.:M4jco:. napísal:Díky všetkým, už to ide, len ešte jedna kozmetická chyba, ako urobím to aby sa mi vypísaný text zobrazil v riadkoch? Pretože takto to je všetko vedľa seba a je to nepekné

Máš podobný štýl učenia aký som aj ja preferoval na začiatku - priamo na vec

, no však na plné pochopenie technológií je nutné si niečo o tom pascali aj prečítať. Ako tu na fore je takých odkazov hodne (stačí zadať tlačítko Hľadať a potom dať vyhľadať pascal). Pripadne sa rovno "vybodni" na pascal a prejdi na nejaký rozumnejší jazyk

ok, keby si chcel už tak veľmi pascal tak skôr delphi, pripadne (nechcem nejako vychvaľovať) najpoužívanejší jazyk a to Java, alebo rôzne deriváty jazyka C.
P.S. pre všetkých ktorý by ste ma tu chceli ukrižovať za to že java nie je vhodný výučbový jazyk a že jediný spásonosný jazyk na učenie je Pascal, tk odpovedam hned: Ja som sa učil "programovať poriadne" hneď na jave a nie je to žiaden problém sa naučiť myslieť objektovo.
//autoeditácia príspevku ( 27 May 2008, 20:13 )
audiotrack napísal:pheo: to si kde čítal tú definíciu že dátová a textová? Zatila som v každej literatúre videl iba interface a implementation alebo poslovenčené ako sa učí na školách deklaračná a príkazová časť.

no fajn, mám to z assembleru a zdá sa my to vhodný názov. A čo sa učia na slovenských školách, to naozaj neviem