navigacia do cca 10 000

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ONdr3j
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

navigacia do cca 10 000

Príspevok od používateľa ONdr3j »

moj znamy ma zaujem kupit daku navigaciu do 10 000 (mozno aj o nieco viac ak by bola dobra) tak sa obraciam sem lebo v tomto sa ja nevyznam
jeho poziadavky:
100% pokrytie (pripadne mensie ale aby sa dalo bez problemov navigovat) SR, CR, HU, chorvatska a talianska (no to asi uz bude samozrejmost) a zvysok zapad. europy je uz samozrejmost, pripadne ak by to nebolo predinstalovane tak aby sa to bez problemov dalo dodat, najlepsie aj s nazvami ulic
pohodlna obsluha (cize asi dotykovy display), nech sa tam clovek nestrati a hned najde co chce
CR/SR menu a hlasova navigacia
chcel by aby mu navigacia nasla restauracie, benzinky, hoteli a pod
moznost pouzivat navigaciu ako handsfree sadu na telefonovanie (ale nieje to povinna podmienka, cize moze aj nemusi ale bodla by)
nepovinne funkcie:
velmi sa mu zapacila funkcia kde si navigacia stahuje dopravne info o zapchach, obchadzkach a pod veci a tak upravi cestu
a ak by sa dalo tak aby sa dala navigacia pouzit aj peso (ale nieje to velka podmienka)
chce aby mu to vydrzalo zopar rokov ale to len teraz, po case mozno zmeni nazor :)

pls poradte daco dobre, kvalitne do tych 10 000 (ak by bolo nieco nad tak moze byt)

P.S. pri tomto sa riadi heslom "nie som taky bohaty aby som kupovat lacne veci" :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Osobne nemám so zariadeniami MIO skúsenosti, ale čo mám známych tak sú s nimi celkom spokojní. Skús pozrieť túto stránku http://gps-navigacia.sportove.sk/?produ ... egoria=mio :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Toto by ma tiez zaujimalo, kedze aj ja som rozmyslal ze by som casom nejaku do auta kupil.

O tej Strade som pocul nieco aj o zobrazovani radarov? Rychlostnych limitov? Ako to funguje?

Aka je vlastne najpokrokovejsia GPS navigacia do auta dostupna na nasom trhu?
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Gangy napísal:Toto by ma tiez zaujimalo, kedze aj ja som rozmyslal ze by som casom nejaku do auta kupil.
Ahoj Mam doma dve Mia a som celkom spokojny ale sofer co ma vlastneho Garmina tak vravi ze je lepsi ako Mio hlavne s mapami.
Gangy napísal:O tej Strade som pocul nieco aj o zobrazovani radarov? Rychlostnych limitov? Ako to funguje?
Funguje to jednoducho navigacia ma databazu radarov ktore ti zobrazuje na miestach kde sa mera rychlost napr. v Nemecku su stanovistia vyznacene priamo v mape a radary su riadne vyznacene nie ako u nas ze sa schovavaju za krikmi a zastavkami. Dalsia moznost je ze si tie radary sam pridavas do navigacie a potom ich mozes poslat do databazy radarov aby si ich mohli stiahnut aj ostatny. Tieto databazy maju skoro vsetky navigacie.

dodo
Gangy
Darca
Darca

Diky.

Vzdy ma na tomto vytacala jedna vec, to naozaj nikdo doteraz neprisiel s napadom vytvorit databazu radarov a cestnych kontrol tak ako to hlasia v kazdom radiu? To akoze hociaky autoservis namiesto blabotania do mikrofonu nemoze tie radary alebo useky zaznacit na mape, a GPS by si uz len v pravidelnom intervale stahovalo udaje?

Chapete co myslim nie? Naozaj nic take neexistuje?
ONdr3j
Professional
Professional

Kód: Vybrať všetko

Ahoj Mam doma dve Mia a som celkom spokojny ale sofer co ma vlastneho Garmina tak vravi ze je lepsi ako Mio hlavne s mapami.
a zvysne parametre? ako ovladatelnost, funkcie a pod? a ake mate presne navigacie (modely) ?

Osobne nemám so zariadeniami MIO skúsenosti, ale čo mám známych tak sú s nimi celkom spokojní. Skús pozrieť túto stránku http://gps-navigacia.sportove.sk/?produkty&kategoria=mio 
a nevies ktore presne modely maju? lebo tam sa dozviem len informacie co aj na inych weboch, radsej by som chcel nejake vlastne skusenosti, pripadne nejaky konkretny model a vypisat + a - ale inac dik za link, popozeral som a ty osobne by si odporucoval MIO?

co som pozeral tak ma zaujal MIO C520, MIO Moov 330 Europe Plus, MIO Moov 360, MIO C720B (aj ked stoji cca 11 000 tak ma tam zaujal digitalny fotak), Garmin nuvi 250 + SK Roads, Nuvi 750 + SK Roads, Nuvi 760 + SK Roads (uz ma aj bluetooth, ale cena je uz 13000), som s toho zmateny
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Gangy napísal:Diky.

