Restart routra

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Restart routra

Príspevok od používateľa Juicy »

Vraj sa da cez pocitac nejak restartnut router. Videl som kdesi ze teepek klikol na nejaku ikonu ci odkaz a automaticky sa mu restartoval router. Nepotrebujem reset aby mi vsetky nastavenia pohnojilo, ani na rapid mi to netreba, len obcas sa mi zacykly a treba ho vytiahnut z elektriny co moze byt pre suseda problem kedze nezdielame kluce od bytu :) Pomozete niekto?
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Podla mna zalezi od koho mas net pretoze napriklad unas v Kosiciach je na sidliskach Antik a tam ti treba neaky kluc ktory vlozis do routru ja mam napriklad T-com a ja si dam 192.168.1.1 ( ip zavisi od typu routru )
a tam si kludne nastavujem router alebo zmenim ip alebo restenem

ale pocul som uz aj o neakom skripte ktory ked spustis tak ty ho resetne
Juicy
King
King

JJ nieco take hladam asi nejaky skript ktory ked spustim tak mi restartne router a ten znovu po par sekundach nabehne.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Juicy napísal:JJ nieco take hladam asi nejaky skript ktory ked spustim tak mi restartne router a ten znovu po par sekundach nabehne.
zistit ti ho ?? 8)
Juicy
King
King

ak mozes bduem ti velmi vdacny, ale potrebujem to pre router SMC etworks
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Musi to podporovat samotny router, da sa to spravit napriklad pomocou SNMP protokolu. Pochybujem, ze taka podradna znacka ako SMC nieco take podporuje.
Juicy
King
King

ako ked sa naloadujem do menu routra tak tam je tlacidlo ze restart router...a za 30sec mi ho znovu nastartuje a je tam aj nova IP. ja to potrebujem preto ze ked sa niekedy zacykli tak aby som k nemu nemusel bezat a vytahovat ho zo siete...ale aby stacilo na nieco kliknut a restartovalo ho to...ak to ide cez to menu routra...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Kup si dialkovo ovladanu zasuvku - http://www.internetovypredaj.sk/index.p ... m1=29&sid=

Ine riesenie pri lacnom routri nevidim.
Juicy
King
King

Neveril by si toto predavam :) Ako ide o to aby aj sused mohol restartnut router ak sa zacykli ak niesom doma...Musi sa to nejak dat ak to cez webove rozhranie dokaze router restartnut...musi ten router podporovat...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Router nemusi nic, uz to pochop. Tato funkcia je zbytocna na implementaciu pretoze to vyuzije 1 clovek z tisica co si ho kupi a aj to som povedal vela. Bezny router zvlada zakladne funkcie a to je vsetko. A ked sa zasekne hardwarovo tak ti nepomoze ani svatena voda a dokonca ani Cisco za statisice dolarov.
Juicy
King
King

Router sa da restartovat cez jeho web rozhranie...aj cez telnet, napisem do telnetu 192.168.2.1, dam tam username a password, vyberiem restart a on sa restartuje, tak potom ten skript musi tiez nejak fungovat nie?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Citujem teba sameho: "ze ked sa niekedy zacykli tak aby som k nemu nemusel bezat a vytahovat ho zo siete."

Ako sa asi naloadujes menu, natelnetis alebo restartnes cez skript na zaseknuty router?
Juicy
King
King

uz som to skusal...ked sa zacykli tak som volal do T-comu oni resetli linku, a tak som sa nastval zacal som to riesit a minule ked sa zacyklil som ho cez telnet restartol...30sec a bezal, netrebalo nikam volat...ani ho ist vytiahnut z elektriny...postacilo par stukov do klavesnice....a nejak to chcem prerobit na skript ktory by stacilo spustit cez ikonu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Co to znamena "zacyklil"?
Juicy
King
King

To mi povedali v T-come, ked som volal ze na routri DSL dioda svieti ale net nejde, nejdu packety ku mne len odomna...Ta mi pvoedali ze sa zacyklil a ze v tom pripade sa musi bud resetnut router alebo cela linka, vecsinou bud oni resetnu linku ked im uz volam alebo ho proste na par sec. vytiahnem z elektriny a naloaduje sa odznova, a ide bez problemov
Napísať odpoveď