Japonstina
Japonstina
Hladam instalacku alebo nieco potobne aby som mohol pisat s klavesnicou po japonsky lebo ked v ovladacom panely zaskrtnem nainstalovat japonstinu tak pyta odomna Windows CD tak plz poradte. ( a to CD nemam
)
-
dair
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
jj, potrebujes to cd lebo nedavno som to takto robil pre cajku.
BTW pokial ale nevies japonsky na vela ti to nebude pretoze to nie je ako pisat nasou abecedou. Co som ju sledoval tak to je vsetko o akokeby slabikach kde si sem tam v slovach menila vyznam par slabik v hiragame do kanji cize cely text bol akokeby v dvoch typoch pisma....
BTW pokial ale nevies japonsky na vela ti to nebude pretoze to nie je ako pisat nasou abecedou. Co som ju sledoval tak to je vsetko o akokeby slabikach kde si sem tam v slovach menila vyznam par slabik v hiragame do kanji cize cely text bol akokeby v dvoch typoch pisma....
-
dair
Guru wannabe
ide o to ze nie vsetko sa da vyjadrit kanji a vela slov nema vobec znak a preto sa pouziva hiragana alebo katakana ako doprovodne znaky na celkove vyjadrenie. Keby si videl japonske noviny tak by si si hned vsimolchrono napísal:Napisať sushi alebo sayonara zase nie je taký problém (ale je to úplne iné ako písať latinkou; hlavne tá zámena hiragana na kanji).
Take preklady ti inac vobec nepomozu a fakt ze najdes symbol pre SU a SHI neznamena ze vies japonsky
-
audiotrack
VIP
-
dair
Guru wannabe
a hlavne v rustine sa hudba nepovie "hudba" ale музыка, takze ak ti niekto nebude rozumiet tak len preto ze si tatar a si len slovo inac napisal ale vobec NEPRELOZIL vyznam slovaradek21 napísal:Ok, dal som to len ako príkladV azbuke sa nevyznám, tak sry.
O com to ty tocis?????
Kdezto slovo napr sushi alebo sayonara je presne slovo v japonstine napisane latinkou
Tak vyzerá to tak, že ste nepochopili o čo mi išlo. Nebudem to tu rozpisovať, lebo by tu bol samý spam.dair napísal:a hlavne v rustine sa hudba nepovie "hudba" ale музыка, takze ak ti niekto nebude rozumiet tak len preto ze si tatar a si len slovo inac napisal ale vobec NEPRELOZIL vyznam slova![]()
O com to ty tocis?????
Kdezto slovo napr sushi alebo sayonara je presne slovo v japonstine napisane latinkou
-
dair
Guru wannabe
ty si len kusok uplne mimo lebo ak napises hudbu v azbuke tak ti nikto neporozumie (lebo to nie je rusky) ALE ak napises slovo SUSHI v hiragane co nie je tazke (sushi=すし) tak ti porozumie KAZDY japonec (lebo to je po japosnky!!!)....radek21 napísal:Tak vyzerá to tak, že ste nepochopili o čo mi išlo. Nebudem to tu rozpisovať, lebo by tu bol samý spam.
tak ten priklad co si napisal je kusok blbost, nezda sa ti?
kazdopadne problem uz bol vyrieseny, chalanko potrebuje windowsacke instalacne CD pre rozsirenie jazykov ak to v compe nema (CONTROL PANEL-> JAZYKOVE MIESTNE NASTAVENIA->JAZYKY->PODROBNOSTI->NASTAVENIE->PRIDAT tam len vyberies jazyk a potom ALT+SHIFT medzi jazykmi prepinas)
-
audiotrack
VIP