Listky na vlak : tlacenie ako to funguje?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Listky na vlak : tlacenie ako to funguje?

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Nie som ziadny falsovatel ale videl som temu o vysvedceni tak ma toto napadlo.Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
DejmiJohn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

A naco budes falsovat listky ?!? Radsej si sprav ten preukaz, ze platis len polovicu cestovneho :shock: Je to taka fialova karticka.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Lístok na vlak má v sebe ochranné prvky. T.j. UV znaky, a myslím že aj vodotlač. Radšej to neskúšaj. Ak na to niektorí zo sprievodcov príde, budeš mať veľký problém.

Radšej si choď do školy po potvrdenie o štúdiu, odnes to na železničnú stanicu, prines so sebou aj fotografiu a vydajú ti študentský preukaz, na ktorý budeš mať na všetkých tratiach zľavu 50%.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: LIstky na vlak : tlacenie ako to funguje?

Príspevok od používateľa callop »

Dieg0 napísal:Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
uz som dlho nesiel vlakom ale nie je ten listok na mastnom papieri? a netlacia nanho ihlickovou alebo termotlaciarnou? mozno v tom je ten rozdiel. neviem, len hadam.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Vyrobte si rezimku a mate pokoj.. to vacsinou revizori ani neberu do ruk..
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja preukazku mam :).Ale len ma zaujima ako tie ochranne prvky moze vytlacit tlaciaren na zeleznici ked to moja obycajna HPcka nevytlaci (aspon predpokladam ze nevytlaci. este som neskusal)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tie ochranne prvky sa netlacia oni su uz na tom specialnom papieri vopred prichystane.
ades
Guru
Guru

Re: LIstky na vlak : tlacenie ako to funguje?

Príspevok od používateľa ades »

Dieg0 napísal:Nie som ziadny falsovatel ale videl som temu o vysvedceni tak ma toto napadlo.Ako je mozne ze na normalnej tlaciarni takyto listok nevytlacim ale na zelezniciarskej ano?Aky je tam rozdiel?
taky, ako ked mi doktorka vytlaci recept na svojej tlaciarni a ta sa presne trafi do pripravenych policok. to bude v SW... a aj specialna tlaciaren.
erytrocyt napísal:Lístok na vlak má v sebe ochranné prvky. T.j. UV znaky, a myslím že aj vodotlač.
to myslis vazne? na takom papyruse? nevyznam sa, ale neviem, ci by sa im to oplatilo
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ades:

Kód: Vybrať všetko

Formát: 82,55 mm(3,25“) x 203,2 mm (8“), 1 list skladačky (= 4 doklady) - 203,2 mm x 330,2 mm.

Podtlač: - antikopírovacia reflexná oranžová farba - UNIWARE 804 UNICURE (text „Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.“ v ploche podľa dohodnutej grafiky)

Tlač obojstranná:

-          modrá farba 90% Pantone Prozes Blue U, 10% Pantone Reflex Blue

(séria cestovného lístka, rámček, piktogramy, texty podľa dohodnutej grafiky),

-          čierna farba (číslo cestovného lístka, čiarový kód na zadnej strane dokladu).

Zadná strana dokladu:

-          čiarový kód pre riadenie tlačiarne,

-          čiarový kód určujúci poradové číslo dokladu na 1 liste skladačky (1 – 4),

-          plnofarebná tlač zákazníckej reklamy.

Ochranné prvky: Ochranný prvok je tlačený farbou viditeľnou len UV lampou. 
Tá vodotlač tam nie je, ospr. sa. No napr. na cestovných lístkoch MHD Košice sú ochranné prvky ktoré vidno len pod UV a takisto aj vodotlač.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uz dlho som nesiel vlakom ale nejak si nemozem spomenut ake ochranne prvky su tam??? Vzdy som si vsimol len oranzovy papier a na tom na tlaciarni napisane udaje odkial, kam, cena...

Ma ten papier ochranne prvky???
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok nad tým tvojim.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

dik za poucenie, dost ma to prekvapilo :) skusim nabuduce len tak zobrat listok na diskoteku pod UV co to spravi :D sifra mistra leonarda :lol:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

myslim ze uz len na pohlad sa listky nedaju sfalsovat
rozne formaty listkov odfotene z obidvoch stran, vidno aj to ktore listky su z teplocitliveho papiera a ktore su vytlacene laserovou tlaciarnou - velke formaty
Prílohy
P6140002_.jpg
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

neviem ako podla mna ci su tam ochranne prvky alebo nie tak ten sprievodca by si to aj tak nevsimol ... sice nejazdim vlakom tak casto ale minimalne 2 krat za tyzden na roznych linkach ZV BB BA ZA som vystriedal mnoho vlakov, sprievodcov a aj revizorov a pod a este ani jeden jediny to nejak extra nekontroloval (ani v Zr, ani v R, a ani v IC) , proste zobral listok pozrel stikol a isiel dalej - druhym dokazom toho ze to moc nepozeraju je aj fakt ze ja mam rezinku (otec zelezniciar) a mam tam taku staru fotku ze sa na nej absolutne nepodobam , vzdy len vezme prida k citacke a hned mi ju da spat ... ale kazdopadne osobne by som to asi tiez neriskoval - to je len moj osobny pohlad na vec

EDIT: a taktiez obcas ked idem ICckom (404) zo ZA do BA tak ked sa tvaris nenapadne alebo tak ako keby si tam sedel uz predtym ako bola posledna zastavka tak ta ani neskontroluju :D (stalo sa mi to uz minimalne 3x (inokedy im to uz davam sam :lol:))
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

keby si ty robil revizora a denne prešlo tvojimi rukami niekoľko 100 lístkov, tiež by si nemusel dlho pozerať, kým by si zistil, že lístok je nepravý/pravý.
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aj mi tu máme takého jedného tupca, ktorý nevie ani len poriadne písať :icecream:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Údaje z termocitlivého papiera sa dajú veľmi ľahko zmyť. Stačí ti pritlačť k mäkšej PVC folii, dať do tepla a nechať nejaký čas pôsobiť a údaje sa pekne obtisknu na foliu.
Ostane vám prázdny papier a na ten sa už dá tlačiť mesačník. Chce to už len vhodú tlačiareň, ktorá nebude nič nezvyčajne, keďže ju sprievoca nosí sebou a lístok ti vytlačí na počkanie.
Samotná tlač a rozmiestnenie údajov by nemal byť problem..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Frikso napísal:Údaje z termocitlivého papiera sa dajú veľmi ľahko zmyť. Stačí ti pritlačť k mäkšej PVC folii, dať do tepla a nechať nejaký čas pôsobiť a údaje sa pekne obtisknu na foliu.
Ostane vám prázdny papier a na ten sa už dá tlačiť mesačník. Chce to už len vhodú tlačiareň, ktorá nebude nič nezvyčajne, keďže ju sprievoca nosí sebou a lístok ti vytlačí na počkanie.
Samotná tlač a rozmiestnenie údajov by nemal byť problem..
No uz len zohnat presne taku tlaciaren by bol problem. A ten software tiez.
Napísať odpoveď