gentoo pekne pomaly od A po Z (uz len compiz:)
-
sulo34
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
// a to spravim ako ?q-parser napísal: A tu symbolicku linku treba potom nastavit, aby instalacia ovladacov vedela do akeho jadra ma nainstalovat modul.
-
q-parser
Professional
Kód: Vybrať všetko
cd /usr/src
rm -f linux
ln -s linux-2.6.24-gentoo-r7 linuxBalicky odmaskovavas tak, ze ich pridas do suboru /etc/portage/package.unmask.
Checkni tu: http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/h ... t=3&chap=3
Bud odmaskujes vsetky verzie balika alebo len konkretne verzie:
echo "x11-drivers/ati-drivers" >> /etc/portage/package.unmask
alebo
echo "=x11-drivers/ati-drivers-8.476" >> /etc/portage/package.unmask-
q-parser
Professional
Lahka pomoc. Ak je balicek maskovany keywordom, musis ten keyword uviest aj v subore /etc/portage/package.keyword:sulo34 napísal:pri instalacii grafiky mi vypisalo cosi ze: masked by ~amd64 keyword ... tak som to amd64 pridal do /etc/portage/package.keyword ale aj tak nic:(
a este jedna vec ked budem kompilovat druhe jadro ako genkernelu povedat ktore jado chcem nainstalovat ?
x11-drivers/ati-drivers ~amd64-
q-parser
Professional
napr.
cd /usr/src/linux-2.6.24-r7
-
sulo34
Medium Star
ja viem ale v niektorych veciach tu jednoducho este nemam jasno
// nemam problem kopnut sa do toho adresaru ale nevedel som ktory je to adresar 
//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2008, 1:03 )
nainstaloval som druhy driver na grafiku a nakopol som nove jadro az podozrivo lahko sa mi zda ale po spusteni systemu vypisalo ze bezi jadro gentoo-bla-bla-bla-r7 takze by malo bezat to spravne myslim .. a spustil som grafiku a ked som po spusteni napisal do konzoly startx zas sa vypol minitor .. netreba este niejako pozmenit konfig aby bezal na druhom driveri ??
//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2008, 1:03 )
nainstaloval som druhy driver na grafiku a nakopol som nove jadro az podozrivo lahko sa mi zda ale po spusteni systemu vypisalo ze bezi jadro gentoo-bla-bla-bla-r7 takze by malo bezat to spravne myslim .. a spustil som grafiku a ked som po spusteni napisal do konzoly startx zas sa vypol minitor .. netreba este niejako pozmenit konfig aby bezal na druhom driveri ??
-
sulo34
Medium Star
prekompiloval som ich ale stale nejde tak ma napadlo nainstalovat take jadro ake ma mandriva 2008 live cd ale to ja asi niejake ich specialne jadro ktore gentoo asi nebude mat v databazi lebo sa vola kernel 2.6.22.9-desktop 586-1mdv a dalej neviem zistit ake ovladace na tom live cd boli pouzite .. co myslis pojde to ??
Podla mna riesis blbosti,naco menis jadro? Aky to ma vyznam?sulo34 napísal:prekompiloval som ich ale stale nejde tak ma napadlo nainstalovat take jadro ake ma mandriva 2008 live cd ale to ja asi niejake ich specialne jadro ktore gentoo asi nebude mat v databazi lebo sa vola kernel 2.6.22.9-desktop 586-1mdv a dalej neviem zistit ake ovladace na tom live cd boli pouzite .. co myslis pojde to ??
Jadro spravene genkernelom musi ist
Hento jadro je jadro patchnute mandrivou