Vzdy ma na tomto vytacala jedna vec, to naozaj nikdo doteraz neprisiel s napadom vytvorit databazu radarov ......................
Tak ako som pisal vysie nie sme na tom ako nemci ktori maju presne urcene/oznacene miesta kde meraju rychlost nasi sa schovavaju kde sa da. A Radio servis s radarmi nema nic spolocne oni iba hlasia to co im zavolaju soferi.

dodo

//autoeditácia príspevku ( 07 Jun 2008, 10:48 )

a zvysne parametre? ako ovladatelnost, funkcie a pod? a ake mate presne navigacie (modely) ?
Mame Mio C720+ a starsie Mio 710+. Celkovo su snim chalani spokojny ked som ho testoval ja tak malo troska problemy s mapou male chyby... V Kosiciach ma dokonca poslalo ku priatelke cez kolajnice elektricky... :)
Mio pouziva software a mapove podklady iGO. Ovladanie je uplne intuitivne clovek ho zvladne za kratky cas aj bez nejakych manualov. Trasu pri zlom odboceni dokaze prepocitat velmi rychlo chalani snim nemali jediny problem pri ceste do Spanielska. Mio ma aj kvalitnu vybavu. uz neviem co by som mal viac napisat asi iba to ze ak si neni nejaky super cestovatel ktory potrebuje spickove zariadenie za 35000sk tak Mio ti bude urcite vyhovovat.

dodo
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ONdr3j ja ti poviem takto to co si pisal o tej navigacii je to faj ked to ta navigacia fakt dokaze a hlavne to zmapovanie tych vsetkych ulic atd.. ale poviem ti takto do 10000Sk taku navigaciu nekpis a to ti hovorim z vlasnej skusenosti... doma mam navigaciu MIO C520i dal som az nu okolo 150000Sk bolo to davnejsie teraz to kupis lacnejsie.. no o to tu nejde ale proste co mi tie mapy robia tak to neni mozne uvedem ti priklad... idem po ceste a teraz ide ulicka pre chodcov cca co ma 1meter a ono a posle cez nu a asi o 300 metrov je normalna ulicka pre auta teda normalna cesta... no ale s toho vypiliva ze vlastne ona si chce tak skratit tu cestu ze ta posle cez chodnik... potom dalej na dialnici ma zhodi dolu na cestu a potom povie otocte sa do proti smeru a vrati ta na dialnicu... ma este problemi s mestami najst ulice a podobne.. potom v Nemecku mi nasla asi 3 ulice zo 12 tak som bol upne strateny ako poviem ti ze ja som s Miom neni moc spokojny a za tie peniaze som ocakaval nieco lepsie... tak ja by som ti len poradil ze sa neoplati kupit navigacia za 10000Sk a bude to neico podobne ako mam ja ale zase na druhej strane mozno tie vysie rady MIO su lepsie to uz neviem.. ale ked budem kupovat navigaciu tak uz len Garmin.. kazdy kto ma tuto navigaciu tak o nej hovori ze je to 100% a dost sa ich aj mina tak ja by som poradil Garmin no len tam uz je problem s tou cenou ta sa tam pohybuje od 15000SK do 25000Sk co su uz fakt vyborne navigacie ale zalezi na tebe ze kolko do toho investujes a ze na aky ucel to chces.. to by bolo odomna asi vsetkoo..
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Presne take skusenosti s Miom mam aj ja. Nieco podobne sa mi stalo v Polsku prisiel som na krizovatku a mio ma posielalo do lava do mesta asi 3km aby som sa otocil na kruhaku a vratil sa potej istej ceste spat... pritom stacilo odbocit len do prava na krizovatke.... :)

Este by som ta opravil a seba doplnil... POZOR nehovorime o zlej navigacii MIO ale o navigacnom sftware iGO a jeho mapach! Mio je len obycajne PDA s GPS modulom navadza software iGO!
Este na obranu iGO/Mia... neviem ake stare mapy mas teraz nahrate v navigacii ale mozno tieto nove updaty z roku 2008 su kvalitnejsie spracovane.

Pre bezneho slovenskeho vodica si aj tak myslim ze Mio by mu stacilo ak nie tak Garmin alebo Tom Tom

dodo
Gangy
Darca
Darca

dodo_mt napísal:Tak ako som pisal vysie nie sme na tom ako nemci ktori maju presne urcene/oznacene miesta kde meraju rychlost nasi sa schovavaju kde sa da. A Radio servis s radarmi nema nic spolocne oni iba hlasia to co im zavolaju soferi.
No to si mi nepovedal nic nove. Ja vravim o tom ze ked servis moze davat informacie o radaroch do radia, preco neexistuje system ktorym by ich znacil aj na mape.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Suffel : mas nastaveny dobry profil? lebo mozes mat profil napr. chodec, osobne auto, taxi, sanitka,...
takisto sa daju zakazat urcite druhy ciest, ale to hadam vies
ad obraty do protismeru : tak isto sa to da nastavit ze ti ich nebude ponukat
mame doma mio C520 uz rok, za tu dobu cena klesla poriadne, a 2 mam vyhrady, ze sem tam su niektore cesticky chybne a cislovanie domov na uliciach je divoke - preto pre navigovanie pouzivam skor krizovatky ako konkretne cisla domov
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dodo_mt: ano mas pravdu nie MIO ako navigacia je zla ale software iGO a jeho mapy tak o tom som hovoril.. diky za upozornenie :wink:
a tie mapy mam najnovsie stahovane zo stranky MIA su z januara 2008 novsie su tam neni ale aj tak musim povedat ze software ktory vyraba iGO pre MIO neni to nic moc... :?

