Zivotnost automobilov MAZDA

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

co som sa pytal znamych tak vraveli ze to je este pohoda ale necham si poradit. pocul som ze japonci maju diesle na velmi vysokej urovni.
Tomasito
VIP
VIP

Re: re

Príspevok od používateľa Tomasito »

Monako2 napísal:co som sa pytal znamych tak vraveli ze to je este pohoda ale necham si poradit. pocul som ze japonci maju diesle na velmi vysokej urovni.
Pri 180000 km urcite skor do diesla ako do benzinu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

hladkeho diesla by som sa nebal ani pri 250 ale preplnany... motor ako taky v pohode, ale turbo
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Kibo napísal:hladkeho diesla by som sa nebal ani pri 250 ale preplnany... motor ako taky v pohode, ale turbo
moze odist turbo?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

moze nemusi, neviem ako bolo jazdene, ale turbo je jedna z najviac namahanych suciastok, alebo skor najcitlivejsich. ak jazdili nesetrne, pochybujem ze by malo teraz 180.000 najazdene, ale tak moze sa stat :) ak sa pojdes previezt budes pocut a citit ako sa chova to auto. ale ked uz ide o take peniaze, investoval by som aj do prehliadky v servise mazda.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

na obrazku vyzera pekne, tvari sa ze o nu bolo starane, ale tak na dialku je to tazko hodnotit...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Kibo napísal:na obrazku vyzera pekne, tvari sa ze o nu bolo starane, ale tak na dialku je to tazko hodnotit...
vsak prave. nechcem pozerat len na vzhlad ale aj na to "skryte". este mam vo vyhliadke renault laguna 1,9 dci 2002, maju fajn vybavu ale tu som na francuzov cital len same negativa. http://www.autovia.sk/ojazdene-auto-ren ... i--1605315
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmmm o tomto motore som pocul pramalo a vseobecne japonci a diesel neboli az po nastup D4D a DiD moc oblubeny .. nasiel som lau referenciu z fora o mazdach ...

-> Mazdu 6 wagon chci taky, ale přemejšlím o 2.0i, jelikož tu naftu moc nechválí. Nechválí jí v recenzích, ale uživatelé s ní bývají všeobecně spokojení (teda ty s kterýma jsem mluvil). Jako příklad uvedu výtah z článku na DiTD na BJ....ojeté vozy...
NEBRAT!
2,0 DiTD (66 nebo 74 kW)
Přeplňovaný vznětový řadový čtyřválec, šestnáctiventilový rozvod DOHC, přímé vstřikování paliva rotačním čerpadlem. Důvod: Přímovstřikový diesel od Mazdy měl konkurovat německým motorům TDI. Na to však nemá jak hlučností a vibracemi, tak citelným turboefektem. Spotřebou také nevyniká, a navíc občas bývá nečekaně brzo (po 200 tisících km) opotřebený.

... to maš tak moze to byt pravda, nemusi, z osobnej sksenosti neveim a na druej strane osobna skusenost a osobna skusenost je rozdiel ... kazdy si to svoje chvali vzdy najviac ... podla viacerych tu uvedenych nazorov by som vsak mazdu diesla nebral ...

... btw.: neviem sice ci je to ten isty motor ako v predchodcovi BT50, myslim ze sa volal B-Fighter, ale ak hej, tak hmmm .. celom dost nepsijemne to hucalo ked som vedla toho stal .. dokonca dovolim si povedat viac ako PD TDi v ochcafkach a prassatoch ...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

a co povies na toho renaulta? predsa len maju fajn vybavu a nemaju tolko natocene.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

francuza ee a toboz nie lagunu. teraz to neber tak, ze utocim na francuzske auta, ale maju vysoku poruchovost co hovorim z vlastnej skusenosti, nie JPP... jasne ze aj ine znacky su neni 100%ne ale francuzi... a tie sedacky... citroen ich ma tak makke napriklad v C5, ze na dlhe trasy je to utrpenie, ale zas niekomu mozu vadit tvrde...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja by som ties nekupoval renault , to radsej tu mazdu , japonci su pedanti , ich vyrobky su kvalitne a myslim ze ta mazda bude dobra , moj nazor . japonci sa malo co kazia , najkvalitnejsie auta robia japonci a nemci. ja by som ju na tvojom mieste asi kupil. neviem , urob ako myslis :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

mazda 6? nadherny voz, akurat na accord sa nechyta :D
zase fakt je tie suciastky, ak sa ti nieco poondi, zacvakas pekny balik
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal:mazda 6? nadherny voz, akurat na accord sa nechyta :D
zase fakt je tie suciastky, ak sa ti nieco poondi, zacvakas pekny balik
keby si cital temu, tak zistis ze sa nebavime o mazde 6, ale o 626, tak citaj nabuduce, ok? :wink: a ked sme uz pri tom, diely nie su drahe, to si len vsetci nahovaraju. kym napr. na skodovke das za diel XY korun, pri mazde (vseobecne pri japoncoch) moze stat sice 3x tolko, ale aj 3x tolko vydrzi :wink: takze nepis blbosti ked nevies :) ked to teda beries z finacneho hladiska tak ano, su drahe, ale opodstatnene
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

kde sa da zohnat palubny pocitac na mazdu? nejaky obchod na nete
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

nie je to celkom k téme, ale spýtam sa..kamarát má mazdu a už sa mu pár krát stalo, že keď na napríklad pumpe alebo parkovisku, je tiež iná mazda s centrálnym zamykaním(ale to má asi každá) a zamkne si auto, zamkne sa aj tá kamarátová..má s tým niekto skúsenosti?
Apacer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Apacer »

http://www.autoweb.cz/galerie?article_i ... horizontal

myslim ze to hovori za vsetko ;o)

SHRNUTÍ
Takové auto jako Mazda6 se povede jen jednou za čas: prostorné a spolehlivé, přitom má ale co nabídnout i nadšeným řidičům. Provozní náklady i ceny náhradních dílů jsou navíc příznivější než u některých jiných japonských značek.
Napísať odpoveď