Policajti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mate Radi Polišov?

ANO
29
7%
NIE
76
19%
NEZNAŠAM ICH
75
19%
JE MI TO JEDNO
64
16%
ROBIA SVOJU PRACU
147
38%

Celkom hlasov: 391

DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

kubodinho napísal:ja poznam vela fizlov , a delim ich na dve skupiny , jedni su taki co si robia svoju pracu , nerobia sa doleziti , proste staraju sa o to co maju a druhi su taki ,co su nenormlane doleziti , zastavia ta pre kazdu blbost a riesia uplne banalne veci , takim treba povedat ze namiesto rieisenia takychto blbosti nech sa staraju o poriadne veci . ale viac poznam tych normalnych
nj to je pravda niektori sa robia velmi mudri :D zmrdi jedni
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

kubodinho napísal:ja poznam vela fizlov , a delim ich na dve skupiny , jedni su taki co si robia svoju pracu , nerobia sa doleziti , proste staraju sa o to co maju a druhi su taki ,co su nenormlane doleziti , zastavia ta pre kazdu blbost a riesia uplne banalne veci , takim treba povedat ze namiesto rieisenia takychto blbosti nech sa staraju o poriadne veci . ale viac poznam tych normalnych
prave tim, ked to povies, tak ich este viac naseries
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Neviete niekto ako je to presne s OP v MHD v BA...

Ak som povinny ukazat obciansky len policajtovi tak potom ako moze plati toto?

Čl. 6
Kontrola tarifného vybavenia cestujúcich
5. V prípade, že cestujúci nezaplatí požadované cestovné (dovozné) a úhradu revízorovi priamo vo vozidle, cestujúci je povinný revízorovi preukázať sa osobnými údajmi (výlučne občiansky preukaz, cestovný pas, vojenská knižka, vodičský preukaz, povolenie na pobyt a potvrdenie o strate občianskeho preukazu)
Ok tak vyvedu ma von z vozidla a pocka sa na privolanu policajnu hliadku. Ktorej sa mam povinnost jedine ukazat OP. Ale ako mi potom moze revizor vystavit pokutu ked som mimo vozidla a podla ich prepravneho poriadku ma nato pravo iba vo vozidle?

5. V prípade, že cestujúci nezaplatí požadované cestovné (dovozné) a úhradu revízorovi priamo vo vozidle, cestujúci je povinný revízorovi preukázať sa osobnými údajmi (výlučne občiansky preukaz, cestovný pas, vojenská knižka, vodičský preukaz, povolenie na pobyt a potvrdenie o strate občianskeho preukazu) potrebnými na vymáhanie cestovného a úhrady. Cestujúci a revízor sú povinní všetky úkony, ktoré sú spojené s tarifným zistením vykonať priamo vo vozidle. Pokiaľ sa cestujúci nemôže alebo nechce preukázať svojimi osobnými údajmi (nemá preukaz totožnosti, odmieta sa preukázať), je povinný strpieť potrebné úkony spojené s privolaním polície a zistením jeho totožnosti.
A este daco OP som povinny ukazat aj mestkej policii alebo len statnej? Napr som vonku sedime na lavicke partia a dojdu mestski som povinny sa aj im preukazat OP? Lebo neviem kde to bolo ze iba statnej policii som povinny sa preukazat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dead_Warrior: OP si povinny ukazat aj mestskej policii. Pred rokom som cital niekde diskusiu ohladom MHD v Bratislave, tam sa riesilo to, ci ma alebo nema pravo od teba revizor ziadat obciansky. Tusim tam bol odkial priamo na stranku MHD a tam to bolo popisane, takze si to skusit pozriet priamo na ich stranke.

http://www.ambience.sk/otazka-pre-dopra ... a-revizori

Na záver je potrebné vedieť, že podľa zákona o cestnej doprave č.168/1996 Z.z. a zákona o dráhach č.164/1996 je oboma zákonmi stanovená povinnosť cestujúceho "preukázať sa osobnými údajmi potrebnými na vymáhanie cestovného", avšak v žiadnom prípade nezakladá oprávnenie vodiča, revízora, či inej prepravcom poverenej osoby vyžadovať od cestujúceho predloženie, odovzdanie, či poskytnutie občianskeho preukazu za účelom zistenia totožnosti cestujúceho.

Toto oprávnenie má len polícia (rozumej: príslušníci Policajného zboru SR a v niektorých prípadoch aj príslušníci Železničnej polície, Mestskej polície a pod.) a aj tu platia určité pravidlá.

