piskanie napajacieho adaptera

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

piskanie napajacieho adaptera

Príspevok od používateľa ades »

zdravim. mam taku otazku: ked si nabijam notas, adapter potichucky piska. ked ho ale zapnem alebo sa nabije uplne tak prestane. nevadi mi to, lebo to nie je pocut pri normalnom rezime, ale chcel by som vediet, cim to moze byt? dik
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ano moze to byt... mne tak isto piska zdroj ked mam vypnuty PC
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

piskaju tam cievky a nie je to chyba ale vlastnost, takze musis to nejak prezit :wink:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Šu-Do napísal:ano moze to byt... mne tak isto piska zdroj ked mam vypnuty PC
ja viem ze to nie je nic hrozne, mna by len zaujimalo z technickeho hladiska, co moze byt pricinou? rozmyslal som, ze by to mohol byt odpor, ktory je zaradeny v obvode...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pri pavilionoch je to piskanie hlasnejsie ako obycajne, na forach sa na to dost stazuju.. casom si clovek zvykne.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mi-chau napísal:Pri pavilionoch je to piskanie hlasnejsie ako obycajne, na forach sa na to dost stazuju.. casom si clovek zvykne.
nie je nic naco by sa na forach niekto nestazoval, je to raz tak vyrobene a hotov, to ale vies clovek si kupi komp a nadava ze huci pricom si neuvedomuje ze to aj treba nejak chladit, ze to ma zdroj v ktorom je niekolko cievok..atd...podla mna je riesenie takychto veci uplne bezpredmetne
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Máte impulzáky, tak sa nečudujte, že tam dnu kadečo píska.

Tieto zvuky vyliezajú z mnohých VF zariadení, napr. invertor podsvietenia obrazovky na notebooku, grafické karty, spomínané zdroje ...

Ja radšej budem zo zdroja počúvať tradičných 50Hz ako kadejaké zavýjania 8) . Hoci pri niektorých zariadeniach nemám na výber.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ako sa dá vyriešiť problém pískania cievok v PC?
No zalejes ich lepidlom. Napr chemoprenom, alebo niecim tvrdsim, najlepsie nejake epoxidove lepidlo, ktore ked vytvrdne tak ej tvrde.Na novych motherboardoch sa pouzivaju uz len zaliate cievky (Gigabyte), na niektorych lacnejsich modeloch od inych znaciek sa daju este naist klasicke toroidne cievky. Aj kondiky sa na kvalitnych doskach (vsetky dosky Gygabyte) pouzivaju kvalitne, teda ziadne elektrolyticke, vsetky kondiky su suche s pevnym jadrom. Mimochodom piskat alebo vydavat zvuk moze aj vysuseny elekrolyticky kondik, s ktoreho sa stane piezomenic v podstate. Uz som pocul aj hrat muziku s kondika v zosiku ku ktoremu nebol zapojeny ziaden reprak .
To iste plati o zdrojoch, v kvalitnych zdrojoch nie je s piskanim problem.
Citovane z ineho fora. Osobne by som mal asi problem do kompu za par tisic strkat chemopren.. ma s tym niekto skusenosti?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja som to riesil Silikonovym tmelom ... Pomohlo
Napísať odpoveď