Gitarovy efekt na rock

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Slayter
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Gitarovy efekt na rock

Príspevok od používateľa Slayter »

Ahojte, kupil som si kombo pre elektricku gitaru, a hladam pren vhodny efekt. Rad by som mal nejaky multiefekt, ale nedari sa mi ho najst. Nevedeli by ste mi poradit nieco v pomere kvalita/cena? Vdaka. :)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

popozeraj si clanky a recenzie http://www.gitaristi.sk/ a skoc pozriet aj na ich forum, dost kvalitne

ale ono to je tak vies.. rockove veci vedia zniet aj bez efektu :)

ale na taky pohoda rock by som isiel na Overdrive efekt, to je take akuratne skreslenie, distortion uz je moc chrcavy (mne osobne sa to nepaci)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Akú sumu chceš investovať?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Rockove efekty ktorwe su najcastejsie pouzivane su:
Overdriven
Distortion
A aky typ, kvalita, cena zalezi uz len na Tebe aky si vyberes..
Slayter
Addict
Addict

No overdrive mam aj na kombe. :)
Do 2000 korun to myslim nie je az take kriticke takze asi 2 litre by som investoval.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nejaky jeden BOSS OD-1 alebo MXR Distortion III krasne zvuky ..na ich strankach si mozes vypocut aj ako hraju ..popripade nieco lacnejsie ako danelectro alebo tak ...mutliefekty lacne su ZOOM :) rock on !!
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

SRneC napísal:nejaky jeden BOSS OD-1 alebo MXR Distortion III krasne zvuky ..na ich strankach si mozes vypocut aj ako hraju ..popripade nieco lacnejsie ako danelectro alebo tak ...mutliefekty lacne su ZOOM :) rock on !!
Prosím ťa tie Zoom multiefekty sa dajú použiť akurát ako opierka pod nohu čo sa rocku týka, tie drivy a všetky tvrdšie skreslenia stoja za hovno. Ja keď som bol na začiatku tak som si kúpil ten najlacnejší Digitech (myslím, že to bola rada RP50) a to bola úplne iná trieda ako Zoom. Ale je pravda, že to dosť závisí od toho cez čo to púšťaš, lebo tranzistory hrajú každý inak (cháp- zle). Ale celkovo si myslím, že ak chceš niečo naozaj kvalitné tak na začiatok by si potreboval nejaký jednoduchý efekt a nie multi.
Keby si mal náhodou viac peňazí tak neváhaj a kúp toto :) http://www.muziker.sk/Default.aspx?Vox- ... od_id;6695
Ale ak máš v rozpočte len tie dva litre tak potom tie kusy čo odporúčal Srnec sú celkom dobré :wink:
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Podla tvojho konta urceneho na kupu efektu odhadujem ze nehras dlho, tak si zbytocne neminaj peniaze a hraj na overdrivene co mas v kombe. Lebo ak si kupis teraz efekt len preto aby si niaky mal budes to neskor lutovat podla mna vyhodene 2 litre...
SRneC
Addict
Addict

vesper nahodou zoomy maju efekty tie z tych moc tvrdych na fajn urovni za tu cenu ...akehosi hendrixa alebo pekne jemne skreslenie pojde tazsie ale co uz ...a ak nehras kamo v kapele tak ti efekt netreba
Slayter
Addict
Addict

Skusal som One s overdrive a distortion, take kratucke.
Sound v prilohe :)
Prílohy
One.mp3
(315.21 KiB) 479 stiahnutí
SRneC
Addict
Addict

no tak s OD alebo Distortion? :lol:

radsej by som zdokonalil hru ako zvuk :) mas na tom intre este co robit
Slayter
Addict
Addict

