IP? internet od micronetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

IP? internet od micronetu

Príspevok od používateľa Juri1990 »

Chcem kúpiť internet od micronetu a chcem, sa spýtať, či keď nebudem platiť službu "Verejná IP adresa" budem mať dynamickú IPčku?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

počítače pripojené do firemnej siete majú privátne adresy, domáci počítač pripojený do siete internet cez poskytovateľa pripojenia má verejnú IP adresu a samozrejme automaticky aj dynamicku IP adresu, ak by si chcel staticku IP adresu, si musis za nu zacvakat.
8)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

johny3212.. to máš priamo skúsenosti z Micronetu? Ja len preto, že vo všeobecnosti verejná IP neznamená automaticky dynamickú IP..

Ak ten Tvoj príspevok je špeciálne o Micronete, tak ber môj príspevok za bezpredmetný.. ;)
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Ak si nedas u Micronetu verejnu IP adresu tak dostanes neverejnu staticku, takze stale budes mat taku istu ale nebudes jediny s takou IP
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

micronet je iba neaky komercny nazov, inak sa jedna o VDSL technologiu, ma par vyhod oproti ADSL aj SDSL, ale aj nevyhody neake, VDSL ja povodne urcene pre firemne siete, preto si musi poziadat o verejnu IP, aspon myslim, VDSL by malo mat rovnaky download aj upload, ale bude asi pekne drahy. Je mozne ze sa mylim, nevem.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

johny3212 napísal:micronet je iba neaky komercny nazov, inak sa jedna o VDSL technologiu, ma par vyhod oproti ADSL aj SDSL, ale aj nevyhody neake, VDSL ja povodne urcene pre firemne siete, preto si musi poziadat o verejnu IP, aspon myslim, VDSL by malo mat rovnaky download aj upload, ale bude asi pekne drahy. Je mozne ze sa mylim, nevem.
http://www.digitalhome.sk/ihomeftth.html :wink:
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha moze byt, ja som myslel inu technologiu, tam to stalo okolo 1500 Sk az neakych 15000Sk, ale ties to bolo od micronetu, ale to bolo hlavne pre firemne siete, ale aj pre domace..
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no škoda, som dúfal, že bude dynamická, tak tá verejná a neverejná ma nejako veľmi netrápi
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Juri1990 napísal:no škoda, som dúfal, že bude dynamická, tak tá verejná a neverejná ma nejako veľmi netrápi
Vysvetli mi k comu ti je externa dynamicka adresa? potrebujes cheatovat na verejnych serveroch a vyhybat sa banom?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja osobne by som bral racej staticku, ak mas viac kompou a router, tak sa s tym da tak pekne vybavit a mozes sa naucit nove veci, heh. Ja by som si ju tes rad dal.
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som mieril teraz momentálne na Rapid a spol.
Zee
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zee »

rapid ma toto poriesene. niekedy az moc. doma mam dynamicku IP a ked som tam a chcem si nieco stiahnut z rapidu, nepusti ma to, pokial som uz daco stiahol na druhom kompe. holt smola
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja viem ze si na to mieril, mno ak tolko stahujes z rapidu si zaplat konto heh, na ano je to nevyhoda v tomto, ja zas nemam co tahat z rapidu na filmy nemam cas a hudbu stahujem z ftp priamo, :), tak si potom vypitaj dynamic, ti musia vyhoviet. 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zee: Nie je to nahodou tym, ze hoci mas dynamicku IP..., ale mas doma router na ktory su pripojene vsetky PC???
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Zee napísal:rapid ma toto poriesene. niekedy az moc. doma mam dynamicku IP a ked som tam a chcem si nieco stiahnut z rapidu, nepusti ma to, pokial som uz daco stiahol na druhom kompe. holt smola
sak resetuj router alebo modem co mas a stahujes dalej nie, ak mas dinamic, na vonkajsej sieti si pod jednou IP, baz ohladu kolko mas kompov.
Zee
Novice
Novice

nj, je to tym. kazdopadne to nic nemeni na fakte, ze rapid sa dynamickou IP oklamat neda :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trepes dve na tri.
Zee
Novice
Novice

ach jo.. nejdem sa hadat, bo siete nie su moj obor
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zee na rapide sa zaznamenavaju IP-cky, takze ked stiahnes nieco ti ju zaznamena a ta uz nepusti, as za cas, takze ak mas dynamic. a resetnes router tak sa ti automaticky prideli ina volna Ip-cka vo vonkajsej sieti, DHCP sa pouziva z hladiska setrena IP, a mozes tahat znova pod inuu IP, ak mas static tak mas stale rovnaku aj po restarte.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Zee ked som spravne pochopil doma mas router, ale to ze ked ho restartujes a prideli tvojim pocitacom ine IP je to zalezitost len v tvojej LAN sieti a rapid ta indentifikuje podla externej adresy AP tvojho providera ktora je v tomto pripade staticka.
Napísať odpoveď