Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

ved uz mate moznost sa prestahovat do holandska, nie?

vlastne pockat .. vacsina co to tu tak obhajuje este nema ani 18 .. hmm no tak si tych par rockov pockate a potom vas holandsko urcite rado privita :roll:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

nordkapp_pb,

nech som aký som, ale nič nerobím bezdôvodne, ani bitku, vždy musí byť relevantný dôvod.

Druhá vec, a to je zvrátené podľa teba, že nepijem (dokonca ani kávu), nedrogujem, neberem sypačky, starám sa o svoje zdravie a kondíciu, a teda trávu posudzujem ako k.k.tinu??? Lebo hovorí sa, že podľa seba súdim teba, a teda pokiaľ mne k životu takáto vec nechýba, tak logicky predpokladám, že to životná nevyhnutnosť to asi nebude?????

A za tretie, ja som tiež neni nevinný o to pokoj, ale ako vravím, na každého borca sa nájde borec, aj na mňa. Ozaj keď už si taký vzdelaný a diplomatický, čo považuješ za iné prostriedky????? Lebo aby sme sa rozumeli, napriek tomu aký som podľa teba obmedzenec, študujem na VŠ a moji predchádzajúci zamestnávatelia mi vždy dávali iba dobré referencie....

gwixt,

ono to Holandsko tiež nie je nejaká super výhra...... zaparkuješ večer auto, a ráno ho nájdeš vypálené, lebo mladí Arabáci sa nudili......
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

- za prve nikde som nenapisal ze povazujem za zvratene to ze sa o seba staras a podobne, ale tvoj pristup, myslim ze chvalit sa tym ze mas urcitu hierarchiu lamania ludi kvoli treningu je trosku chore a podla reakcii niesom sam ... v demokratickej spolocnosti mozme tusim povazovat za dobre to co za dobre povazuje vacsina tejto spolocnosti (neprekrucaj, vies ako to myslim!) ... ak si vsimas tak som sa tu nikde nevyjadril ze m ito k zivotu chyba ... dokonca myslm ze v tejto teme alebo v teme o drogach je ropzpisany moj postoj k drogam, keby si to cital, tak vies ze som travu zodvakrat mal, nespravila mi dobre tak ju nepouzivam :-) .. ale to je asi vedlajsie, lebo zautocit si na mna musel, to beriem ako samozrejmé :-) ...

... k prostriedkom .. tie zalezia od konkretnej situacie, je samozrejmé ze ekd na mna niekto vytiahne nozik, tak sa s nim nebudem dlho rozpravat .. ale pri modelovej situacii v podniku aku si ty nacrtol je konkretna postupnost asi taka, ze najskor sa budem snazit cloveku pekne vysvetlit ze sa nesprava zrovna podla kostolneho poriadku a nech dalej neprudi . samozrejme clovek neprestane .. tak si zavolam vyhadzovaca, ktory je na to aby takychto upratal (druha vec ze vyhadzovaci na slovensku su absolutni vygumovani chudacki hlavohrudaci), ked nepomaha, tak sa vacsinou utahuje k takzvanej prevahe poctom, demonstracia sily za pomoci dalsich znamych, ked nevida tak to je uz potom o inaom .. vsetko sa lisi situaciu od situacie a neexistuje vzorec ... samozrejmä plati viac rozumom ako silou :-P ...

... nechcem sa tymto dotknut teba alebo podobne, mozno to mas v ostatnych castiach hlavy v poriadku, ale kazda minca ma dve strany a poznam aj strasnych fetakov, ktori uspesne vystudovali a tiez mali od zamestnavatelov same dobre referencie ... preto si nemylsim ze je toto v tejto teme relevantnym ukazatelom toho, koho argument ma vacsi kaliber :-) ...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Mám na použitie sily voči inému človeku iný názor (či už chceme alebo nie, ale násilie je veľmi efektívny spôsob ako si presadiť svoje vôľu nad vôľou iného) ako väčšina ľudí...... či je to dobré, či zlé, je veľmi relatívne.... A či má väčšina pravdu je diskutabilné (ako povedal George Orwell: "Prináležitost niekoho k menšine, aj keby bola jednoosobová, ešte nerobí z nikoho šialenca")

