Listky na vlak : tlacenie ako to funguje?
Listky na vlak : tlacenie ako to funguje?
Nie som ziadny falsovatel ale videl som temu o vysvedceni tak ma toto napadlo.Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Lístok na vlak má v sebe ochranné prvky. T.j. UV znaky, a myslím že aj vodotlač. Radšej to neskúšaj. Ak na to niektorí zo sprievodcov príde, budeš mať veľký problém.
Radšej si choď do školy po potvrdenie o štúdiu, odnes to na železničnú stanicu, prines so sebou aj fotografiu a vydajú ti študentský preukaz, na ktorý budeš mať na všetkých tratiach zľavu 50%.
Radšej si choď do školy po potvrdenie o štúdiu, odnes to na železničnú stanicu, prines so sebou aj fotografiu a vydajú ti študentský preukaz, na ktorý budeš mať na všetkých tratiach zľavu 50%.
Re: LIstky na vlak : tlacenie ako to funguje?
uz som dlho nesiel vlakom ale nie je ten listok na mastnom papieri? a netlacia nanho ihlickovou alebo termotlaciarnou? mozno v tom je ten rozdiel. neviem, len hadam.Dieg0 napísal:Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
Re: LIstky na vlak : tlacenie ako to funguje?
taky, ako ked mi doktorka vytlaci recept na svojej tlaciarni a ta sa presne trafi do pripravenych policok. to bude v SW... a aj specialna tlaciaren.Dieg0 napísal:Nie som ziadny falsovatel ale videl som temu o vysvedceni tak ma toto napadlo.Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
to myslis vazne? na takom papyruse? nevyznam sa, ale neviem, ci by sa im to oplatiloerytrocyt napísal:Lístok na vlak má v sebe ochranné prvky. T.j. UV znaky, a myslím že aj vodotlač.
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ades:
Tá vodotlač tam nie je, ospr. sa. No napr. na cestovných lístkoch MHD Košice sú ochranné prvky ktoré vidno len pod UV a takisto aj vodotlač.
Kód: Vybrať všetko
Formát: 82,55 mm(3,25“) x 203,2 mm (8“), 1 list skladačky (= 4 doklady) - 203,2 mm x 330,2 mm.
Podtlač: - antikopírovacia reflexná oranžová farba - UNIWARE 804 UNICURE (text „Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.“ v ploche podľa dohodnutej grafiky)
Tlač obojstranná:
- modrá farba 90% Pantone Prozes Blue U, 10% Pantone Reflex Blue
(séria cestovného lístka, rámček, piktogramy, texty podľa dohodnutej grafiky),
- čierna farba (číslo cestovného lístka, čiarový kód na zadnej strane dokladu).
Zadná strana dokladu:
- čiarový kód pre riadenie tlačiarne,
- čiarový kód určujúci poradové číslo dokladu na 1 liste skladačky (1 – 4),
- plnofarebná tlač zákazníckej reklamy.
Ochranné prvky: Ochranný prvok je tlačený farbou viditeľnou len UV lampou. -
mikkimikki
Medium Professional
neviem ako podla mna ci su tam ochranne prvky alebo nie tak ten sprievodca by si to aj tak nevsimol ... sice nejazdim vlakom tak casto ale minimalne 2 krat za tyzden na roznych linkach ZV BB BA ZA som vystriedal mnoho vlakov, sprievodcov a aj revizorov a pod a este ani jeden jediny to nejak extra nekontroloval (ani v Zr, ani v R, a ani v IC) , proste zobral listok pozrel stikol a isiel dalej - druhym dokazom toho ze to moc nepozeraju je aj fakt ze ja mam rezinku (otec zelezniciar) a mam tam taku staru fotku ze sa na nej absolutne nepodobam , vzdy len vezme prida k citacke a hned mi ju da spat ... ale kazdopadne osobne by som to asi tiez neriskoval - to je len moj osobny pohlad na vec
EDIT: a taktiez obcas ked idem ICckom (404) zo ZA do BA tak ked sa tvaris nenapadne alebo tak ako keby si tam sedel uz predtym ako bola posledna zastavka tak ta ani neskontroluju
(stalo sa mi to uz minimalne 3x (inokedy im to uz davam sam
))
EDIT: a taktiez obcas ked idem ICckom (404) zo ZA do BA tak ked sa tvaris nenapadne alebo tak ako keby si tam sedel uz predtym ako bola posledna zastavka tak ta ani neskontroluju
Údaje z termocitlivého papiera sa dajú veľmi ľahko zmyť. Stačí ti pritlačť k mäkšej PVC folii, dať do tepla a nechať nejaký čas pôsobiť a údaje sa pekne obtisknu na foliu.
Ostane vám prázdny papier a na ten sa už dá tlačiť mesačník. Chce to už len vhodú tlačiareň, ktorá nebude nič nezvyčajne, keďže ju sprievoca nosí sebou a lístok ti vytlačí na počkanie.
Samotná tlač a rozmiestnenie údajov by nemal byť problem..
Ostane vám prázdny papier a na ten sa už dá tlačiť mesačník. Chce to už len vhodú tlačiareň, ktorá nebude nič nezvyčajne, keďže ju sprievoca nosí sebou a lístok ti vytlačí na počkanie.
No uz len zohnat presne taku tlaciaren by bol problem. A ten software tiez.Frikso napísal:Údaje z termocitlivého papiera sa dajú veľmi ľahko zmyť. Stačí ti pritlačť k mäkšej PVC folii, dať do tepla a nechať nejaký čas pôsobiť a údaje sa pekne obtisknu na foliu.