Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Spoty
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Spoty »

lama2d napísal: Nakonci som napisal ze preto viem ze je Boh. Ano. Preto lebo som citil vnutorny boj ked som tam chcel hodit tu knihu :wink: LOGIKA :wink:
rofl ! sorry, ale ja nechapem o com ty tocis! hovoris mi o logike, pricom tvoj post nema ani hlavu ani patu. obvynis ma, ze ja necitam tvoje posty, ale co potom robis ty. ja ti nevyvraciam, ze si cez tento tvoj zazitok nemohol spoznat boha. iba vravim, ze sa mi to zda komicke... taketo skusenosti.... za druhe taketo pribehy od "doveryhodnych ludi" (tym nechcem povedat, ze tvoji stari rodiacia nie su), tykajuce sa viery, pri kt sa zjavuju demoni atd atd.. pocitom strachu, kt je jednou z najsilnesich manipulacnych prostriedkov nabozenskch institucii sa akurat tak vyvolava slepa viera.toto je moj nazor.
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Spoty napísal:rofl ! sorry, ale ja nechapem o com ty tocis! hovoris mi o logike, pricom tvoj post nema ani hlavu ani patu. obvynis ma, ze ja necitam tvoje posty, ale co potom robis ty. ja ti nevyvraciam, ze si cez tento tvoj zazitok nemohol spoznat boha. iba vravim, ze sa mi to zda komicke... taketo skusenosti.... za druhe taketo pribehy od "doveryhodnych ludi" (tym nechcem povedat, ze tvoji stari rodiacia nie su), tykajuce sa viery, pri kt sa zjavuju demoni atd atd.. pocitom strachu, kt je jednou z najsilnesich manipulacnych prostriedkov nabozenskch institucii sa akurat tak vyvolava slepa viera.toto je moj nazor.
hmmm tak sry, neuveril som na zaklade toho. :D Ale neviem ci som dobre pochopil tvoj prispevok lebo som dost unaveny, a nechce sa mi to citat poriadne proste sry. Pisal som ze viem co som videl
odpoved
ziaden problem, ale ukoncime to lebo je to aj tak flame :D
Spoty
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ludia by mali zabudnut na tieto zidokrestanske pi*ov***. co tak nabozesntvo nasich predkov http://helvete.metalmusic.sk/slovania.html alebo http://krugperuna.freeserverhost.com/

Biblia je zbierka rozpravok a vasho zidokrestanskeho boha mate len vo svojej hlave, nikde inde. :twisted:

No a ti ludia co tvrdia, ze su ciny potvrdzujuce existenciu boha, nieco na tom bude, ja obcas vidim jezisa v south parku napriklad :o

Gott mit Uns!
Helsing
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Helsing »

Komo napísal:Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.
kto by takej cirkvi mohol doverovat ked knazi znasilnuju malich chlapcov.neda sa im v nicomk verit ved ani bibliu neveia poriadne vylozit.pise sa predsa v 2 alebo 3 mojzisovejze citujem

:nebudes mat inych bohov okrem mna a neurobis si rytiny sochy alebo obrazi tohoco je hore na nebi dole pod zemou a ani toho co je vo vodach pod zemou 8)
NoaHix napísal:kamarat raz vyslovil dobru myslienku: VIERA NIE JE O CHODENI DO KOSTOLA!
vies co je viera?je to presvedcenie o niecom co sa este nestalo.napr.chces 10000 .-sk veris ze ti ich boh da tak ich dostanes.
lama2d napísal:Boh ekzistuje a kto neveri tak mu kludne vyvratim aj celu Evolucnu teoriu.
Svet neznikol nahodou tak ako potom znikol?

