Laserové tlačiarne
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Laserové tlačiarne
Zdravím, asi budem kupovať novú tlačiareň, moju doterajšiu už asi nerozbehnem.. A tak sa chcem spýtať aký typ sa oplatí viac. Laserová alebo atramentová ? Na akom systéme funguje laserová ? Treba tam aj neakú farbu ?
-
GIGABYTE
King
Myslím hlavne cenovo čo sa viac oplatí, zase tak ak tlačím na atramentovke koľo krát vydrží tlačiť toner... No myslím ta tak, že ak s atramentovou tlaím celé A4 tak nech vydrží 10- krát na celé A4. Ale ak to z laserovou vydrží na neakých 50 krát tak myslí, že sa to oplatí viac... Hádam ma chápetegwixt napísal:zrejme zalezi na co to chces pouzivat .. ak chces tlacit farebne tak laserovky su drahe ....
napr ja som nedavno kupil najlacnejsiu laserovku od HP lebo potrebujem doma tlacit obcas text a nic viac tak mi to bohato staci ...
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
len kolko ti ten toner vydrzi, to si prerataj na stranu, a zistis, ze laserovka je mimoriadne lacna zalezitost. Laserovku tiez odporucam v pripade, ze niekto tlaci raz za cas - tam nehrozi zaschnutie hlav/naplni.
Co sa tyka farebnych laseroviek. Ono ceny za farbu uz nie su tak drasticke co sa obstaravacich nakladov tyka (pri troche snahy, su aj modely v akcii s MOC 4.990,-), ale horsie je to v pripade spotrebneho materialu, ktory castokrat vychadza na urovni vyssej ako samotna tlaciaren (dodavane naplne s novou tlaciarnou su polovicne) Preto sa farebny laser oplati len vtedy, ak farebne tlacis ozaj iba obcas nejaku hlavicku (firemne faktury, objednavky) s malym grafickym farebnym prvkom, alebo sem tam nejaky graf - v takom pripade ti aj startovny farebny toner vydrzi dlho a dokupujes len cenovo dostupny cierny.
Co sa tyka farebnych laseroviek. Ono ceny za farbu uz nie su tak drasticke co sa obstaravacich nakladov tyka (pri troche snahy, su aj modely v akcii s MOC 4.990,-), ale horsie je to v pripade spotrebneho materialu, ktory castokrat vychadza na urovni vyssej ako samotna tlaciaren (dodavane naplne s novou tlaciarnou su polovicne) Preto sa farebny laser oplati len vtedy, ak farebne tlacis ozaj iba obcas nejaku hlavicku (firemne faktury, objednavky) s malym grafickym farebnym prvkom, alebo sem tam nejaky graf - v takom pripade ti aj startovny farebny toner vydrzi dlho a dokupujes len cenovo dostupny cierny.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Low-endové HP ako laser určite nie.
Keď chceš lacnú laserovku, tak jednoznačne Brother HL-2030. Stojí približne rovnako, no diely sa dožívajú vysokých vekov. Toner sa dá ľahko naplniť, len je tam taká malička záludnosť - v servise ti budu vedieť ho potom odblokovať. V prípade opotrebovania valca (drum) kúpiš valec a ideš ďalej .
Keď chceš lacnú laserovku, tak jednoznačne Brother HL-2030. Stojí približne rovnako, no diely sa dožívajú vysokých vekov. Toner sa dá ľahko naplniť, len je tam taká malička záludnosť - v servise ti budu vedieť ho potom odblokovať. V prípade opotrebovania valca (drum) kúpiš valec a ideš ďalej .
Co ? Kde ? Kup HP LaserJet 1020, strasne dobra tlaciaren, ... Mam ju uz skoro 3 roky, toner stale originalny [ cca 2500 stran to vydrzi ] a este stale tlaci, a to musim povedat, ze tlacim dost vela [ zadania do skoly, tahaky, sestra stale referaty, bracho si tlaci ucivo na vysku, tatkovi fakturu, ... ]
Mám cca 10 rokov HP LaserJet 5 L kupoval som ju už ako použivanu repas toner stoji 800 korun novy 1500,- ... napln my vydržaka cca 2,5 roka tj 5000 (2x plna škatula) stran. Samozrejme je to tlačiaren len na TEXT popripade menšie obrazky ak chceš tlačiť rozsiahlejšie dokumenty treba tam dokupiť pameť.
Samozrejme tuto možnosť ti ponukam len ak chceš ušetriť a kupiť veľa muziky za malo penazi. Jedina oprava za tych 10 rokov bola vymena podavacieho valca aj to poškodili sekretarky ktore ju použivali pred tym než som ju zohnal.
btw repas vydrži rovnako dlho ako novy (odskušané)
Samozrejme tuto možnosť ti ponukam len ak chceš ušetriť a kupiť veľa muziky za malo penazi. Jedina oprava za tych 10 rokov bola vymena podavacieho valca aj to poškodili sekretarky ktore ju použivali pred tym než som ju zohnal.
btw repas vydrži rovnako dlho ako novy (odskušané)