Chorvátsko zakázalo dovoz mlieka a mäsa!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si o tom myslíte?

Som rád že to zakázali...
4
5%
Je to pakovina...
18
23%
Je mi to jedno...
56
72%

Celkom hlasov: 78

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Plexxak napísal:jack: ale no, vies aka je slovac... treba setrit kde sa da :roll:
ja som jackb, a viem ze je to zakorenene v ludoch... ale co citam ceske forum tak ty to beru este horsie
presne ako v Ucastnikoch :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

mi-chau napísal:Ako v ucastnikoch zajazdu. :) Strach a hroza, sa mi otvara noz vo vrecku ked vidim tie rodiny s reznami v krabickach plastovych... ked na dovolenku tak si uzit nie??
"A ty hnědý podšálky prosím vrátit tady Karlovi." :D

-Myslím, že dobre spravili. Favorit natrepaný batožinou a ľudmi a hurá do chorvatska k moru. Kto sa má za tú sedlač hanbiť? :?

//edit:Sedlač nie je to, čo je mimo BA. Sedlač je to, čo nosí rezne medzi chlebom a paštety na dovolenku, aby ušetrili :wink: IMHO aj ja bývam mimo hranic BA, viď moje bydlisko
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ked uz sme pri tom, tak spomeniem ako slovaci a ostatne narody [ech:D] vyzieraju all inclusive hotely, ktore su trocha lacnejsie, teda sa tam dostane ta nizsia kasta :D, riadime sa podla hesla ked davaju ber, ked biju utekaj :D [zatial nebili]
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pershing napísal:ked uz sme pri tom, tak spomeniem ako slovaci a ostatne narody [ech:D] vyzieraju all inclusive hotely, ktore su trocha lacnejsie, teda sa tam dostane ta nizsia kasta :D, riadime sa podla hesla ked davaju ber, ked biju utekaj :D [zatial nebili]
Hej, zadarmo nech aj urve.. ked to niekde vidim tak sa hanbim za povod.
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

hm, no asi chcu podporit domaci trh, len neviem naco potom sli do EU.
jackb
Redeemer
Redeemer

heelie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa heelie »

no je sranda citat si diskusiu k tomu clanku, vsetci tam tvrdia, aky sajrajt varia v chorvatskych restauraciach, takze podla nich je zrejme chutnejsie nosit si pastety z domu :shock:
co plati samozrejme aj pre vela slovakov
na druhej strane, je to ich vec, ja osobne uprednostnim radsej ten "sajrajt" v restauracii :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Nikomu nezalezi na tom ci sa turisti priotravia vlastnymi prevarenymi jedlami v autach ide iba o prachy aby platili ludia za zradlo. Rovnako je to aj so zakonom o povoleni par promile. Ide o to aby si aj sofer dal puldeci chlastu . Vysavaju turistov kde sa da .
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

P3Bo napísal:Nikomu nezalezi na tom ci sa turisti priotravia vlastnymi prevarenymi jedlami v autach ide iba o prachy aby platili ludia za zradlo. Rovnako je to aj so zakonom o povoleni par promile. Ide o to aby si aj sofer dal puldeci chlastu . Vysavaju turistov kde sa da .
Ty si totalny somar, predpokladam, ze by si na cele s Cechmi podpisoval tu peticiu, ktora ohrozovala ich pastikarstvo.
heelie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa heelie »

P3Bo napísal:Rovnako je to aj so zakonom o povoleni par promile. Ide o to aby si aj sofer dal puldeci chlastu . Vysavaju turistov kde sa da .
hehe, tak to zas snad nie :D
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

jackb napísal:ja plne suhlasim
lebo ked uz mam prachy na dovolenku tak by som mal mat aj na to ze sa vystravujemv restike a nie viezt so sebou za pol auta jedla...
No s tymto by som nesuhlasil ved ked mas rodinu a ides do prenajateho apartmanu mas tam k dispozicii kuchynu a tym padom si tam chces varit a preto si zo sebou vezes slovenske veci co pozna, ja netvrdim ze si mas na celu dovolenku nachystat rezne, ale tie chorvatske potraviny povedzem si na rovinu nie su bohvie co a to viem lebo som v chorvatsku stravil niekolko mesiacov, si zober ze ide na dovolenku dajme tomu 20 clenna skupina z detmi skus si predstavit ako ich vrelo privitaju v restike :smt068 :boj:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Bobr, co je take hrozne, resp., co take je tam, co na Slovensku nedostanes? To si rad vypocujem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Bobr napísal:No s tymto by som nesuhlasil ved ked mas rodinu a ides do prenajateho apartmanu mas tam k dispozicii kuchynu a tym padom si tam chces varit a preto si zo sebou vezes slovenske veci co pozna, ja netvrdim ze si mas na celu dovolenku nachystat rezne, ale tie chorvatske potraviny povedzem si na rovinu nie su bohvie co a to viem lebo som v chorvatsku stravil niekolko mesiacov, si zober ze ide na dovolenku dajme tomu 20 clenna skupina z detmi skus si predstavit ako ich vrelo privitaju v restike :smt068 :boj:
to je tvoj pohlad
ja by som nedokazal svojej partnerke urobit to, ze ju zoberiem na dovolenku a donutim ju tam este aj varit
rovnako zavysi aj o pristupu. ked idem na dovolenku a mam moznost jest miestne jedlo tak to vyuzijem, lebo vacsinou to ani pri vsetkej snahe doma take nenavaris.
ked nerad experimentujes tak je mozno ta, ze zajdes do chorvatskeho obchodu a kupis si mediznarnu potravinu (Heinz, Hellmans, Uncle Bens...) a pripravis si tu
deti: myslim ze dobra restika by mala mat zamestnacov pripravenych na zvladanie vsetkeho, vratene 20 deti
Bobr
Guru
Guru