Ale späť k téme, pevne verím že existujú hodnotnejšie a zdravšie spôsoby zábavy a trávenia voľného času ako sú drogy (vrátane alkoholu).
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

virus napísal:a) tychto ludi by bolo mizive percento oproti sucasnym uzivatelom
Iba dohad, a odvolavat sa na historiu neni mudre, lebo krajiny s vinimkou holandska, kde je tato droga povedzme tolerovana su na velmi nizkej urovni. Holandsko sa drzi ale otazka je dokedy.
virus napísal:b) co bolo v tejto teme x-krat napisane - marihuana nevyvolava fyzicku a maximalne slabu psychicku zavislost tak pocet drogovo zavislych by sa nezdvihol prakticky vobec...
Posledný výskum zameraný na škodlivý vplyv marihuany uskutočnil tím vedcov troch britských univerzít: University of Bristol, Imperial College a Cambridge University. Sledovali desaťtisíce ľudí v období od jedného do 27 rokov a vplyv marihuany na ich psychické zdravie, pričom sa zamerali na psychiatrické poruchy ako bipolárnu poruchu, halucinácie, ťažké depresie, úzkostné stavy, neurózy a suicidiálne sklony. Záver ich výskumu skonštatoval, že aj nepravidelní užívatelia marihuany majú o 40 % vyššiu pravdepodobnosť vzniku týchto porúch, pričom riziko u ostatných ľudí je veľmi nízke. Čo sa týka pravidelných denných alebo týždenných užívateľov marihuany, u nich sú riziká vzniku psychických porúch oveľa väčšie: 50 až 200 percent. Riziko sa ešte zvyšuje u jedincov, ktorí majú v rodine už psychické problémy.

Dr. Stanley Zammit na margo 800 nových prípadov psychických ochorení vyhlásil, že predísť sa im dá neužívaním marihuany. Vládni experti Veľkej Británie teraz chcú pripraviť kampaň, aby vysvetlili ľuďom, že marihuana nie je neškodnou drogou. „Experti sa presvedčili o spojení medzi marihuanou a psychickými ochoreniami, teraz musíme zariadiť, aby sa to dozvedeli aj 14-roční,“ uviedol Dr. Robin Murray z King's College.
virus napísal:c) ak by sa zdvihlo uzivanie marihuany na ukor uzivania inych drog islo by vlastne o pozitivum
Mozno ano, ale to podla mna nehrozi
J. V. Scheidt napísal:Obecně se kuřáci Cannabis dříve nebo později rozdělí pouze do dvou skupin: ti, kteří vystoupili, a ti, kteří
přestoupili. Vetšina konzumentů s kouřením drogy přestane, protože dospějí k názoru, že účinky a vedlejší účinky
jsou nežádoucí až neúnosné. Zbývající část kuřáků konopí buď popsané dlouhodobé důsledky snáší – anebo končí u
silných návykových drog. A tam je výjimek jen málo.

Podle již zmíněného amerického průzkumu přešly osoby, které kouřily marihuanu, tisíckrát nebo časteji v 73 %
ke kokainu a ve 23 % k heroinu.
Skodlivost marihuany je jednoducho fakt aj ked ta skodlivost moze byt mensia ako u alkoholu (co je podla niektorych studii tiez mytus), tak ja stale nevidim ziaden rozumny dvovod na jej legalizaciu a uz vobec nie ked ako bolo spomentue si ju kazdy vie zohnat ked ju potrebuje.

Takze zase sa dostavame na zaciatok a to je ze legalizacia marihuany len kvoli vasmu cistemu svedomiu nema ziaden vyznam len rizika spojene so zvacsujucou sa zavislostou, zvysenim poctu uzivatelov tejto a mozno aj inej drogy a moralnym upadkom spolocnosti.

