Laserové tlačiarne

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Laserové tlačiarne

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Zdravím, asi budem kupovať novú tlačiareň, moju doterajšiu už asi nerozbehnem.. A tak sa chcem spýtať aký typ sa oplatí viac. Laserová alebo atramentová ? Na akom systéme funguje laserová ? Treba tam aj neakú farbu ?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ano do laserovej treba farbu (ta sa neanesie na papier a zapecie laserom)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:ano do laserovej treba farbu (ta sa neanesie na papier a zapecie laserom)
Aha, a čo sa viac oplatí ? Atramentová alebo laserová ?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

zrejme zalezi na co to chces pouzivat .. ak chces tlacit farebne tak laserovky su drahe ....

napr ja som nedavno kupil najlacnejsiu laserovku od HP lebo potrebujem doma tlacit obcas text a nic viac tak mi to bohato staci ...
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:zrejme zalezi na co to chces pouzivat .. ak chces tlacit farebne tak laserovky su drahe ....

napr ja som nedavno kupil najlacnejsiu laserovku od HP lebo potrebujem doma tlacit obcas text a nic viac tak mi to bohato staci ...
Myslím hlavne cenovo čo sa viac oplatí, zase tak ak tlačím na atramentovke koľo krát vydrží tlačiť toner... No myslím ta tak, že ak s atramentovou tlaím celé A4 tak nech vydrží 10- krát na celé A4. Ale ak to z laserovou vydrží na neakých 50 krát tak myslí, že sa to oplatí viac... Hádam ma chápete :D
blscha
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blscha »

Na dokumenty jednoznačne laserovka.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

na obycajne prace alebo referatiky do school laserova ja mam hp 1010.som nadmieru spokojny.az na ten drahy cardrige :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

len kolko ti ten toner vydrzi, to si prerataj na stranu, a zistis, ze laserovka je mimoriadne lacna zalezitost. Laserovku tiez odporucam v pripade, ze niekto tlaci raz za cas - tam nehrozi zaschnutie hlav/naplni.

Co sa tyka farebnych laseroviek. Ono ceny za farbu uz nie su tak drasticke co sa obstaravacich nakladov tyka (pri troche snahy, su aj modely v akcii s MOC 4.990,-), ale horsie je to v pripade spotrebneho materialu, ktory castokrat vychadza na urovni vyssej ako samotna tlaciaren (dodavane naplne s novou tlaciarnou su polovicne) Preto sa farebny laser oplati len vtedy, ak farebne tlacis ozaj iba obcas nejaku hlavicku (firemne faktury, objednavky) s malym grafickym farebnym prvkom, alebo sem tam nejaky graf - v takom pripade ti aj startovny farebny toner vydrzi dlho a dokupujes len cenovo dostupny cierny.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ciernobiele tlacenie jednoznacne laserova tlaciaren.. zivotnost tonerov je dlhsia ako u atramentovej cartrige.. kkt to vydrzi.. tlacim raz za mesiac.. lenze vzdy je treba ten atrament z cartrigu dostat na tu penu ktora je hore.. a to zere pekne vela farby...
blscha
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blscha »

1010 HP tonery sa dajú v pohode plniť u nás to vynde na 450sk.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Low-endové HP ako laser určite nie.

Keď chceš lacnú laserovku, tak jednoznačne Brother HL-2030. Stojí približne rovnako, no diely sa dožívajú vysokých vekov. Toner sa dá ľahko naplniť, len je tam taká malička záludnosť - v servise ti budu vedieť ho potom odblokovať. V prípade opotrebovania valca (drum) kúpiš valec a ideš ďalej . :)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Co ? Kde ? Kup HP LaserJet 1020, strasne dobra tlaciaren, ... Mam ju uz skoro 3 roky, toner stale originalny [ cca 2500 stran to vydrzi ] a este stale tlaci, a to musim povedat, ze tlacim dost vela [ zadania do skoly, tahaky, sestra stale referaty, bracho si tlaci ucivo na vysku, tatkovi fakturu, ... ]
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ako uz tu bolo spominane ked iba taext tak jednoznacne laserova tlaciaren.
Ale keby si chcel aj nieco farebne tak by som bral atrament(farebny toner na laserovu tlaciarne je dost drahy ci celkovo toner alebo refill toneru)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

A čo táto ? Máte neaké skúsenosti ?

http://www.shark.sk/Default.aspx?conten ... d_id;12811
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

Mám cca 10 rokov HP LaserJet 5 L kupoval som ju už ako použivanu repas toner stoji 800 korun novy 1500,- ... napln my vydržaka cca 2,5 roka tj 5000 (2x plna škatula) stran. Samozrejme je to tlačiaren len na TEXT popripade menšie obrazky ak chceš tlačiť rozsiahlejšie dokumenty treba tam dokupiť pameť.

Samozrejme tuto možnosť ti ponukam len ak chceš ušetriť a kupiť veľa muziky za malo penazi. Jedina oprava za tych 10 rokov bola vymena podavacieho valca aj to poškodili sekretarky ktore ju použivali pred tym než som ju zohnal.

btw repas vydrži rovnako dlho ako novy (odskušané)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

osobne si myslim, ze pri sucasnych cenach laserovych tlaciarni ani nema zmysel kupovat nieco pouzivane bez zaruky.. Spominana P1006 je slusna, ale da sa zohnat aj lacnejsie ako v sharku. Pripadne sa poobzeraj po P1005 - na domace pouzitie musi stacit aj ta.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zdravim, tiez by som potreboval poradit nejaku laserovku do max 3500. Moze to byt aj multifunkcne, len neviem ci sa do tej ceny vojdem.. Hlavna je co najvacsia kapacita toneru, pripadne jeho lacna vymena.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

mam HP 1018 a tak isto spokojny nadmieru a tie tonery niesu az take drahe(origos HP sa da zohnat uz od 1500) a vydrzi cca.2500 stran
Napísať odpoveď