ako sa dostat k suborom po spadnuti OS ?

Informácie o software, ankety...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ako sa dostat k suborom po spadnuti OS ?

Príspevok od používateľa pinacolada »

mozno som tu temu blbo nazval...popisem situaciu - v piatok mi padol windows (dovody sa mi nechce konkretizovat).kedze som lamka zavolal som kamosa nech mi to da dokopy.situacia vypalila tak ze mam sice novy windows (XP) cize aj noveho pouzivatela.problem je v tom ze vsetku hudbu,dokumenty,fotky, atd mam na starom uzivatelovi ktory mi svieti ze existuje lenze sa k nemu nemozem dostat (acces denied).zabera tak priblizne 90 percent jedneho z diskov.sranda ze ho nemozem ani vymazat ani sa donho dostat.cize akokeby pol pamete computera v pi*i..existuje nejaka finta ako sa tam dostat? plss som zufaly :cry:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Akekolvek live distro linuxu si s tym hravo poradi. Staci nabootovat, data skopirovat, particiu naformatovat a vsetko bude opat s kostolnym poriadkom 8)

p.s.: Niesom ziadny frajer, ale je to bezny sposob, ktory pouzivam, ked je maler. :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no ja som lamka,mne take nieco vela nehovori...live distro linux?naformatovat particiu?..konkretizuj alebo ja neviem..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

- vygoogli kubuntu 8.04 - liveCD
- nastav bios aby bootoval z CD
- nabootuje sa ti system
- otvoris si nieco ako "tento pocitac"
- najdes si tu tvoju nestastnu particiu
- vlozis USB kluc alebo externy hdd
- skopcis
ked nemas externu pamat dostatocnej velkosti, tak skus skopcit priamo na inu particiu na hdd. malo by to uz fungovat. tusim nove linuxy uz vedia zapisovat na ntfs particie bez problemov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

no ja len ze nemusis to riesit prave s Kubuntu 8.04, to je jedno len to musi byt live distro. Uplne bez byvaju live distribucie pri roznych casakoch a tak, v pc revue skoro kazdy druhy mesiac. Hodis, nabootujes a dalej si s tym uz rob co chces..
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

ani pri zapnuti pc kdyz zmacknes F5 a nouzovy stav?skus to
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Silent napísal:ani pri zapnuti pc kdyz zmacknes F5 a nouzovy stav?skus to
skusil..nefacha
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

1. Konvertovat filesystem na FAT32, napriklad cez program Partition Magic.

2. Druha moznost je cez rozsirenie zdielanie a auditiovanie systemu, cize si das tento pocitac - nastroje - moznost zlozky - zobrazenie - pouzit zjednodusene zdielanie (to vypnes, cize ti tam ostane prazdne policko). Potom pojdes do Documend and Seeetings, najdes si toho uzivatela, dokumenty a das vlastnosti zlozky. V zabezpeceni skus pridat uzivatela, takze tam das pridat, napises meno noveho uzivatela a das mu vsetky prava. Ak to nepomoze, tak skus dat dolu upresnit, auditiovanie systemu a tam pridaj uzivatela.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:1. Konvertovat filesystem na FAT32, napriklad cez program Partition Magic.

2. Druha moznost je cez rozsirenie zdielanie a auditiovanie systemu, cize si das tento pocitac - nastroje - moznost zlozky - zobrazenie - pouzit zjednodusene zdielanie (to vypnes, cize ti tam ostane prazdne policko). Potom pojdes do Documend and Seeetings, najdes si toho uzivatela, dokumenty a das vlastnosti zlozky. V zabezpeceni skus pridat uzivatela, takze tam das pridat, napises meno noveho uzivatela a das mu vsetky prava. Ak to nepomoze, tak skus dat dolu upresnit, auditiovanie systemu a tam pridaj uzivatela.
hojko funguje to lenze to nefunguje na podpriecinky.neni na to neaka finta?

//btw ten linux nefacha.mam CD ubuntu 6.06.strecim do mechaniky,dam restart,napise mi system "disk failure,insert disck and press ente".dam enter nic...skusal som obe mechaniky a nic...
pato83
Addict
Addict

K tomu hojkovmu sa moze vyjadrit len niekto, kto to takto robil, resp. hojko. K pouzitiu linuxu a tej chyby, co ti pise, su najskor len dve moznosti:
1. Nenapalil si to spravne
2. Zle nastavene bootovanie pre mechaniku
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

neni to napalene ale "original"
druhemu bodu nechapem...ako to nastavit spravne?
pato83
Addict
Addict

Neviem, ako si to nastavoval doteraz ? :)

Kód: Vybrať všetko

//btw ten linux nefacha.mam CD ubuntu 6.06.strecim do mechaniky,dam restart,napise mi system "disk failure,insert disck and press ente".dam enter nic...skusal som obe mechaniky a nic...
Ale tak v biose si najdi polozku BOOT a tam zadaj pre First boot device mechaniku. Potom daj ulozit a vloz cd do mechaniky. Malo by sa ti v pohode spustit menu a tam si vyberies spustit.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

presne tak som urobil asi 5 kra no ziadne menu sa mi neobjavilo
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

mas to z nejakeho casopisu? lebo takym cd moc neverim - vacsina je dost na <>
okrem toho...je to verzia stara 2 roky a nie som si isty ci dokaze pracovat s NTFS particiami (windowsove)..
takze stiahni si bud 7,10 alebo 8.04 - tie to uz urcite vedia :)

\\pato83: psst :aasmile13: mozno ho ukecame na linux :aasmile11: :D
pato83
Addict
Addict

konyk87 napísal:mas to z nejakeho casopisu? lebo takym cd moc neverim - vacsina je dost na <>
okrem toho...je to verzia stara 2 roky a nie som si isty ci dokaze pracovat s NTFS particiami (windowsove)..
takze stiahni si bud 7,10 alebo 8.04 - tie to uz urcite vedia :)
Dokaze pracovat aj s NTFS, ale len citat. Pokial to potrebuje len na toto, tak stahovat 700MB sa mií zdá ako prepych. :)

to konyk87: :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

pinacolada: Skus to spravit aj na podadresare, pripadne je tam tusim viacej moznosti nastavenia co sa tyka auditovania. Najlepsie by si to mal s tym Linuxom alebo este lepsie stiahnut Partition Magic a konvertovat disk na FAT32, nakolko FAT32 nema moznost prav ako NTFS.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ten linux nejde ani pi*i. na podadresare sa tvojam metoda da,ale mam priecinok hudba a tam je asi 200 priecinkov...na to tazko najdem volu :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A co tak skusit ich oznacit vsetky a hromadne to spravit??? :roll:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:A co tak skusit ich oznacit vsetky a hromadne to spravit??? :roll:
skusal som.neda sa
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pinacolada napísal:ten linux nejde ani pi*i. na podadresare sa tvojam metoda da,ale mam priecinok hudba a tam je asi 200 priecinkov...na to tazko najdem volu :D
skus verziu 8.04. to cislo v mojom poste tam nie je nahodou ;) ked ti nenabootuje, tak je naozaj problem bud v samotnom mediu alebo v biose. ked skusis winXP a bootne ho, tak je zle napalene CDko. btw 6.06 ti win particie ani nenajde. treba ich rucne "mountovat" a to pre teba ako nelinuxaka moze posobit dost strasidelne (navyse je to zbytocne zdlhave, kedze nova verzia vsetko robi automaticky). takze aj keby si nabootoval tu 6.06ku, tak ti to az tak nepomoze. btw na beh liveCD je potrebne aspon 128MB ram.
Napísať odpoveď