To vsetko nastat nemusi, ale ako som pisal naco riskovat.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

kali520 napísal:Celu moju koncepciu ako vidiet stale nechapes a este stale si sa nevyjadril k tomu podstatnemu a to sposob a ucel uzivania alkoholu (ktory je dvojaky) a marihuany ktora sa da uzivat len na jeden ucel. virus napísal:
Ja som ti odpovedal uz davno, lenze ty si natolko zaslepeny svojim pohladom, ze nedokazes pochopit, ze trava sa nemusi nutne fajcit len za ucelom zhulenia sa, rovnako ako alkohol. Nevermind, hrach hadzat na stenu nebudem.
Pinhead napísal:a teda pokiaľ mne k životu takáto vec nechýba, tak logicky predpokladám, že to životná nevyhnutnosť to asi nebude?????
Je ti potreba k zivotu plynovy varic? Auto? Pocitac? No podla mna nie. Preco ich potom mas/pouzivas?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

nordkapp_pb napísal:technicke konope je dnes nevyuzitelne, ma ovela lacnejsie nahrady a ma nevyhodu ze vyzera rovnako ako fetacke konope, preto je zakazane :-)
tak tato veta mi uplne vyrazila dych. 3 uplne bludy zasebou. nevyuzitelne???? preboha ako je potom mozne ze z hektara konope vyrobis 3x viac papiera ako z hektara stromov? nehovoriac o tom, ze konope dopestujes kazdy rok co sa o stromoch povedat neda... alebo v textile: juta ci bavlna su ovela nakladnejsie a narocnejsie plodiny co sa tyka pestovania a spracovania a to ani nemaju taku odolnost ako konopne vlakno.
kazda jedna cast technickeho konope sa da vyuzit, dokonca aj odpad, ktory vznika jeho spracovanim. ak mas zaujem mozem tu o tom napisat cely referat...
este aj v tom, ze vyzera rovnako ako "fetacke" konope si mimo. akurat mozno v stadiu rastu. inac by tieto rastliny dokazal rozoznat aj laik ak by vedel ako ktora vyzera.
kali520 napísal:Iba dohad, a odvolavat sa na historiu neni mudre, lebo krajiny s vinimkou holandska, kde je tato droga povedzme tolerovana su na velmi nizkej urovni. Holandsko sa drzi ale otazka je dokedy.
myslis krajiny ako kanada, rusko? dokonca aj chlapik ktoreho vyrokmi sa rad ohanas v istej teme - hugo chavez dekriminalizoval ... ale je pravda ze tam by som zit teda nechcel... kazdopadne vidim, ze mas v tomto jasno...

propagandisticke vyskumy prevadzane na pikersko-kolesarkych "uzivateloch marihuany" ma fakt nezaujimaju ... nezda sa ti ze keby bol taky vyskum relevantny asi by to bola vazna pohnutka proti marihuane na lekarske ucely. zaujimave ze v krajinach kde je lekarska marihuana povolena sa ziadni lekari nestazuju, ze by videli nejaky psychicky upadok u pacientov...

ohladom nasledkov na fyzicke zdravie: nikto netvrdi ze to neskodi, ale ako som napisal - neexistuje zdokumentovany pripad umrtia na nasledky pozivania marihuany, co sice nevylucuje, ze sa takyto pripad nevyskytol, no tazko ich mohlo byt vela kedze ziadny nie je zdokumentovany.

qwixt: dakujem za vyriesenie celej 29 stranovej diskusie. mozme to tu locknut... :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pinhead napísal:...
ano je to vhodny nastroj, ale si az tak zakomplexovany jedinec ze bud nedokazes prijat fakt ze niekto/nikto nechce tvoju volu akceptovat, alebo nedokazes svoj nazor/volu prezentovat resp. presadit inak ? ... tak ako si povedal je relativne co je zle a co je dobre, takisto ako je relativne ci su drogy dobre alebo nie ... zalezi presne na uhle toho pohladu :-) ...

