Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
co si o tom myslite? dnes som natrafil na tento clanok a celkom ma zaujal http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 02/14935VI , mozno na tom nieco bude , co si myslite vy? ja by som nebol proti
Re: priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
Priemrný vek a 140 rokov-bolo by to dobré ale keby si sa v 100ke cítil na 20 a až v 130 na 60kubodinho napísal:co si o tom myslite? dnes som natrafil na tento clanok a celkom ma zaujal http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 02/14935VI , mozno na tom nieco bude , co si myslite vy? ja by som nebol proti
Re: priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov
no to hejHacket napísal:Priemrný vek a 140 rokov-bolo by to dobré ale keby si sa v 100ke cítil na 20 a až v 130 na 60Podľa mňa je to nereálne
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
bunky sú naprogramované na 120r. to, za to, že priemerná vek je 80 si môžme sami - prežierame sa, necvičíme, jeme samé veci z fast food, sme v strese a tiež nám nepridáva k tomu ani znečistené životné prostredie, smog atď. Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožijú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
-
Vesper
Professional
Za cenu toho, že genetický fond ľudstva bude čoraz slabší a tým pádom sa budú rodiť menej odolné deti náchylné na choroby. Veď čo medicína zachráni. Ale to už sme pri eugenike...bolek napísal:Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožujú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
-
bolek
Guru
Vieš, to je už je etická stránka veci, či jedincom s genetickými poruchami, ktorí môžu mať potomstvo, dovoliť rozmnožovať sa. No jasné, zakázať im to nezakážeš, ani im v tom nezabrániš...Vesper napísal:Za cenu toho, že genetický fond ľudstva bude čoraz slabší a tým pádom sa budú rodiť menej odolné deti náchylné na choroby. Veď čo medicína zachráni. Ale to už sme pri eugenike...
Která bude poslední smrtelná generace?
len skoda ze statisticky nas po 1000 rokoch nieco/niekto zabije
len skoda ze statisticky nas po 1000 rokoch nieco/niekto zabije
bolek: musim ti bohuzial oponovat, ale nemas pravdu, je to presne naopak: sme "naprogramovani" na max 50 rokov, lenze s rastucou zivotnou urovnou a s vyvojom zdravotnictva sa nam dari "osierat" samych seba. to prave vysvetluje, preco clovek s pokracujucim vyvojom zije stale dlhsie. stres, zranice (alebo skor prezieracky) nam skracuju zivot, ale aj tak je ta hladina uz o dost vyssia ako by sme zili normalne. vyssi vek umrtia je dany uz len takymi banalitami ako ockovania, pravidelnym prijmom relativne kvalitnej stravy so vsetkymi zivinami, hygienou, vyrazne ulahcenou pracou (mam na mysli ze nemusis prat veci v rukach, "iba" ich nahadzes do pracky atd), to ze mame cas na aky-taky relax a podobne. kym ma bunka dost zivin a vhodne podmienky, tak slape ako hodinky, kym nezomrie vplyvom prostredia, alebo u niektorych buniek vplyvom programovanej bunecnej smrti- apoptozy (niektore krvinky, neurony, a.i.). ak ale aj zomrie, nezomrie skor, kym si nie je ista, ze na funkciu ktoru vykonava ma nahradnika- ked nema, ide o patologicky stav a s tym uz treba nieco robit. len tak v kratkosti 
-
erytrocyt
VIP
Bolek, a čo by sme podľa teba mali jesť, aby sme sa dožili 140 tky. A ešte jednu vec mi povedz. Pred dvesto rokmi, keď sme fast-foody nepoznali, keď autá nejazdili, lietadlá nepadali, a ovzdušie bolo čistejšie, ľudia sa dožili omnoho menej ale jedli omnoho zdravšiu stravu.bolek napísal:bunky sú naprogramované na 120r. to, za to, že priemerná vek je 80 si môžme sami - prežierame sa, necvičíme, jeme samé veci z fast food, sme v strese a tiež nám nepridáva k tomu ani znečistené životné prostredie, smog atď. Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožijú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
-
Hotwire
Addict
uroven zdravotnictva bola nizsiaerytrocyt napísal:Bolek, a čo by sme podľa teba mali jesť, aby sme sa dožili 140 tky. A ešte jednu vec mi povedz. Pred dvesto rokmi, keď sme fast-foody nepoznali, keď autá nejazdili, lietadlá nepadali, a ovzdušie bolo čistejšie, ľudia sa dožili omnoho menej ale jedli omnoho zdravšiu stravu.
to je pravda, mor, spanielska chripka a podobne sa vyskytuju mimoriadne zriedkavo, su uchovane vacsinou uz iba v labakoch s maximalnou ostrahou.bolek napísal:erytro: Nevravím, že mám pravdu. Vyhnúť sa tomu nemôžme, lebo tie vplyvy na nás stále vplývajú a ľudia vtedy nepoznali žiadne lieky, preto umierali na choroby, ktoré sa dajú dnes bežne vyliečiť.