Napaľovanie DVD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
weronyka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Napaľovanie DVD

Príspevok od používateľa weronyka »

zas otravujem... mám veliký problém... mám Nero 7, CD-čka mi ide napáliť bez problémov, DVD-čka mi do pc načíta tiež bez problémov, no keď vložím čisté DVD, vyhodí mi chybu, že sa nedá napaľovať pri rýchlosti 2,4 (hoci som dala rýchlosť 4x)... keď rýchlosť zmením, vypisuje to isté... ani dokumenty z pc nejde napáliť na DVD... vyskúšala som aj DVD clone, tam mi DVD-čka prekopírovalo, ale len na +... nevie niekto, prečo mi tie DVD-čka nechce napaľovať? :cry:
vlado69
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa vlado69 »

skus tam dať aby si rychlosť vybralo automaticky, a to maš aku napalovačku? Malo by to napalovať rychlosťou 16X až 18X podľa typu media.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

moze to byt firmwarom.. skus updatovat.. taky maly dotaz.. predtym ti to islo normalne ? az od verzie 7 ti to nejde ? aky ma zmysel si davat vyssie verzie ked su s tym len problemy.. pokial teda nemas vistu.. no a problem tiez nemusi byt v nerovi.. ale v napalke
vlado69
Amateur
Amateur

a ešte ma napadlo : nastavila si si že napaluješ DVD a nie CD ?
Ramirez
Amateur
Amateur

Nero 7

Príspevok od používateľa Ramirez »

No mne osobne sa Nero 7 vobec neosvedcilo, pouzivam verziu 6.6.0.16 a som s nou uplne spokojny. To iste by som poradil aj tebe! :wink:

A tiez by som skusil update firmware!
vlado69
Amateur
Amateur

Ja som mal Nera 6, 7, ale najviac sa mi osvedčil Nero 8. Urobiš v ňom prakticky všetko , prehráva takmer všetky formáty či audio alebo video,a ma spustu ďalšich funkcii .Doporučujem.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

odpoveď

no pred tým som mala nero 6, problémy začali už pri ňom... raz som kopírovala DVD, šlo to v pohode, na druhý deň som chcela skopírovať to isté DVD, no už to nešlo... rýchlosti som skúšala už meniť, aj nech si ju vyberie automaticky, no nepomohlo... skúšala som aj iné programy na napaľovanie, napr. Ashampoo, no tam mi to vyhadzovalo tiež... žeby bol problém v mechanike a nie v programe? no ako som už spomínala v Clone DVD šlo napáliť na + a aj CD-čka napaľuje normálne... :cry: :nervozita: :slap:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

skus este Roxio Easy CD Creator
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

mne sa tiez stalo ze som na starom compe kopiroval z DVD na DVD a slo mi to iba raz..potom uz mi to nefrcalo..ked som chcel kopirovat druhy krat..neviem preco..:(
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mne už aj windows preinštalovali, aj Nero som už skúšala preinštalovať, no nepomáha nič... cez mechaniku mi otvára CD, aj DVD, ide všetko, len to napaľovanie DVD nie... hm...
8r0m4n
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 8r0m4n »

Aku mas napalovacku? (znacka a model). Vyskusaj inu znacku medii. Ak pouzivas lacne, nekvalitne dvd je mozne ze niesu podporovane tvojim firmwarom.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mám napaľovačku
Optická mechanika _NEC DVD_RW ND-3520A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW)
skúšala som rôzne značky DVD, medzi inými aj BenQ, Traxdata, Memorex... a mnoho iných... ono to asi nebude v nich...
ale ináč ĎAKUJEM VEĽMI KRÁSNE ZA KAŽDÚ RADU... =)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tu som nasiel vsetko o tvojej napalovacke
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... leId=12314
musi napalovat v pohode na 16x aj + aj -
ale tak je jasne ze sa mohlo s nou aj nieco stat... mne sa na vezi stalo ze mi prestala prehravat CD/RW.. a na dvd playery ze prestal prehravac format DVD (CD ide normalne)
mozes este skusit odobrat napalovacke drivere... a to tak ze pojdes do spravcu zariadenia.. alebo.. kliknes na vlastnosti mechaniky ( Tento pocitac, mechanika prave tlacitko, vlastnosti, Hardware)
tam si ju najdes.. das vlastnosti.. skoci dalsie okno
karta ovladac... a das odinstalovat.. zmizne z tento pocitac.. restartujes PC a nabehne znova.. nainstaluje si ovladac.. mozno pomoze... skor by som skusil potom ten firmware updatnut.. skus ale najprv toto
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ok, vyskúšam a potom sa pochválim... :D
8r0m4n
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 8r0m4n »

Myslim ze viem kde je problem. Skus skontrolovat Transfer Mode.

Right click My Computer>>Properties>>Hardware>>Device Manager>>IDE ATA/ATAPI Controllers>> a klikni na Primary alebo Secondary channel (podla toho na ktorom z nich mas napalovacku pripojenu. Potom zvol Advanced Settings a skontroluj Transfer Mode. Malo by tam byt DMA. Ak tam je PIO tak to zmen na "DMA if availible", klikni OK a skus nieco napalit.
weronyka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Bola som to tak okukať, mám tam 2 primárne a 2 sekundárne kanály IDE, ale každé tam má nastavené DMA... ešte skúsim to firmware, čo mi odporučili a uvidíme, čo z toho bude... ozvem sa, ako to dopadlo... :D

//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2008, 20:30 )
8r0m4n napísal:Myslim ze viem kde je problem. Skus skontrolovat Transfer Mode.

Right click My Computer>>Properties>>Hardware>>Device Manager>>IDE ATA/ATAPI Controllers>> a klikni na Primary alebo Secondary channel (podla toho na ktorom z nich mas napalovacku pripojenu. Potom zvol Advanced Settings a skontroluj Transfer Mode. Malo by tam byt DMA. Ak tam je PIO tak to zmen na "DMA if availible", klikni OK a skus nieco napalit.
mám tam všade DMA, ale nejde to aj tak... no newa... teraz to už ani ísť nemusí, už asi viem, kde je chyba... niečo je asi s mechanikou, bo už ani CD mi nenačíta, len to rachotí... no čo! dorazila som ju... na to som expert :D
Napísať odpoveď