Frikso napísal:-Mne sa pozdáva zrušenie úrovní A/B na maturitách, aj tak to nemalo žiaden vyznam a študent si vyberal, ako somar medzi dvoma kopami.
-Tiež pozitívne hodnotím povinný cudzí jazyk od 3. a 6. triedy. Ja osobne som to tak mal na základke (3. ročnik Aj; 6. Nj), ale na strednej mnoho mojich spolužiakov mali iba jeden a zväčša to bol Nj či Fr (nie Aj). Samozrejme, v prvých 2 ročnikoch mali problemy s dobiehanim.
S tými maturitami...

ja neviem.. na ďalší rok maturujem a teraz sa pripravujem, ako je*o na úroveň B z nemeckého jazyka.. a teraz to zjednotia, do platnosti to príde v septembry a ja si budem môcť aj vyhoniť a nebudem to všetko stíhať..

+ NOSka, Dejepis a Slovenčina.. to sú predmety, z ktorých pôjdem, ale tie úrovne.. je pravda, že je to hovadina, pretože maturita je len jedna a mala by byť jednotná, ale zoberte si to z nášho pohľadu, alebo z pohľadu žiakov, pri ktorých sa tá reforma bude 4 roky vyvíjať.. ďakujem pekne..

neviem si to predstaviť.. na budúci týždeň píšem písomku zo všetkých tém z nemčiny z konverzácii..

a na čo?.. keď asi ani sám fico nebude vedieť, ako to bude vyzerať..

toto ma serie najviac, že sa to dotkne nás a my, ako prví si to zlízneme..

Naopak znižovanie počtov v triedach a skoré učenie jazykov je super.. lenže to by museli učiteľov zaplatiť, aby im toľkí chodili učiť ..

+ ešte toto som dobre nepochopil..
MENEJ DETÍ DO OSEMROČNÝCH GYMNÁZIÍ
Gymnáziá, ktoré ponúkajú 8-ročné štúdium, budú môcť prijímať len päť percent detí z populačného ročníka. Opatrenie by malo podľa ministerstva školstva zabrániť, aby z bežných základných škôl neodchádzali príliš vysoké počty nadaných detí, od ktorých by sa mohli učiť slabší žiaci.
Štát nadiktuje povinné učivo v tzv. štátnych vzdelávacích programoch.
Ministerstvo má zatiaľ hotovú jeho pracovnú verziu. Zvyšok učebných osnov si dotvoria školy vo vlastných školských programoch. Škôlky sa stanú súčasťou sústavy škôl.
Vlastne celé to nejak nechápem...