počítače pripojené do firemnej siete majú privátne adresy, domáci počítač pripojený do siete internet cez poskytovateľa pripojenia má verejnú IP adresu a samozrejme automaticky aj dynamicku IP adresu, ak by si chcel staticku IP adresu, si musis za nu zacvakat.
micronet je iba neaky komercny nazov, inak sa jedna o VDSL technologiu, ma par vyhod oproti ADSL aj SDSL, ale aj nevyhody neake, VDSL ja povodne urcene pre firemne siete, preto si musi poziadat o verejnu IP, aspon myslim, VDSL by malo mat rovnaky download aj upload, ale bude asi pekne drahy. Je mozne ze sa mylim, nevem.
johny3212 napísal:micronet je iba neaky komercny nazov, inak sa jedna o VDSL technologiu, ma par vyhod oproti ADSL aj SDSL, ale aj nevyhody neake, VDSL ja povodne urcene pre firemne siete, preto si musi poziadat o verejnu IP, aspon myslim, VDSL by malo mat rovnaky download aj upload, ale bude asi pekne drahy. Je mozne ze sa mylim, nevem.
aha moze byt, ja som myslel inu technologiu, tam to stalo okolo 1500 Sk az neakych 15000Sk, ale ties to bolo od micronetu, ale to bolo hlavne pre firemne siete, ale aj pre domace..
ja osobne by som bral racej staticku, ak mas viac kompou a router, tak sa s tym da tak pekne vybavit a mozes sa naucit nove veci, heh. Ja by som si ju tes rad dal.
rapid ma toto poriesene. niekedy az moc. doma mam dynamicku IP a ked som tam a chcem si nieco stiahnut z rapidu, nepusti ma to, pokial som uz daco stiahol na druhom kompe. holt smola
ja viem ze si na to mieril, mno ak tolko stahujes z rapidu si zaplat konto heh, na ano je to nevyhoda v tomto, ja zas nemam co tahat z rapidu na filmy nemam cas a hudbu stahujem z ftp priamo, , tak si potom vypitaj dynamic, ti musia vyhoviet.
Zee napísal:rapid ma toto poriesene. niekedy az moc. doma mam dynamicku IP a ked som tam a chcem si nieco stiahnut z rapidu, nepusti ma to, pokial som uz daco stiahol na druhom kompe. holt smola
sak resetuj router alebo modem co mas a stahujes dalej nie, ak mas dinamic, na vonkajsej sieti si pod jednou IP, baz ohladu kolko mas kompov.
zee na rapide sa zaznamenavaju IP-cky, takze ked stiahnes nieco ti ju zaznamena a ta uz nepusti, as za cas, takze ak mas dynamic. a resetnes router tak sa ti automaticky prideli ina volna Ip-cka vo vonkajsej sieti, DHCP sa pouziva z hladiska setrena IP, a mozes tahat znova pod inuu IP, ak mas static tak mas stale rovnaku aj po restarte.
Zee ked som spravne pochopil doma mas router, ale to ze ked ho restartujes a prideli tvojim pocitacom ine IP je to zalezitost len v tvojej LAN sieti a rapid ta indentifikuje podla externej adresy AP tvojho providera ktora je v tomto pripade staticka.