jackb napísal:to je tvoj pohlad
ja by som nedokazal svojej partnerke urobit to, ze ju zoberiem na dovolenku a donutim ju tam este aj varit
rovnako zavysi aj o pristupu. ked idem na dovolenku a mam moznost jest miestne jedlo tak to vyuzijem, lebo vacsinou to ani pri vsetkej snahe doma take nenavaris.
ked nerad experimentujes tak je mozno ta, ze zajdes do chorvatskeho obchodu a kupis si mediznarnu potravinu (Heinz, Hellmans, Uncle Bens...) a pripravis si tu
deti: myslim ze dobra restika by mala mat zamestnacov pripravenych na zvladanie vsetkeho, vratene 20 deti
Aj tak ten zakaz coskoro zrusia, lebo stracaju turistov najme s ciech som cital...
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, daval som link na clanok z ceskych novin
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

Bobr napísal:Aj tak ten zakaz coskoro zrusia, lebo stracaju turistov najme s ciech som cital...
ročne ide do Chorvátska asi 10 miliónov turistov...to by musel byť veľký pokles, aby im vadilo, že im tam prestanú chodiť Češi s plnými batohmi jedla

myslím, že je to rozumné od nich...chcú posilniť sektor služieb a viac peniažkov od turistov a pochybujem, že by niekomu výrazne tento zákaz vadil, ak áno, tak len tým čo by aj tak neminuli veľa a aspoň sa neotrávia
Bobr
Guru
Guru

Kaonashi napísal:ročne ide do Chorvátska asi 10 miliónov turistov...to by musel byť veľký pokles, aby im vadilo, že im tam prestanú chodiť Češi s plnými batohmi jedla

myslím, že je to rozumné od nich...chcú posilniť sektor služieb a viac peniažkov od turistov a pochybujem, že by niekomu výrazne tento zákaz vadil, ak áno, tak len tým čo by aj tak neminuli veľa a aspoň sa neotrávia
Nejde o to ze to odradi cechov ale o to ze to na hraniciach to budu kontrolovat co bude mat nasledky, ktore si vies predstavit tak preto, ked neveris coskoro uvidis :smt047
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

p4ra napísal:To nie je ziadna novinka. Mali sme to tak aj predtym, resp. sme to mali s obmedzeniami. Hlavne v tychto letnych mesiacoch. Dovod je velmi jednoduchy. Predist otravam a konzumovaniu skazeneho jedla.
podla mna je toto blud ludia maju v autach chladnicky a nic sa im nepokazi ide o to aby ludia kupvoali tam a aby s toho oni profitovali...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

erik_tt napísal:podla mna je toto blud ludia maju v autach chladnicky a nic sa im nepokazi ide o to aby ludia kupvoali tam a aby s toho oni profitovali...
Jasne, urcite maju chladnicky vsetci. Lebo vsetci jazdia na Renault Espace, ci podobnych autach, kde su chladnicky zabudovane. Sa preber. Obrovska skupina Slovakov, ci Cechov chodi na obycajnej Felicii a je rad, ze sa tam dotrepala, popripade idu na autobuse.

Keby som nebol odtial, nechodil kazdy rok len tam na dovolenky, necital domace noviny a nevidel, ako to tam vyzera kazde leto, tak nic nepoviem, ale prosim ta..
Bobr
Guru
Guru

p4ra napísal:Jasne, urcite maju chladnicky vsetci. Lebo vsetci jazdia na Renault Espace, ci podobnych autach, kde su chladnicky zabudovane. Sa preber. Obrovska skupina Slovakov, ci Cechov chodi na obycajnej Felicii a je rad, ze sa tam dotrepala, popripade idu na autobuse.

Keby som nebol odtial, nechodil kazdy rok len tam na dovolenky, necital domace noviny a nevidel, ako to tam vyzera kazde leto, tak nic nepoviem, ale prosim ta..
Tak potom seci na tych feliciach, urcite pojdu sa stravovat do restauracnych zariadeni, urcite na to maju, a este jedna vec chladnicku nemusis mat v aute zabudovanu staci ta pripojka na zapalovac ked ide o to ;)
Napísať odpoveď