V žiadnom prípade dopravca, alebo jeho zamestnanec poverený vykonávaním kontroly nieje oprávnený vyžadovať predloženie, odovzdanie, či poskytnutie občianskeho preukazu za účelom zistenia totožnosti cestujúceho. Vy sa môžete (ste povinný) preukázať osobnými údajmi, čo však neznamená Vašu povinnosť ukazovať OP, alebo Pas, ale iné osobné údaje.

zdroj: http://www.akoneplatit.sk/view.php?cisl ... 2005073101
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Hojko: revizor ta ale ma pravo zadrzat, pockat na policiu a oni od teba uz obcanak vytiahnu
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

OK tak dobre zoberme si situaciu. Nastupim do busu a bud mi vyprsi elektricenka (zabudnem nato) alebo mi o par minut vyprsi listok... Dojde ku mne revizor s tym ze ma ide skontrolovat a zisti sa ze cestujem na cierno...pozaduje odo mna OP alebo daky doklad totoznosti, ja mu ho odmietnem vydat s tym ze nato nema pravo
Na záver je potrebné vedieť, že podľa zákona o cestnej doprave č.168/1996 Z.z. a zákona o dráhach č.164/1996 je oboma zákonmi stanovená povinnosť cestujúceho "preukázať sa osobnými údajmi potrebnými na vymáhanie cestovného", avšak v žiadnom prípade nezakladá oprávnenie vodiča, revízora, či inej prepravcom poverenej osoby vyžadovať od cestujúceho predloženie, odovzdanie, či poskytnutie občianskeho preukazu za účelom zistenia totožnosti cestujúceho.
Cize mu ho nepredlozim a donuti ma s nim ist az na konecnu. Kam pridu policajti, tym som uz podla zakona povinyn preukazat sa okej im ho ukazem a oni nasledne odovzdaju moje osobne udaje revizorovi na vypracovanie pokuty tym sa dopustaju trestneho cinu lebo nie su opravneni poskytnut ich 3tim osobam. Ja si na zaklade toho vyziadam jeho osobne cislo aby som nanho podal staznost popripade trestn. oznamenie zato ze psokytol moje udaje 3tej osobe. Ale co ked policajt odmiente sa mi preukazat osobnym cislom :?: A tym ze ma revizor donutil cestovat s nim az na konecnu pricom som tam nemal v uymsle vobec ist tak porusil moje prava v obmedzeni osobnej slobody nie? Resp ked by ma uz v autobuse by mi povedal ze musim ist s nim na konecnu tak mozem nanho zavolat policiu ze ma obmedzuje nie? Ako by to dopadlo v takom pripade, ked ja som obmedzeny revizorom vystupit a zavolal by som nanho policiu a oni na mna koli zisteniu totoznosti?

A neviete este ako to je ked v cestovnom poriadku je napr ze cesta ma trvat 25min ja si stiknem 30min listok lenze dlzka cesty prekroci hranicu 30min i ked mala trvat 25min a v tom case ma skontroluje revizor? Mam sancu sa domahat toho aby som nezaplatil pokutu kedze cesta netrvala tolko kolko mala a dopravca si nesplnil povinnost dodrzat dlzku cesty?
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Warior: no mas tu viac otazok ale pokusim sa odpovedat aspon na niektore. Je dolezite uvedomit si, ze policajt tvoje udaje revizorovi neposkytne, o tejto situacii som sa bavil s jednym policajtom a povedal ze vsetci si na toto davaju velky pozor, ked su do toho zapleteny policajti uz to riesia len oni a udaje revizorovi neposkytuju...

Okrem toho, revizor je osoba opravnena od teba pytat preukaz totoznosti, tak je to uvedene v prepravnom poriadku a pre teba je to zavazne. Ty ak nastupujes do prostriedku MHD, uzatvaras s dopravcom "nepisanu zmluvu o preprave", zmluva ma vzdy strany, dopravca je povinny dopravit ta, ty si povinny cvaknut si listok... Revizor je osoba ktora dohliada na jej dodrzovanie a moze na to pouzit take prostriedky na ake ho opravnuje prepravny poriadok...

k tym casom, spravidla je to tak, ze zavazne su casy, ktore su uvedene na cestovnom poriadku, cize ak cesta niekde trva oficialne 11 minut, cvaknut si mas 30 minutovy listok :)

Este si treba uvedomit, ze ked si v prostriedku MHD si vo vozidle, ktore patri sukromnej spolocnosti, cize tam platia predpisy ktore si urci vlastnik. Pokial by ta revizor chcel zadrzat mimo vozidla MHD, nema na to pravo, pretoze uz si na verejnom priestranstve a nema ako dokazat, ze si cestoval vo vozidle MHD...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Plexxak napísal:Este si treba uvedomit, ze ked si v prostriedku MHD si vo vozidle, ktore patri sukromnej spolocnosti, cize tam platia predpisy ktore si urci vlastnik. Pokial by ta revizor chcel zadrzat mimo vozidla MHD, nema na to pravo, pretoze uz si na verejnom priestranstve a nema ako dokazat, ze si cestoval vo vozidle MHD...
neviem o tom zeby bol nejaky DP na slovensku sprivatizovany, ale inak mas pravdu nastupis do vozu musis dodrziavat prepravny poriadok
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Plexxak: Keď už spomínaš cestovný poriadok, uvádza sa tam aj to, že revizor je opravnený ťa skontrolovať aj po vystúpení z vozidla.