Som krestan ale nie katolik. Katolici maju divnu vieru a aj na tu vam dam par prikladov s cim vobec nemaju pravdu.
A na Boha si premna neverte. Ale Boha musis citit vsrci, a casom pochopis ze je stebou. Musis proste vediet ze je pritebe.
z ktorej cirkvi si?

skus napisat myslienku do jedneho postu nie do troch za sebou
upravil spoty
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Helsing napísal: vies co je viera?je to presvedcenie o niecom co sa este nestalo.napr.chces 10000 .-sk veris ze ti ich boh da tak ich dostanes.
ha-ha! tak si tomu ver! citim z toho egoizmus a materializmus.
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Helsing napísal: vies co je viera?je to presvedcenie o niecom co sa este nestalo.napr.chces 10000 .-sk veris ze ti ich boh da tak ich dostanes.
Si mimo, skus sa nadtým zamysliet a mozno prides nato ze je rozdiel medzi vierou a vierou (totisto zalezi akou)
Spoty
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Spoty »

Kód: Vybrať všetko

http://helvete.metalmusic.sk/

lol master to co si sem postol meegaaa LOL ten chlapik´. ja nemozem sneho :D :D
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

Ach Hesling atie tvoje úvahy! Rozmýšlaj keby som veril v to že mi mama dá tisícku tak by to bolo len na nej či my ju dá! Takže rovnako to bude akosi aj s tím bohom a tvojou teóriou! Ked boh vidí že ty v neho neveríš a chceš tú tisícku len preto aby si sa materiálne uspokojil tak ti ju nedá lebo on nepotrebuje takích , ktorý iba chú niečo od neho! Vieš tá tvoja "teóŕia" my pripomenula príhodu z prvého ročníka. Jedna moja spolužiačka sa so mnou hádala o existecii boha. A vyslovila presne rovanký názor ako ty! Že ked niečo chce od boha oprečo jej to nesplní hned? Lebo v neho ty ani ona v skutočnosti neverila a chcela to iba preto aby s tím niečo dokázala!
Myslím že tolko by stačilo k tvojej teórii. Btw. Myslím že by si si mal zamyslieť nad sebou že prečo si rovnako naivný ako 7- ročné dieťa!
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

ja som krestan-katolik a moj nazor je "co nezrobis sam ani cirkev za teba nezrobi"

---KLAMU LUDI---to je sice tajne
luCky
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luCky »

kobalt napísal:To mas ako s atomami, ked prisiel nejaky vedec s tym, ze vsetko sa sklada z atomov, tiez ludia tomu neverili verili radsej teorii, ze su 4 zakladne latky - ohen, zem vzduch, voda ci ako to bolo, pretoze tie poznali a atomy vlastne boli neviditelne.
tak tak a cirkev sa teraz obana tym ze vzduch dichas a nevidis ako potom vies ze je ?? a tak je to vraj aj s bohom :D
luCky
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luCky »

a teraz môj názor ja som krestan katolik do kostala chodim lebo musim rodicia si to zelaju a ja sa musim podriadit lebo s PC sa rozlucit nechcem :( takze do kostola chodim :(

tak no ja v boha neverim ale myslim si ze je dobre ze take daco je ze ludia maju aspon niejake predpoklady ze sa s nimy daco spravi ked skonaju. Jedno je na cirkvi ok ked si zoberiete keby nebolo cirkvi a desatora tak by ludia neboli k sebe dobrosrdecný mili a laskavy a nikomu by na nikom nezálezalo a kazdy by kazdeho postrielal a uz by sme tu dávno neboli tož to je môj názor :)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Jesus Christ on Heaven! Lucky to co rozpravas?

