Zastrcka ti "istic" pri dotyku cloveka nevyhodi, to by cez cloveka muselo prejst viac nez 16A. To by uz davno z teba bol peceny rizek...
Ak ale myslis prudovy chranic, GFCI ktory pozera nezrovnalosti medzi fazou a zemou (nejak tak to bolo tusim, ze sa to ma vsetko "vracat" nulovym vodicom z faze, nie som v tom expert) tak ak zisti nezrovnalost tak odstavi obvod... cize napr. z faze do zeme ked vas odrbe. Ale skuste chytit pekne jednou rukou fazu a druhou nulak a teraz uz ani GFCI nebude zhadzovat, kedze to bude vyrovnane

a uzavriete obvod medzi srdieckom, tudiz je to viacej nebezpecne ako napr. dotknutie fazy a zeme ci nulaku jednym prstom.
Trafo IHVT, LOPT cize z monitora ma koplo uz 2x a prezil som. Neda viac ako 5mA, citil som to ako keby vas niekto z celej sily vrazil do hrudnika, v ziadnom pripade nie ako potrasenie rukou... Nie je to nebezpecne, ale skuste budit taketo trafo budicom ako Zero voltage switching, to uz je potom ine kafe...
Inak trafa z monitorov maju tak 20kV ale usmerneny vystup. Sranda je dotknut sa budica, kde sa vyuziva trafo z ciernobielej telky bez diody - to vas maximalne popali, tzv. skin efekt kvoli vysokej frekvencii, ale aj to ma uz koplo a ja som to citil ako potrasenie... inak SSTC ci VTTC alebo podobne teslaky, ktore negeneruju NF zlozku, vas neprizabiju a pocitite to tiez ako popalenie, kedze sa jedna o velmi vysoku frekvenciu. ale spominane SGTC kope, pretoze sa na vystupe okrem vysokofrekvencnej nachadza aj spominana nizkofrekvencna zlozka 50-300Hz...
Ked tebou prejde 50mA, nieze "sa da udrzat", ale sa tych dratov budes drzat jak o posledny kus masa na svete, aj v truhle. Staci aby tebou pretieklo viac nez 15mA a draty drzis jak slon, lebo dostanes do ruk krc, az dokedy ti to niekto neodstavi. Ak stihnes ucuknut rukou, znamena to, ze tebou nepreslo viac ako 15mA, a ak svoj zazitok o kopanci elektrikou stihnes napisat na forum, mozes sa pochvalit ze prud nad 100mA cez teba nepresiel