... btw.: nikto nikde v tejto siahodlhej teme nenapisal, ze drogy su najlepsi sposob travenia volneho casu ... mozu byt vsak velmi dobrym nastrojom .. napr. taka kava je droga ... ked som unaveny a potrebujem vydrzat, tak si dam kavu .. no jo nadrogujem sa .. vtedy vask berem drogu ucelne pre vyssi ciel ako je zabava :-) ... ano zhulit sa alebo ozrat sa len preto aby sa clovek zabavil je prizemne, da sa bavit aj bez toho ...

// dobre idem sa zdrogovat kavou a ucit sa, matury sa blizia a ja sa tu miesto ucenia zucastnujem v zabo-mysich valkach ...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

A preco nezlegalizujeme aj koks a pervitin alebo heroin?
Sak to by tiez nebrali ludia casto... Raz za cas aby bola sranda s kamaratmi.
Myslim ze by sme ju mali legalizovat aj pre polnohospodarov kebyze vyvazame ganju do okolitych krajin a u nas by sa pestovala na kazdom poli boli by sme jedna z najbohatsich krajin europy :D Same pozitiva no nie?
a najaviac ma dostavaju posty: ked vidim take nadrbane 13 rocne decko...
Ja vravim: ked vidim take 15-18 rocneho nahuleneho debilka...
Pinhead ludi radsej mlat iba v ringu lebo padnes pod uroven tych fetakov, oni aspon neublizuju inym vacsinou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ujo Marky napísal:A preco nezlegalizujeme aj koks a pervitin alebo heroin?
Jednoducha odpoved. Pretoze tieto drogy nie su na "urovni" marihuany ...
afa
Expert
Expert

Príspevok od používateľa afa »

Ako som pozeral par stran tak vacsinou tu pisete co ste nasli na inych strankach co to sposobuje a tak. Mne je jedno ci z legalizuju alebo nie viem ze by viac ludi zacalo pestovat skor ty ludia co doteraz len vo vacsom.Niekto preto fajci aby sa frajeril, dalsi aby zabudol na problemy a dalsi nema dovod. Kto ma kes je v centre diania, Neznasam tych ludi ktory hovoria aky to je fetak ale hlavne ze nikdy neskusil fet.Neskuseny ludia ktory odsudzuju. Ja nechcem aby kazdy teraz zacal fajcit marihuanu lebo potom je to onicom. Neviem co mam dodat k tejto teme mozno ma nieco napadne ale vsak to je jedno.Moj nazor je nepodstatny.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Iba dohad, a odvolavat sa na historiu neni mudre, lebo krajiny s vinimkou holandska, kde je tato droga povedzme tolerovana su na velmi nizkej urovni. Holandsko sa drzi ale otazka je dokedy.
Tak holandsko sa drzi a otazka je dokedy?No uz sa drzi 30 rokov a stale je na tom lepsie,pozri si nejake studie...kazdorocne tam klesaju uzivatelia tvrdych drog a stupaju uzivateli marihuany...

Davame vam tu argumenty a vy si len slepo kecate tie vase "argumenty"
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

