Notebook-výbava-čo by nemalo chýbať, čo je zbytočné

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
sinaj
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Notebook-výbava-čo by nemalo chýbať, čo je zbytočné

Príspevok od používateľa sinaj »

Akú hardvérovú výbavu má Váš notebook,
čo by vám v ňom chýbalo,
teda čo by mal obsahovať a čo nevyužívate,
čo by tam nemuselo byť a je zbytočné?

Displej, Gigabit LAN, WiFi a/b/g/n, Bluetooth, koľkoUSB, VGA (D-Sub konektor), S-Video (TV out), TV-tuner, Express card slot, snímač otlačkov prstov, čítačka pamäťových kariet, druh mechaniky, FireWire, HDMI konektor, PCMCIA . . .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zakladom je dvd napalovacka, wifi a bluetooth. Citacku odtlackov prstov nemam a ani necitim potrebu mat ju, radsej si hesla pamatam :) A k notebooku uz podla mna doma patri externa klavesnica. Mys je samozrejmostou aj mimo domu, ak ju je kam dat. Inak doma urcite aj reproduktory a na prenasanie taska podla vlastneho vyberu, hlavne nie taka obycajna latkova, ale s nejakou vnutornou vystuzou, aby notebook ochranila nielen pred skrabancami.
//no jasne, aj podstavec je super vec :)
ja ti dam goťar :smt018 "neser tigra bosou kobrou" - mi-čau
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

imho co napisal goťar :D staci.... webka potesi, ale bez nej prezijes, tv tuner to iste... proste nech to ma BT a wifi - to je najhlavnejsie... klavesnica,mys, pripadne podstavec pokial sedis dlho pri PC, aby ta krk az tak nebolel
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

este mozno doplnim, ze na cesty cestovna bateria a dalsia super vec je edge/3g karta
dost zalezi na co ten NB potrebujes, ci bude doma na stole, alebo na cestach
mam vlastne 2 NB, jeden "pracovny" ktory je 1/2 dna v praci, potom si ho v ruksaku donesiem na byt a kazdy piatok a nedelu absolvuje ~3hodiny cesty vlakom
vtedy ocenis dlhu vydrz, pevne sasi, prijatelny vykon, minimalnu produkciu tepla a zaroven troska mensie rozmery kedze je to 14"
a dalej mam druhy NB, ktory mam len na byte na stole, do neho som "vopchal" desktop, kedze je to moja nahrada desktopu - takze vykonny procak a grafika, samozrejme ze tento NB do vlaku nemoze, lebo by mi dal bye bye po ani nie 2 hodinkach prace a zaroven by sa mi upiekli stehna, kedze dost pecie - takze k takemuto NB ocenis podlozku, externu klavesnicu a mys

k poctu usb, FW, hdmi, ... tazko povedat, co je potrebne - je to velmi individualne

edit po prispevku zelovoca : osvetlenie klavesnice je super vychytavka co ocenujem na thinkpade kazdu chvilku, najma ked vecer po tme treba nieco na klavesnici napisat a lampa je daleko, resp sa mi nechce vstavat :aasmile10: ako som len na toto mohol zabudnut
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

vyhrievanu klavesnicu :D

dvd rw, wifi, vela usb a to co by som chcel a nemam je podsvietenie klavesnice.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

no wifi by mi chybala a uz aj numericka klavesnica, dvdrw je samozrejmost, na hdmi som si uz tiez zvykol pri pozerani filmov na telke, mam k nemu vystuzeny ruksak do ktoreho sa mi zmesia vsetky potrebne veci

doma k nemu mi nesmie chybat chladiaca podlozka, externa klavesnica a mys s podlozkou, reproduktory, externy mikrak a tv tuner mam tiez ale viem si to predstavit aj bez neho
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

naco vyuzivate BT ?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

prenasanie suborov z mobilneho telefonu
bt myska
ovladanie pc cez hid - takze mobil je nieco ako dialkove ovladanie
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tomasko napísal:naco vyuzivate BT ?
Na prenasanie suborov do mobilu (omnoho prijemnejsie ako cez infracervene rozhranie) a aj na pisanie smsiek.
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gizmoo »

wifi, bt, min 4x usb, dvdrw, hdmi, taska (case logic), wifi nebo bt myska ... ext klavesnicu podla mna az tak netreba,lebo potom som veelmi daleko od monitoru .. a popripade moja vyzia co budem potrebovat k notebooku do buducna je ASUS XG Station a k tomu klavesnicu, mys, hdmi a lcd tv 8)
Napísať odpoveď