sundevil: no profil mam osobne auto.. lebo chodim na dodavke a dodavka tam neni no sak ani nemoze byt lebo to je do 3.5 tony a to su vsetko osobne auta...
o zakaze ciest viem ale moc som to nechcel prestavovat a ked som prestavil tak potom ma uz nikde nedoviedla...
ONdr3j
Professional
Professional

Suffel napísal:ONdr3j ja ti poviem takto to co si ............tebe ze kolko do toho investujes a ze na aky ucel to chces.. to by bolo odomna asi vsetkoo..
opravi si cenu za ktoru si ju kupil (150 000 je uz velaaa :D )
no cital som na jednom GPS fore o takych veciach ze ich to posielalo bohvie kam po polnych cestach (ale uz neviem ci to bolo mio alebo nieco ine), no a mne to je jedno ci to bude stat 5000 alebo 15000 kedze to vyberam pre znameho a nie pre mna, ale ide mi o to aby mi to neotrieskal o hlavu ze co som mu to poradil kupit
ale tiez sa mi paci garmin aj ked teraz pozeram na navigacie ASUS, konkretne modely R300/R600/R700 nevyzeraju zle a ani funkcie nemaju zle (tie vyssie modely) ale neviem ake to je po funkcnej stranke (ci to funguje ako ma) aj ked ako pozeram tak aj tie pouzivaju iGO8 navigacie/mapy (alebo co to je) mate s nimi nejake skusenosti?
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

ak chces ozaj kvalitu tak TomTom,neni to sice moc zname ale vyhrava to vsetky testy.A gangy neviem ake gps mas ty ale nam kazdy radar ukaze :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no tak to aku kupi ten tvoj kamos to sa musi on rohodnut ty mu mozes len pomoc (poradit). Vies teraz je velky vyber tych navigacii je ich proste vela druhov aj typov. Ja by som ti poradil tutu: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=5 podla mna ma vsetko to co si chcel (co chcel tvoj kamos) mas tam od primaca dopravnych hlaseni az po body hotelov, restaracii, cerpacich stanic... ma to predinštalovanu mapu celej Európy (pokrytie 33 štátov, AND, BEL, BUL, CZ, DK, EST, FIN, FR, GR, NL, CR, IR, LICH, LIT, LAT, LUX, HR, HU, MON, D, NOR, PL, POR, AT, RSM, SK, SLO, ESP, SCH, SWE, ITA, VAT, UK), vrátane podrobnej uličnej mapy Slovenska s 99% pokrytím.. Slovensko tam mas 99% zmapovane to ti musi najst uplne vsetko a myslim ze aj v zahranici... cena tam je 13000Sk tak chcel si nieco okolo 10000SK das o 3000 naviac a myslim ze mas fakt poriadnu navigaciu... ale pozri este nejake ine mozno najdes v takej cene aj dva krat lepsiu co pochybujem ale mozne je vsetko... treba len hladat a porovnavat tie navigacie a vybrat tu co najlepsiu...
ONdr3j
Professional
Professional

Jelko4 napísal:ak chces ozaj kvalitu tak TomTom,neni to sice moc zname ale vyhrava to vsetky testy.A gangy neviem ake gps mas ty ale nam kazdy radar ukaze :)
no TOM TOM je vraj to najlepsie ale ako pozeram tak ma velmi mizernu podporu slovenskych ciest ( navigacia za 16 tis dostala 1* s 5 co je velmi mizerne)
suffel: presne ta navigacia ma zaujala najviac aj ked drahsia ale je dobra, asi mu ju odporucim ;)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

no co ja som pozeral testy tak skoro vo vsetkych bola na 1. mieste ale je mozne ze niekde aj prepadla.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ONdr3j: hej je to dobra navigacia a aj za slusne peniaze... ja keby idem teraz kupovat tak kupim tu... lebo viem aj co ludia hovorili ze si to fakt dobre navigacie...
ONdr3j
Professional
Professional

Jelko4 napísal:no co ja som pozeral testy tak skoro vo vsetkych bola na 1. mieste ale je mozne ze niekde aj prepadla.
no moze byt a pohorela len na tych mapach

suffel aj mne sa zda ako naj vhodna na kupu, ak niekto nepride s niecim lepsim tak mu ju odporucim
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

ja mam z Tcomu ked bola akcia garmin nuvi 200 a celkom spokojnost :)
mal som moznost vyskusat vyssiu radu ktora uz mala vlastny dock co som velmi ocenil najma z praktickeho dovodu.
mala uz aj bluetooth prehracac MP3 proste so vsetkym no tamta stala cez 14 000,-

ale ak by si chcel lacnu tie nuvi 200 su uz za par korun a posle ta kade lahsie :P
Napísať odpoveď