afa: Veľmi hodnotný príspevok, konečne niečo, nad čím sa da rozvíjať diskusia. Mňa osobne tiež trápi to, že ľudia očiernujú túto bylinu. No neočierňujú ju tí, ktorí by o nej najradšej nepočuli alebo sú proti nej. Na vine sú zasraný spratkovia, čo hulia, aby si medzi sebou dokazovali, kto ma väčšie gule. Lebo práve z tohto plynú negatívne názory na túto rastlinu.
Konopa sa dá využívať ako na dobré veci, tak sa dá aj zneužívať. Dá sa použiť na výrobu textílii, ľuďom, čo majú preblémy s kĺbmi alebo krížami pomáha od bolestí, niekomu môže priležitostne pomôcť z depresie.
-No zároveň si človeka dokáže podmaniť, veľkého rapera sa stane hulič a uplne mu to vygumuje pamäť, iným to otvorí cestu i iným psychotropným látkam či drogám.
Na vine nie je rastlina, ale človek. Keď sa ľudia umúdria, dočkajú sa aj legalizácie.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tom4s3 napísal:ze trava sa nemusi nutne fajcit len za ucelom zhulenia sa
Tak za akym este?
virus napísal:zaujimave ze v krajinach kde je lekarska marihuana povolena sa ziadni lekari nestazuju, ze by videli nejaky psychicky upadok u pacientov...
Nieco ako lekarsky predpis a svojvolne uzivanie su uplne odlisne veci.
Jimmy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimmy »

mám otázku: aký je rozdiel medzi legalizáciou a dekriminalizáciou??

t0m4s3: vdaka, len aby som to správne pochopil

k téme: mne je to úplne jedno
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Tak za akym este?
Tebe to treba specialne trikrat napisat: "za takym istym ako v priapade alkoholu" - v mojom pripade stretnut sa vecer po praci s kamosmi, dat si prda a zabavit sa pri dobrej elektronickej hudbe.
Jimmy napísal:mám otázku: aký je rozdiel medzi legalizáciou a dekriminalizáciou??
Ak to chapem spravne tak legalizovat = povolenie uzivania,predavania tejto drogy (samozrejme urcita regulacia tu je) - viz. Holandsko. Dekriminalizacia je nieco ako v Cechach, ze ta za mnozstvo mensie ako male, neposlu hned do basy, pretoze sa usudzuje, ze to mas pre vlastnu potrebu.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Nieco ako lekarsky predpis a svojvolne uzivanie su uplne odlisne veci.
odlisne su len podnetom a ucelom, nie pouzitym predmetom - inymi slovami fajcis tu istu travu. v pripade lekarskeho uzivania mnoho krat castejsie ako vacsina beznych uzivatelov.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to ze narazal prave na podnet a ucel si asi zamerne prehliadol nie ? :-) ...

ako bolo napisane, dusujete sa ze marihuana ma strasne dobre ucinky na zdravie, rakovinu klby a tak (nepopieram), ale keby ju legalizovali z tohto titulu, tak by pre vas bez predpisu legalna nebola, sice by sa vasmu volaniu do neba vyhovelo, ale absolutne nic by ste tym neziskali .. tak sa konecne neschovavajte za vedu a medicinu, ale sa tomu postavte ako pravidelni uzivatelia marihuany -> ano! chceme si pri sebe nosit marisku, cheme ju vyfajcit za skolou BEZTRESTNE ... uz ma unavuje citat od teba virus clanky ze americki vedci dokazali a od kaliho ze americki vedci akurat z opacneho pobrezia dokazali uplny opak ... ano mate to dokonca podlozene, jeden z fora ludi zmagorenych do rastafarianstva a druhy z fora, ktore nekompromisne odsudzuje dokonca aj marihuanovu mast na klby :-) ...

... sorrny nema to k teme absolutne ziaden prinos, nechal som sa uniest ->Shame on me! ...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:to ze narazal prave na podnet a ucel si asi zamerne prehliadol nie ? :-) ...
ide o to ze ja som v prispevku na ktory on odpovedal narazal na predmet...

k tomu zvysku: ano, chcem otvorene mozem povedat, ze by som bol rad keby som mohlo vykonavat cinnost, ktoru vykonavam ajtak, s vlastnym vedomim, na vlastnu zodpovednost a nikomu tym neublizujem, beztrestne.

jo a za mojou sucasnou almou mater som fajcil este predtym nez sa nou stala :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_bb > nemusim nikoho prosit, ja ju totiz beztrestne so sebou nosim a fajcim :-P
Napísať odpoveď