Dead_Warrior: Záväzný je grafikon. Moju mamu tak chytil revizor, že ide minutu na čierno. Netreba sa nechať, chvilu sa tam vadili, potom si to skontroloval s grafikonom u šofera a pustil ju..

-Čo sa týka policajtov, sú to totalne lamy. Kamarati mi vraveli, ako boli jazdiť na skejtoch v BA pod apollom. Že tam na nich nabehli 2 policajne auta vo velkom štýle natrepane policajtmi. Oni, že či niečo porušili a policajt nato, že je to len bežna kontrola. Tak ich tam komplet prešacovali, zabrali kopec času, nič nenašli a si dali odchod. :|
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep: DPB je akciova spolocnost pokial viem, a jej majoritnym akcionarom je magistat BA, blizsie do tejto veci nevidm, ale nic to nemeni na tom ze sa nachadzam vozidle patriacom nejakej firme a nie na verejnom priestranstve, kde taky revizor a jeho pravomoci nemaju ucinnost ;)

Frikso: ved to je v poriadku, aj ked v prepravnych podmienkach DPB som to nenasiel (mozno som zle cital)... Ale potom sa tazko dokazuje ze som cestoval, a za dobu ktoru som cestoval MHD sa mi este ani raz nestalo ze by niekto kontroloval mimo vozu, a to som kontrol zazil uz dost vela :)
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Aha dakujem, nieze by som bol daky notoricky cierny pasazier ale poznate ten pcoit ked si kupite 3mesacnu elektricenku viete ze sa blizi ten cas ked vam vyprsi a presvihnete to niekedy o den alebo tak. Tak som chcel vediet ohladne toho OP a kontroly...
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som cestovaval skoro vzdy na cierno, prve 2 roky co som cestoval MHD tak som poctivo platil, lenze cena listkov isla hore a kvalita rapidne dole, tak som prestal platit, jednoducho nebudem platit za nieco co nefunguje poriadne... preto som si vsetko o tom nastudoval, jednoducho cierny pasazier nie je v prave nikdy a ked ma chytia (co ma aj chytili) nehadal som sa, zaplatil som pokutu :)
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No ked to tak ratam, tak za cely cas som dostal jednu pokutu, teda 1 400 SK, cestoval som dennodenne a keby som platil tak by ma doprava stala zhruba 22 Sk kedze byvam v okrajovej casti... :)
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

marian152 napísal:a oplatilo sa ti to?

//takze neoplatilo? prerobil si 1378 sk.
Vsak ale nepisal kolko tych 22korunovych dni precestoval nie? :D
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nechcel som tu rozvadzat konkretne vypocty, kedze by som tym niekoho mohol poburit a urcite nechcem aby to vyznievalo ako chvastvunstvo, a okrem toho internet mi (narozdiel od niektorych) nepride az natolko anonymnym mediom takze konretnym cislam som sa cchel vyhnut... ale mozem ta ubezpecit ze som takto cestoval zhruba tri roky a v priemere kazdy druhy-treti den, a za ten cas som dostal len jednu pokutu...
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

no mna tento tyzden vypocuvali za propagovanie fasizmu a bla bla. ze som mal striekat hakove krize a hesla ako cigani do plynu na steny budov. trcal som u nich niekolko hodin, kym som dokazal ze som v tom namoceny, len preto ze si ma niekto pomylil a udal (asi som mu nesedel) no ale par ludi nemalo to stastie a boli obvineny, niektory ze sa priznali aj pod mensim natlakom (nazvyme to)
Metalista90
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Metalista90 »

Mi sme nasli s kamosom zrazenu srnku pod obcou a zastavil pri krajnici este jeden chlapik s autom a sme zavolali fizlov... Cakame nejaky sa dotrieskal a hovori : Kde je ten mrtvy muz. :lol: :lol: :lol:

Sme skoro skapali. Potom prisli dalsi fizli a ,ze to ste vy ju zabili demencia....

Takze mi ju najdeme a ohlasime a este nas aj podozrievaju.
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Si v poriadku? Mrtvu srnku nahlasit na policiu? Tak ja nabuduce nahlasim, ze mam problemy s erekciou (co nie je pravda, to bol len priklad) :lol: :lol: :lol:
Napísať odpoveď