ako sa dostat k suborom po spadnuti OS ?
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ako sa dostat k suborom po spadnuti OS ?
mozno som tu temu blbo nazval...popisem situaciu - v piatok mi padol windows (dovody sa mi nechce konkretizovat).kedze som lamka zavolal som kamosa nech mi to da dokopy.situacia vypalila tak ze mam sice novy windows (XP) cize aj noveho pouzivatela.problem je v tom ze vsetku hudbu,dokumenty,fotky, atd mam na starom uzivatelovi ktory mi svieti ze existuje lenze sa k nemu nemozem dostat (acces denied).zabera tak priblizne 90 percent jedneho z diskov.sranda ze ho nemozem ani vymazat ani sa donho dostat.cize akokeby pol pamete computera v pi*i..existuje nejaka finta ako sa tam dostat? plss som zufaly 
-
pinacolada
Guru wannabe
- vygoogli kubuntu 8.04 - liveCD
- nastav bios aby bootoval z CD
- nabootuje sa ti system
- otvoris si nieco ako "tento pocitac"
- najdes si tu tvoju nestastnu particiu
- vlozis USB kluc alebo externy hdd
- skopcis
ked nemas externu pamat dostatocnej velkosti, tak skus skopcit priamo na inu particiu na hdd. malo by to uz fungovat. tusim nove linuxy uz vedia zapisovat na ntfs particie bez problemov
- nastav bios aby bootoval z CD
- nabootuje sa ti system
- otvoris si nieco ako "tento pocitac"
- najdes si tu tvoju nestastnu particiu
- vlozis USB kluc alebo externy hdd
- skopcis
ked nemas externu pamat dostatocnej velkosti, tak skus skopcit priamo na inu particiu na hdd. malo by to uz fungovat. tusim nove linuxy uz vedia zapisovat na ntfs particie bez problemov
-
pinacolada
Guru wannabe
-
hojko
Site Admin
1. Konvertovat filesystem na FAT32, napriklad cez program Partition Magic.
2. Druha moznost je cez rozsirenie zdielanie a auditiovanie systemu, cize si das tento pocitac - nastroje - moznost zlozky - zobrazenie - pouzit zjednodusene zdielanie (to vypnes, cize ti tam ostane prazdne policko). Potom pojdes do Documend and Seeetings, najdes si toho uzivatela, dokumenty a das vlastnosti zlozky. V zabezpeceni skus pridat uzivatela, takze tam das pridat, napises meno noveho uzivatela a das mu vsetky prava. Ak to nepomoze, tak skus dat dolu upresnit, auditiovanie systemu a tam pridaj uzivatela.
2. Druha moznost je cez rozsirenie zdielanie a auditiovanie systemu, cize si das tento pocitac - nastroje - moznost zlozky - zobrazenie - pouzit zjednodusene zdielanie (to vypnes, cize ti tam ostane prazdne policko). Potom pojdes do Documend and Seeetings, najdes si toho uzivatela, dokumenty a das vlastnosti zlozky. V zabezpeceni skus pridat uzivatela, takze tam das pridat, napises meno noveho uzivatela a das mu vsetky prava. Ak to nepomoze, tak skus dat dolu upresnit, auditiovanie systemu a tam pridaj uzivatela.
-
pinacolada
Guru wannabe
hojko funguje to lenze to nefunguje na podpriecinky.neni na to neaka finta?hojko napísal:1. Konvertovat filesystem na FAT32, napriklad cez program Partition Magic.
//btw ten linux nefacha.mam CD ubuntu 6.06.strecim do mechaniky,dam restart,napise mi system "disk failure,insert disck and press ente".dam enter nic...skusal som obe mechaniky a nic...
-
pinacolada
Guru wannabe
Neviem, ako si to nastavoval doteraz ?
Ale tak v biose si najdi polozku BOOT a tam zadaj pre First boot device mechaniku. Potom daj ulozit a vloz cd do mechaniky. Malo by sa ti v pohode spustit menu a tam si vyberies spustit.
Kód: Vybrať všetko
//btw ten linux nefacha.mam CD ubuntu 6.06.strecim do mechaniky,dam restart,napise mi system "disk failure,insert disck and press ente".dam enter nic...skusal som obe mechaniky a nic...-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
skus verziu 8.04. to cislo v mojom poste tam nie je nahodoupinacolada napísal:ten linux nejde ani pi*i. na podadresare sa tvojam metoda da,ale mam priecinok hudba a tam je asi 200 priecinkov...na to tazko najdem volu