Ja som nic nevidel lebo som mal na chodbe tmu :-D
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

priliz to chrci a niesu zvyraznene vysky
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

vesper neviem na ktorych zoomoch si ty hral, ale posledna kategoria G-2 hraju za tu sumu neprekonatelne, porovnaval som aj so spominanim digitechom a podla mojho nazoru ztoho vysiel zoom ako vytaz, zoom ako taky ma blbu povest koli starym multakom, ktory naozaj za vela nestali, ale kazdy automaticky nadava aj na nove, bez toho aby sa stym vyhral, nehovorim o tovarenskych nastaveniach, ale ked sa stym sam pohras da sa ztoho ZA TU CENU dostat dobry zvuk ktory zaciatocnikovy urcite bude stacit
SRneC
Addict
Addict

presne :) ja mam G2 aj s volume pedalom a kombo marshall a miestami som eddie van halen :lol: ..je tam banka Peavey5150 (fakt len miestami lebo tak neviem hrat)

a vazne chod cestou efektov ako BOSS alebo MXR (jim dunlop) hraju na nich ine mena :) a za tu cenu ? pch
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

OK ja som vral o tých starých neviem aká to bola trieda. Taký ten typický starý. Na tých Gčkach som ešte nehral takže neviem. Ja používam trochu väčší kúsok :)
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Boss ... od_id;6514
ColdRain
Addict
Addict

Vesper napísal:OK ja som vral o tých starých neviem aká to bola trieda. Taký ten typický starý. Na tých Gčkach som ešte nehral takže neviem. Ja používam trochu väčší kúsok :)
http://www.muziker.sk/Default.aspx?Boss ... od_id;6514
tak ja si myslim, ze multaky sa oplatia pre zaciatocnika co nevie co chce aby sa nasiel, tie velke sice hraju vraj dobre, ale ja osobne som zastanca jednoznacne lamp, tam nie je o com, aj ta najlacnejsia lampa hra o niekolko tried lepsie ako najdrahsi multak, sak predsa to uz kde by sme boli keby simulacie predbehli to co simuluju
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:tak ja si myslim, ze multaky sa oplatia pre zaciatocnika co nevie co chce aby sa nasiel, tie velke sice hraju vraj dobre, ale ja osobne som zastanca jednoznacne lamp, tam nie je o com, aj ta najlacnejsia lampa hra o niekolko tried lepsie ako najdrahsi multak, sak predsa to uz kde by sme boli keby simulacie predbehli to co simuluju
Tak ono podstata je lampový koniec, takže aj keď multiefekt zapojíš do kvalitnej lampy tak to dá celkom slušný výsledok
ColdRain
Addict
Addict

Vesper napísal:Tak ono podstata je lampový koniec, takže aj keď multiefekt zapojíš do kvalitnej lampy tak to dá celkom slušný výsledok
tak to je vec vkusu, lampovy koniec doda tomu zvuku trochu toho lampoveho charakteru, ale len na dokreslenie, ten zvuk je potom trosku teplejsi a s tonom sa da lepsie pracovat, je konkretnejsi, nie taky zahuhlany a zliaty, ale ked mas uz dobry lampovy zaciatok, to jest, ked mas aj lampovy preamp aj koncak a do koncovych lamp ti ide uz dobry lampovy zvuk(podla moznosti este ak sa aj dobre nabudi) tak je ten zvuk absolutne o niecom inom
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:tak to je vec vkusu, lampovy koniec doda tomu zvuku trochu toho lampoveho charakteru, ale len na dokreslenie, ten zvuk je potom trosku teplejsi a s tonom sa da lepsie pracovat, je konkretnejsi, nie taky zahuhlany a zliaty, ale ked mas uz dobry lampovy zaciatok, to jest, ked mas aj lampovy preamp aj koncak a do koncovych lamp ti ide uz dobry lampovy zvuk(podla moznosti este ak sa aj dobre nabudi) tak je ten zvuk absolutne o niecom inom
Veď hej, ale toto je vhodné na tvrdšie žánre, lebo keď riadne nabudíš lampu aj preamp tak výsledný zvuk je dosť skreslený, čo je na niektoré štýly nevyhovujúce.
Napísať odpoveď