Napaľovanie DVD
-
weronyka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Napaľovanie DVD
zas otravujem... mám veliký problém... mám Nero 7, CD-čka mi ide napáliť bez problémov, DVD-čka mi do pc načíta tiež bez problémov, no keď vložím čisté DVD, vyhodí mi chybu, že sa nedá napaľovať pri rýchlosti 2,4 (hoci som dala rýchlosť 4x)... keď rýchlosť zmením, vypisuje to isté... ani dokumenty z pc nejde napáliť na DVD... vyskúšala som aj DVD clone, tam mi DVD-čka prekopírovalo, ale len na +... nevie niekto, prečo mi tie DVD-čka nechce napaľovať? 
-
weronyka
Light Star
odpoveď
no pred tým som mala nero 6, problémy začali už pri ňom... raz som kopírovala DVD, šlo to v pohode, na druhý deň som chcela skopírovať to isté DVD, no už to nešlo... rýchlosti som skúšala už meniť, aj nech si ju vyberie automaticky, no nepomohlo... skúšala som aj iné programy na napaľovanie, napr. Ashampoo, no tam mi to vyhadzovalo tiež... žeby bol problém v mechanike a nie v programe? no ako som už spomínala v Clone DVD šlo napáliť na + a aj CD-čka napaľuje normálne...

-
weronyka
Light Star
mám napaľovačku
Optická mechanika _NEC DVD_RW ND-3520A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW)
skúšala som rôzne značky DVD, medzi inými aj BenQ, Traxdata, Memorex... a mnoho iných... ono to asi nebude v nich...
ale ináč ĎAKUJEM VEĽMI KRÁSNE ZA KAŽDÚ RADU... =)
Optická mechanika _NEC DVD_RW ND-3520A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/24x/48x DVD+RW/DVD-RW)
skúšala som rôzne značky DVD, medzi inými aj BenQ, Traxdata, Memorex... a mnoho iných... ono to asi nebude v nich...
ale ináč ĎAKUJEM VEĽMI KRÁSNE ZA KAŽDÚ RADU... =)
-
Šu-Do
Redeemer
tu som nasiel vsetko o tvojej napalovacke
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... leId=12314
musi napalovat v pohode na 16x aj + aj -
ale tak je jasne ze sa mohlo s nou aj nieco stat... mne sa na vezi stalo ze mi prestala prehravat CD/RW.. a na dvd playery ze prestal prehravac format DVD (CD ide normalne)
mozes este skusit odobrat napalovacke drivere... a to tak ze pojdes do spravcu zariadenia.. alebo.. kliknes na vlastnosti mechaniky ( Tento pocitac, mechanika prave tlacitko, vlastnosti, Hardware)
tam si ju najdes.. das vlastnosti.. skoci dalsie okno
karta ovladac... a das odinstalovat.. zmizne z tento pocitac.. restartujes PC a nabehne znova.. nainstaluje si ovladac.. mozno pomoze... skor by som skusil potom ten firmware updatnut.. skus ale najprv toto
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... leId=12314
musi napalovat v pohode na 16x aj + aj -
ale tak je jasne ze sa mohlo s nou aj nieco stat... mne sa na vezi stalo ze mi prestala prehravat CD/RW.. a na dvd playery ze prestal prehravac format DVD (CD ide normalne)
mozes este skusit odobrat napalovacke drivere... a to tak ze pojdes do spravcu zariadenia.. alebo.. kliknes na vlastnosti mechaniky ( Tento pocitac, mechanika prave tlacitko, vlastnosti, Hardware)
tam si ju najdes.. das vlastnosti.. skoci dalsie okno
karta ovladac... a das odinstalovat.. zmizne z tento pocitac.. restartujes PC a nabehne znova.. nainstaluje si ovladac.. mozno pomoze... skor by som skusil potom ten firmware updatnut.. skus ale najprv toto
Myslim ze viem kde je problem. Skus skontrolovat Transfer Mode.
Right click My Computer>>Properties>>Hardware>>Device Manager>>IDE ATA/ATAPI Controllers>> a klikni na Primary alebo Secondary channel (podla toho na ktorom z nich mas napalovacku pripojenu. Potom zvol Advanced Settings a skontroluj Transfer Mode. Malo by tam byt DMA. Ak tam je PIO tak to zmen na "DMA if availible", klikni OK a skus nieco napalit.
Right click My Computer>>Properties>>Hardware>>Device Manager>>IDE ATA/ATAPI Controllers>> a klikni na Primary alebo Secondary channel (podla toho na ktorom z nich mas napalovacku pripojenu. Potom zvol Advanced Settings a skontroluj Transfer Mode. Malo by tam byt DMA. Ak tam je PIO tak to zmen na "DMA if availible", klikni OK a skus nieco napalit.
-
weronyka
Light Star
Bola som to tak okukať, mám tam 2 primárne a 2 sekundárne kanály IDE, ale každé tam má nastavené DMA... ešte skúsim to firmware, čo mi odporučili a uvidíme, čo z toho bude... ozvem sa, ako to dopadlo... 
//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2008, 20:30 )
//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2008, 20:30 )
mám tam všade DMA, ale nejde to aj tak... no newa... teraz to už ani ísť nemusí, už asi viem, kde je chyba... niečo je asi s mechanikou, bo už ani CD mi nenačíta, len to rachotí... no čo! dorazila som ju... na to som expert8r0m4n napísal:Myslim ze viem kde je problem. Skus skontrolovat Transfer Mode.