Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kubodinho
Professional
Professional

Priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov

Príspevok od používateľa kubodinho »

co si o tom myslite? dnes som natrafil na tento clanok a celkom ma zaujal http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 02/14935VI , mozno na tom nieco bude , co si myslite vy? ja by som nebol proti
Hacket
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov

Príspevok od používateľa Hacket »

kubodinho napísal:co si o tom myslite? dnes som natrafil na tento clanok a celkom ma zaujal http://www.cassovia.sk/korzar/archiv/cl ... 02/14935VI , mozno na tom nieco bude , co si myslite vy? ja by som nebol proti
Priemrný vek a 140 rokov-bolo by to dobré ale keby si sa v 100ke cítil na 20 a až v 130 na 60 :D Podľa mňa je to nereálne
kubodinho
Professional
Professional

Re: priemerna dlzka zivota v roku 2020 by mala byt 140 rokov

Hacket napísal:Priemrný vek a 140 rokov-bolo by to dobré ale keby si sa v 100ke cítil na 20 a až v 130 na 60 :D Podľa mňa je to nereálne
no to hej :D , ale mozno to je mozne ved pozri ako stupala krivka od cias Rimanov az po dnes a aky vysoky skok sa urobl za posledne desatrocia
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ja som dakde pocul ze ludske telo ma "kredit" na 200 rokov a okolite vplyvy ho znizuju ...zivotna uroven ide hore, zdravotnictvo, medicina ... 140 priemerny vek urcite nie ale rekorderi podla mna kludne mozu mat v 2020 140 rokov :) a budeme mat co kukat v reflexe :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

bunky sú naprogramované na 120r. to, za to, že priemerná vek je 80 si môžme sami - prežierame sa, necvičíme, jeme samé veci z fast food, sme v strese a tiež nám nepridáva k tomu ani znečistené životné prostredie, smog atď. Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožijú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

bolek napísal:Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožujú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
Za cenu toho, že genetický fond ľudstva bude čoraz slabší a tým pádom sa budú rodiť menej odolné deti náchylné na choroby. Veď čo medicína zachráni. Ale to už sme pri eugenike...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

aj tak...zivot po 80ke uz neni bohvieco...same choroby, nic nevladzes, si rad ak sa nepostis apod :? keby to vedeli urobit tak zeby si aj v 100ke vyzeral ako 20nik to by bolo skvele
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

stress, alkohol, cigarety, zly zivotny styl, zle stravovanie, malo sportu a pohybu, zamorene zivotne prostredie, choroby...atd, to vsetko nam skrati zivot o takych 20-30 rokov
kubodinho
Professional
Professional

Sheep napísal:stress, alkohol, cigarety, zly zivotny styl, zle stravovanie, malo sportu a pohybu, zamorene zivotne prostredie, choroby...atd, to vsetko nam skrati zivot o takych 20-30 rokov
mozno aj viac, mas pravdu , ale mozme si za to sami
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

hlavne ze maximalna zivotnost niektorych organov je do 120 rokov :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Vesper napísal:Za cenu toho, že genetický fond ľudstva bude čoraz slabší a tým pádom sa budú rodiť menej odolné deti náchylné na choroby. Veď čo medicína zachráni. Ale to už sme pri eugenike...
Vieš, to je už je etická stránka veci, či jedincom s genetickými poruchami, ktorí môžu mať potomstvo, dovoliť rozmnožovať sa. No jasné, zakázať im to nezakážeš, ani im v tom nezabrániš...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bolek napísal:Vieš, to je už je etická stránka veci, či jedincom s genetickými poruchami, ktorí môžu mať potomstvo, dovoliť rozmnožovať sa. No jasné, zakázať im to nezakážeš, ani im v tom nezabrániš...
To uz ale vrtame do eugeniky, a to nechceme, vsak?
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

no v Afrike asi nie
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

Která bude poslední smrtelná generace?
len skoda ze statisticky nas po 1000 rokoch nieco/niekto zabije :D
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

bolek: musim ti bohuzial oponovat, ale nemas pravdu, je to presne naopak: sme "naprogramovani" na max 50 rokov, lenze s rastucou zivotnou urovnou a s vyvojom zdravotnictva sa nam dari "osierat" samych seba. to prave vysvetluje, preco clovek s pokracujucim vyvojom zije stale dlhsie. stres, zranice (alebo skor prezieracky) nam skracuju zivot, ale aj tak je ta hladina uz o dost vyssia ako by sme zili normalne. vyssi vek umrtia je dany uz len takymi banalitami ako ockovania, pravidelnym prijmom relativne kvalitnej stravy so vsetkymi zivinami, hygienou, vyrazne ulahcenou pracou (mam na mysli ze nemusis prat veci v rukach, "iba" ich nahadzes do pracky atd), to ze mame cas na aky-taky relax a podobne. kym ma bunka dost zivin a vhodne podmienky, tak slape ako hodinky, kym nezomrie vplyvom prostredia, alebo u niektorych buniek vplyvom programovanej bunecnej smrti- apoptozy (niektore krvinky, neurony, a.i.). ak ale aj zomrie, nezomrie skor, kym si nie je ista, ze na funkciu ktoru vykonava ma nahradnika- ked nema, ide o patologicky stav a s tym uz treba nieco robit. len tak v kratkosti :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

bolek napísal:bunky sú naprogramované na 120r. to, za to, že priemerná vek je 80 si môžme sami - prežierame sa, necvičíme, jeme samé veci z fast food, sme v strese a tiež nám nepridáva k tomu ani znečistené životné prostredie, smog atď. Ale tak medicína ide dopredu, a preto často ľudia, ktorí zomierali kvôli chorobám v 20r. sa dnes dožijú aj 50r. Čiže vôbec ma neprekvapuje, že sa pohrávajú s myšlienkou, že by bolo možné predĺžiť vek až na 140r...
Bolek, a čo by sme podľa teba mali jesť, aby sme sa dožili 140 tky. A ešte jednu vec mi povedz. Pred dvesto rokmi, keď sme fast-foody nepoznali, keď autá nejazdili, lietadlá nepadali, a ovzdušie bolo čistejšie, ľudia sa dožili omnoho menej ale jedli omnoho zdravšiu stravu.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

erytrocyt napísal:Bolek, a čo by sme podľa teba mali jesť, aby sme sa dožili 140 tky. A ešte jednu vec mi povedz. Pred dvesto rokmi, keď sme fast-foody nepoznali, keď autá nejazdili, lietadlá nepadali, a ovzdušie bolo čistejšie, ľudia sa dožili omnoho menej ale jedli omnoho zdravšiu stravu.
uroven zdravotnictva bola nizsia :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

erytro: Nevravím, že mám pravdu. Vyhnúť sa tomu nemôžme, lebo tie vplyvy na nás stále vplývajú a ľudia vtedy nepoznali žiadne lieky, preto umierali na choroby, ktoré sa dajú dnes bežne vyliečiť.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Live fast, love hard, die young. Janis Joplin :wink:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

bolek napísal:erytro: Nevravím, že mám pravdu. Vyhnúť sa tomu nemôžme, lebo tie vplyvy na nás stále vplývajú a ľudia vtedy nepoznali žiadne lieky, preto umierali na choroby, ktoré sa dajú dnes bežne vyliečiť.
to je pravda, mor, spanielska chripka a podobne sa vyskytuju mimoriadne zriedkavo, su uchovane vacsinou uz iba v labakoch s maximalnou ostrahou.
Napísať odpoveď