Kód: Vybrať všetko

a teraz môj názor ja som krestan katolik.....
.... tak no ja v boha neverim ale myslim si ...
vedi ty si protirecis v dvich po sebe iducich vetach.
k tomu desatoru sa radsej nevyjadrujem lebo tomu prd rozumies... :)
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

luCky napísal:do kostala chodim lebo musim rodicia si to zelaju a ja sa musim podriadit lebo s PC sa rozlucit nechcem :( takze do kostola chodim :(
mal by si sa s vasimi vazne porozpravat o tom do coho ta vlastne nutia. ked k nemu citis odpor a chodis tam na silu, tak to nema ziadny vyznam. U mna to bolo podobne, ale ras som si povedal ze dost! Uz to takto dalej nemoze ist. Som dospely a mam svoj rozum a presvedcenie a ja viem co je pre mna najlepsie. Jednoducho verim, ale do kostola skrz to ze niekto chce aby som tam siel ... to teda nie.
jurajko1
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurajko1 »

podla mna je cirkev, boh a to vsetko dokopy genialne zmagoreny mozog cloveka a donuteny k dobrovolnemu plateniu za kraviny.... AKY MA CIRKEV MAJETOK JE NENORMALNE :!: ... som ateista a toto je moj nazor ...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

luCky napísal:Jedno je na cirkvi ok ked si zoberiete keby nebolo cirkvi a desatora tak by ludia neboli k sebe dobrosrdecný mili a laskavy a nikomu by na nikom nezálezalo a kazdy by kazdeho postrielal a uz by sme tu dávno neboli tož to je môj názor :)
BLBOST :!: to co pises za nezmysli. Normalny clovek nepotrebuje desatoro, strach z pekla a pod. aby sa spraval slusne, civilizovane, spravne a ako si napisal dobrosrdecne a laskavo :wink:
whitek
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa whitek »

masterrr napísal: BLBOST :!: to co pises za nezmysli. Normalny clovek nepotrebuje desatoro, strach z pekla a pod. aby sa spraval slusne, civilizovane, spravne a ako si napisal dobrosrdecne a laskavo :wink:

ale vacsinou je to tak. skoro kazdy katolik najme starsi ludia sa spravaju podla desatoro a povec mi ze nie. inak masterrr je smrad :D
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

whitek napísal:
ale vacsinou je to tak. skoro kazdy katolik najme starsi ludia sa spravaju podla desatoro a povec mi ze nie. inak masterrr je smrad :D
cozeee?
totalna blbost, poznam kopu ludi co mali tu birmovku (taq sa to vola, nie?) a vobec sa nespravaju podla desatora, navise este v kostole sa klanaju krizu, co je priame porusenie bozich zakonov

BTW pravidlo 6 :roll:
humanstorm
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa humanstorm »

Moj nazor.

Katolicka cirkev je len jeden velky perfektne "na tu dobu" vymysleny pribeh.
Netreba sa zamyslat nad tym ze ci existuje boh alebo nie.Je to zbytocne.
A aj keby niaky boh existoval tak nemyslim si ze je dobry a milosrdny ale opacne zlomyselne a zly.Treba v prvom rade verit v sam seba a nie v niaku teoriu ktora popiera sama seba.Priklad. krestania popieraju incest a pritom vznik sveta pre nich bol konany v inceste.A X percent krestanov veri v boho cize v jeho priakazani, ibaze vecsinu prikazani porusia.Vseobecna cirkev je jeden velky blud o ktory sa opieraju ludia ktory su nesebestacny a najivny "nic v zlom".

To je moj subjektivny nazor a nikdo mi ho nevyvrati.
onix
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa onix »

Komo napísal:Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.
:) mas pravdu jezis existoval (ak ste pozerali vo stvrtok o 18:50 stv2
tak tam to vedci podtvrdili ) ja verim aj vto co vikonal ale trocha(riadne) sa mi zda ze cirkev nevie co robi.
:evil: napriklad aj ta stavba co sa stavia pred SPS J.Murgasa v BB
je vdaka cirkvy pretoze sa jej zdalo ze jej malo plati skola tak podme predat pozemky sukromnikovy a ten k*k*t nam tam zrusil ihriska aby mal SUKROMNE tenisove kurty a uplne nam znicil areal aby tam postavil bytovku :evil:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

jezis mozno existoval ale nevyhlasoval by som ho za svateho, bol proste filozof a rozdaval vela lasky...
Napísať odpoveď