2 OS v jednom PC
2 OS v jednom PC
Ma niake negativa mat windows XP a linux v jednom pc?
to neni tezke nainstalovat linux tady mas navod na instalaci
Kód: Vybrať všetko
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Kubuntu-
xivo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Newiem aky linux chces pouzit, ale určite ho budeš vedieť nainštalovať. Osobne odporucam Ubuntu.BorisSVK napísal: linux asi nebudem vediet naištalovat. Robia servisi inštalaciu linuxu?
jediny problem mozes mat s rozdelenim disku. Preto je lepsie ked si uz v oknach vytvoris osobitnu particiu (ext2, ext3, mozes aj fat,ntfs len aby si na nej nemal nic o co nechces prist) programom ako Partition Magic a ten disk v instalacii oznacis, linux si uz sam vypocita ako si ho rozdeli(swap atd) sformatuje .... a instalacka pokracuje dalej klikackou ako vo Windoze. Este si zapamataj root pass a si za vodou
Jezis to je tak jedno, hoc kto ked chce ist robit pod linux tak musi sam od seba vediet, aspon 5 navodou ako ho naistalovat a ked nevie ani , tak nech radsej ani neskusa LinuxSilent napísal:nekomplikujte mu to tak staci v windowsach pres partition magic si vytvoris volnu particii nenaformatovanu a pri instalaci das pouzit nejvetsi spojitelne misto a to si uz samo rozdeli
Tie tvoje dementne nazory...niekedy mi je z toho naRetne napísal:Jezis to je tak jedno, hoc kto ked chce ist robit pod linux tak musi sam od seba vediet, aspon 5 navodou ako ho naistalovat a ked nevie ani , tak nech radsej ani neskusa Linux
Nic take ake experimentovanie neexistuje, ze ? Lebo ty si sa nikdy nic nepokusal ucit...chalan ma chut prejst na linux a ty mu to takto znechutis.
BTW
Ak budes potrebovat s niecim pomoct tak mi napis...podelim sa o svoje skusenosti co zatial mam
Diky. Niak v auguste budem skladat novy počitač tak vtedy naištalujem windwovs a potom linux. Len škoda že neviem ktory linux. Ale asi mandrive lebo proti tomu som tu zatial nič nepočulZavulon napísal:Tie tvoje dementne nazory...niekedy mi je z toho na![]()
Nic take ake experimentovanie neexistuje, ze ? Lebo ty si sa nikdy nic nepokusal ucit...chalan ma chut prejst na linux a ty mu to takto znechutis.
BTW
Ak budes potrebovat s niecim pomoct tak mi napis...podelim sa o svoje skusenosti co zatial mam
skus toto a ktery se ti bude nejvic libit pro zacatecniky ale taky bych ti doporucil ubuntu jsem na nich take zacal
Kód: Vybrať všetko
http://proc.linux.cz/-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
V podstate to mas jedno, pre ktoru distribuciu sa rozhodnes. Kazda ponuka jednoduche a celkom intuitivne ovladanie. Na pochopenie zakladov ti staci hoci ktora. Na prvy pohlad sa mozu lisit vzhladom, no to je detail.BorisSVK napísal:Diky. Niak v auguste budem skladat novy počitač tak vtedy naištalujem windwovs a potom linux. Len škoda že neviem ktory linux. Ale asi mandrive lebo proti tomu som tu zatial nič nepočul
Ale ako chrono naznacil, mam obavy okolo ubuntu. Je to moj subjektivny nazor, no spustanie cohokolvek cez sudo moze nezasvatenemu cloveku uskodit, kedze umoznuje spustat veci s pravami administratora aj obycajnemu pouzivatelovi.