, 14:20 )
linux asi nebudem vediet naištalovat. Robia servisi inštalaciu linuxu?
Silent
Star
Star

to neni tezke nainstalovat linux

Kód: Vybrať všetko

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Kubuntu
tady mas navod na instalaci
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

BorisSVK napísal: linux asi nebudem vediet naištalovat. Robia servisi inštalaciu linuxu?
Newiem aky linux chces pouzit, ale určite ho budeš vedieť nainštalovať. Osobne odporucam Ubuntu.
jediny problem mozes mat s rozdelenim disku. Preto je lepsie ked si uz v oknach vytvoris osobitnu particiu (ext2, ext3, mozes aj fat,ntfs len aby si na nej nemal nic o co nechces prist) programom ako Partition Magic a ten disk v instalacii oznacis, linux si uz sam vypocita ako si ho rozdeli(swap atd) sformatuje .... a instalacka pokracuje dalej klikackou ako vo Windoze. Este si zapamataj root pass a si za vodou :) vela zdaru
:wink:
Silent
Star
Star

a nebo oddel pres ten partiton mista kolik cs na linux a nech to nenaformatovane a pri instalaci linux das jen pouzit nejvetsi spojitelne misto a to se nainstaluje na to nenaformatovane
BorisSVK
Medium Expert
Medium Expert

a ked HD rozdelim už cez windows tak to budem musiet znova rozdelovat cez ubuntu?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

BorisSVK napísal:a ked HD rozdelim už cez windows tak to budem musiet znova rozdelovat cez ubuntu?
Nie
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Nie, nebudes musiet. Len priradis jednotlive particie, ktore si si vytvoril so suborovym systemom napr. Ext3, ako root znakom / a swap. Pripadne este priecinok uzivatela ako /home. Je to skutocne jednoduche a pokial budes pozorne citat, vsetko bude slapat. :wink:
Silent
Star
Star

nekomplikujte mu to tak staci v windowsach pres partition magic si vytvoris volnu particii nenaformatovanu a pri instalaci das pouzit nejvetsi spojitelne misto a to si uz samo rozdeli
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Silent napísal:nekomplikujte mu to tak staci v windowsach pres partition magic si vytvoris volnu particii nenaformatovanu a pri instalaci das pouzit nejvetsi spojitelne misto a to si uz samo rozdeli
Jezis to je tak jedno, hoc kto ked chce ist robit pod linux tak musi sam od seba vediet, aspon 5 navodou ako ho naistalovat a ked nevie ani , tak nech radsej ani neskusa Linux :roll:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

xivo napísal:Osobne odporucam Ubuntu.
Ja zase Ubuntu neodporúčam. Neviem ako vznikol ten ošiaľ, že Ubuntu je vhodné pre začiatočníkov (keď v každom druhom návode je: spustite konzolu a tam program sudo xxx). V Mandrive, Suse... je v návode: spustite si program (napr.) Konfiguračné centrum... ;)
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Retne napísal:Jezis to je tak jedno, hoc kto ked chce ist robit pod linux tak musi sam od seba vediet, aspon 5 navodou ako ho naistalovat a ked nevie ani , tak nech radsej ani neskusa Linux :roll:
Tie tvoje dementne nazory...niekedy mi je z toho na :smt096
Nic take ake experimentovanie neexistuje, ze ? Lebo ty si sa nikdy nic nepokusal ucit...chalan ma chut prejst na linux a ty mu to takto znechutis.

BTW
Ak budes potrebovat s niecim pomoct tak mi napis...podelim sa o svoje skusenosti co zatial mam :wink:
BorisSVK
Medium Expert
Medium Expert

Zavulon napísal:Tie tvoje dementne nazory...niekedy mi je z toho na :smt096
Nic take ake experimentovanie neexistuje, ze ? Lebo ty si sa nikdy nic nepokusal ucit...chalan ma chut prejst na linux a ty mu to takto znechutis.

BTW
Ak budes potrebovat s niecim pomoct tak mi napis...podelim sa o svoje skusenosti co zatial mam :wink:
Diky. Niak v auguste budem skladat novy počitač tak vtedy naištalujem windwovs a potom linux. Len škoda že neviem ktory linux. Ale asi mandrive lebo proti tomu som tu zatial nič nepočul
Silent
Star
Star

skus toto

Kód: Vybrať všetko

http://proc.linux.cz/
a ktery se ti bude nejvic libit pro zacatecniky ale taky bych ti doporucil ubuntu jsem na nich take zacal
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Silent napísal:... ale taky bych ti doporucil ubuntu jsem na nich take zacal
A skúšal si aj nejaké iné? :)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

BorisSVK napísal:Diky. Niak v auguste budem skladat novy počitač tak vtedy naištalujem windwovs a potom linux. Len škoda že neviem ktory linux. Ale asi mandrive lebo proti tomu som tu zatial nič nepočul
V podstate to mas jedno, pre ktoru distribuciu sa rozhodnes. Kazda ponuka jednoduche a celkom intuitivne ovladanie. Na pochopenie zakladov ti staci hoci ktora. Na prvy pohlad sa mozu lisit vzhladom, no to je detail.
Ale ako chrono naznacil, mam obavy okolo ubuntu. Je to moj subjektivny nazor, no spustanie cohokolvek cez sudo moze nezasvatenemu cloveku uskodit, kedze umoznuje spustat veci s pravami administratora aj obycajnemu pouzivatelovi.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Určite si nainštaluj Mandrivu KDE. Potom skús aj iné (OpenSuse, Fedoru, Ubuntu), uvidíš.. ja používam už len Kubuntu. :)
Silent
Star
Star

chrono napísal:A skúšal si aj nejaké iné? :)
jj skousel kubuntu, suse
Napísať odpoveď