no asponze ponajnovsom krestania trosku skulturneli.nic v zlomStoporko napísal:ano, asi uz nieco zo Stareho zakona / zluvy poznas. Tam sa pise o tom, ze zidovsky velknaz v pravidelnych intervaloch chodil do tzv. svatyne svatych - miestnost v jeruzalemskom chrame, kde obetoval za hriechy ludu. Ta svatyna svatych bola centralna miestnost v chrame, kam nikto okrem velknaza raz za rok nesmel.
Taka pikoska - mal na sebe zvonceky a bol priviazany na lane - zvonceky aby podla zvuku zidia vedeli ci este zije a lano preto, ze ak by ho Bozia pritomnost v svatyni zabila, oni ho mohli odtial vytiahnut
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Poľovníci spod Tatier sa rozhodli obetovať jeleňa na omši v Spišskej Sobote. Nedarilo sa im však žiadneho uloviť. Situáciu na poslednú chvíľu zachránil 67-ročný Štefan Žák, ktorý trojročného jeleňa skolil zo 180 metrov jednou ranou priamo do srdca. /.../ Jeleň sa stal obetným darom na nedeľnej omši. Kňaz v tom nič pohanské nevidel.
Michal Lipták, správca farnosti v Spišskej Sobote: "Slová žalmu hovoria: ako jeleň dychtí za vodou, tak moja duša bože túži po tebe. Takže má to nejakú aj biblickú súvislosť."
-
pinacolada
Guru wannabe
-
krija
VIP
tak sa na to pozrime takto:
spominany polovnik mal v tom case zdravotne problemy. mal nehodu. takmer zo smrtelnej postele vstal a zabil jelena, lebo jeho niekolko kolegov bolo neschopnych. "boh" ho neusetril preto, aby bral zivot inemu zivemu tvoru, a k tomu vsetkemu za tak bezvyznamnym ucelom.
ani ludia v pripade tejto nehumannej akcie, neobetovali nic, co by ich nieco stalo. ak nepocitame tu jednu gulu do srdca za cca 30 sk. zato ten jelen obetoval vsetko, vsetko co mal, to najcennejsie a tym bol jeho zivot, bohu o ktorom nema ani paru.Pri podobných otázkach ma vždy napadne tá časť písma, kde Ježiš pozoruje ľudí obetujúcich v chráme. Mnohí dávali zo svojho prebytku a ani nepocítili, že čosi obetovali. Ale chudobná vdova vhodila do chrámovej pokladnice drobné mince, čo bol podľa Ježiša ten najväčší dar, pretože obetovala všetko čo mala a svoju budúcnosť vložila do Božích rúk s vierou, že Boh sa postará.
spominany polovnik mal v tom case zdravotne problemy. mal nehodu. takmer zo smrtelnej postele vstal a zabil jelena, lebo jeho niekolko kolegov bolo neschopnych. "boh" ho neusetril preto, aby bral zivot inemu zivemu tvoru, a k tomu vsetkemu za tak bezvyznamnym ucelom.
-
lekoklatik
VIP
Seci krestania sa priznajme teda ..uz to nema cenu sme odhaleni ... skratka tie jelene sem tam obetujeme kua je to az take zle?
pre nechapavych ...taketo clanky su voda na mlyn trtkom co potrebuju zadrapku aby sa mohli obut do krestanov ..ked pretekar na motorke zabije cloveka tak vsetci pani z motoristickeho sportu su vrahovia ze?
pre nechapavych ...taketo clanky su voda na mlyn trtkom co potrebuju zadrapku aby sa mohli obut do krestanov ..ked pretekar na motorke zabije cloveka tak vsetci pani z motoristickeho sportu su vrahovia ze?
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=1
Daval som se toto video resp dokument uz v inej teme ale myslim si ze s touto viac suvisi.
Daval som se toto video resp dokument uz v inej teme ale myslim si ze s touto viac suvisi.
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Stoporko
VIP
uzasne video.kali520 napísal:http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=1
sorry ze som sa rozpisal, ale to video ma fakt zaujalo... mozno z toho spravim na mladez temu...
-
lekoklatik
VIP
-
in your world
Light Star
-
NorthWindVG
Amateur
-
in your world
Light Star