Gitarovy efekt na rock
Gitarovy efekt na rock
Ahojte, kupil som si kombo pre elektricku gitaru, a hladam pren vhodny efekt. Rad by som mal nejaky multiefekt, ale nedari sa mi ho najst. Nevedeli by ste mi poradit nieco v pomere kvalita/cena? Vdaka. 
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
popozeraj si clanky a recenzie http://www.gitaristi.sk/ a skoc pozriet aj na ich forum, dost kvalitne
ale ono to je tak vies.. rockove veci vedia zniet aj bez efektu
ale na taky pohoda rock by som isiel na Overdrive efekt, to je take akuratne skreslenie, distortion uz je moc chrcavy (mne osobne sa to nepaci)
ale ono to je tak vies.. rockove veci vedia zniet aj bez efektu
ale na taky pohoda rock by som isiel na Overdrive efekt, to je take akuratne skreslenie, distortion uz je moc chrcavy (mne osobne sa to nepaci)
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prosím ťa tie Zoom multiefekty sa dajú použiť akurát ako opierka pod nohu čo sa rocku týka, tie drivy a všetky tvrdšie skreslenia stoja za hovno. Ja keď som bol na začiatku tak som si kúpil ten najlacnejší Digitech (myslím, že to bola rada RP50) a to bola úplne iná trieda ako Zoom. Ale je pravda, že to dosť závisí od toho cez čo to púšťaš, lebo tranzistory hrajú každý inak (cháp- zle). Ale celkovo si myslím, že ak chceš niečo naozaj kvalitné tak na začiatok by si potreboval nejaký jednoduchý efekt a nie multi.SRneC napísal:nejaky jeden BOSS OD-1 alebo MXR Distortion III krasne zvuky ..na ich strankach si mozes vypocut aj ako hraju ..popripade nieco lacnejsie ako danelectro alebo tak ...mutliefekty lacne su ZOOMrock on !!
Keby si mal náhodou viac peňazí tak neváhaj a kúp toto
Ale ak máš v rozpočte len tie dva litre tak potom tie kusy čo odporúčal Srnec sú celkom dobré
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
vesper neviem na ktorych zoomoch si ty hral, ale posledna kategoria G-2 hraju za tu sumu neprekonatelne, porovnaval som aj so spominanim digitechom a podla mojho nazoru ztoho vysiel zoom ako vytaz, zoom ako taky ma blbu povest koli starym multakom, ktory naozaj za vela nestali, ale kazdy automaticky nadava aj na nove, bez toho aby sa stym vyhral, nehovorim o tovarenskych nastaveniach, ale ked sa stym sam pohras da sa ztoho ZA TU CENU dostat dobry zvuk ktory zaciatocnikovy urcite bude stacit
-
Vesper
Professional
OK ja som vral o tých starých neviem aká to bola trieda. Taký ten typický starý. Na tých Gčkach som ešte nehral takže neviem. Ja používam trochu väčší kúsok
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Boss ... od_id;6514
tak ja si myslim, ze multaky sa oplatia pre zaciatocnika co nevie co chce aby sa nasiel, tie velke sice hraju vraj dobre, ale ja osobne som zastanca jednoznacne lamp, tam nie je o com, aj ta najlacnejsia lampa hra o niekolko tried lepsie ako najdrahsi multak, sak predsa to uz kde by sme boli keby simulacie predbehli to co simulujuVesper napísal:OK ja som vral o tých starých neviem aká to bola trieda. Taký ten typický starý. Na tých Gčkach som ešte nehral takže neviem. Ja používam trochu väčší kúsok![]()
-
Vesper
Professional
Tak ono podstata je lampový koniec, takže aj keď multiefekt zapojíš do kvalitnej lampy tak to dá celkom slušný výsledokColdRain napísal:tak ja si myslim, ze multaky sa oplatia pre zaciatocnika co nevie co chce aby sa nasiel, tie velke sice hraju vraj dobre, ale ja osobne som zastanca jednoznacne lamp, tam nie je o com, aj ta najlacnejsia lampa hra o niekolko tried lepsie ako najdrahsi multak, sak predsa to uz kde by sme boli keby simulacie predbehli to co simuluju
tak to je vec vkusu, lampovy koniec doda tomu zvuku trochu toho lampoveho charakteru, ale len na dokreslenie, ten zvuk je potom trosku teplejsi a s tonom sa da lepsie pracovat, je konkretnejsi, nie taky zahuhlany a zliaty, ale ked mas uz dobry lampovy zaciatok, to jest, ked mas aj lampovy preamp aj koncak a do koncovych lamp ti ide uz dobry lampovy zvuk(podla moznosti este ak sa aj dobre nabudi) tak je ten zvuk absolutne o niecom inomVesper napísal:Tak ono podstata je lampový koniec, takže aj keď multiefekt zapojíš do kvalitnej lampy tak to dá celkom slušný výsledok
-
Vesper
Professional
Veď hej, ale toto je vhodné na tvrdšie žánre, lebo keď riadne nabudíš lampu aj preamp tak výsledný zvuk je dosť skreslený, čo je na niektoré štýly nevyhovujúce.ColdRain napísal:tak to je vec vkusu, lampovy koniec doda tomu zvuku trochu toho lampoveho charakteru, ale len na dokreslenie, ten zvuk je potom trosku teplejsi a s tonom sa da lepsie pracovat, je konkretnejsi, nie taky zahuhlany a zliaty, ale ked mas uz dobry lampovy zaciatok, to jest, ked mas aj lampovy preamp aj koncak a do koncovych lamp ti ide uz dobry lampovy zvuk(podla moznosti este ak sa aj dobre nabudi) tak je ten zvuk absolutne o niecom inom