Notebook-výbava-čo by nemalo chýbať, čo je zbytočné
Notebook-výbava-čo by nemalo chýbať, čo je zbytočné
Akú hardvérovú výbavu má Váš notebook,
čo by vám v ňom chýbalo,
teda čo by mal obsahovať a čo nevyužívate,
čo by tam nemuselo byť a je zbytočné?
Displej, Gigabit LAN, WiFi a/b/g/n, Bluetooth, koľkoUSB, VGA (D-Sub konektor), S-Video (TV out), TV-tuner, Express card slot, snímač otlačkov prstov, čítačka pamäťových kariet, druh mechaniky, FireWire, HDMI konektor, PCMCIA . . .
čo by vám v ňom chýbalo,
teda čo by mal obsahovať a čo nevyužívate,
čo by tam nemuselo byť a je zbytočné?
Displej, Gigabit LAN, WiFi a/b/g/n, Bluetooth, koľkoUSB, VGA (D-Sub konektor), S-Video (TV out), TV-tuner, Express card slot, snímač otlačkov prstov, čítačka pamäťových kariet, druh mechaniky, FireWire, HDMI konektor, PCMCIA . . .
Zakladom je dvd napalovacka, wifi a bluetooth. Citacku odtlackov prstov nemam a ani necitim potrebu mat ju, radsej si hesla pamatam
A k notebooku uz podla mna doma patri externa klavesnica. Mys je samozrejmostou aj mimo domu, ak ju je kam dat. Inak doma urcite aj reproduktory a na prenasanie taska podla vlastneho vyberu, hlavne nie taka obycajna latkova, ale s nejakou vnutornou vystuzou, aby notebook ochranila nielen pred skrabancami.
//no jasne, aj podstavec je super vec
ja ti dam goťar
"neser tigra bosou kobrou" - mi-čau
//no jasne, aj podstavec je super vec
ja ti dam goťar
este mozno doplnim, ze na cesty cestovna bateria a dalsia super vec je edge/3g karta
dost zalezi na co ten NB potrebujes, ci bude doma na stole, alebo na cestach
mam vlastne 2 NB, jeden "pracovny" ktory je 1/2 dna v praci, potom si ho v ruksaku donesiem na byt a kazdy piatok a nedelu absolvuje ~3hodiny cesty vlakom
vtedy ocenis dlhu vydrz, pevne sasi, prijatelny vykon, minimalnu produkciu tepla a zaroven troska mensie rozmery kedze je to 14"
a dalej mam druhy NB, ktory mam len na byte na stole, do neho som "vopchal" desktop, kedze je to moja nahrada desktopu - takze vykonny procak a grafika, samozrejme ze tento NB do vlaku nemoze, lebo by mi dal bye bye po ani nie 2 hodinkach prace a zaroven by sa mi upiekli stehna, kedze dost pecie - takze k takemuto NB ocenis podlozku, externu klavesnicu a mys
k poctu usb, FW, hdmi, ... tazko povedat, co je potrebne - je to velmi individualne
edit po prispevku zelovoca : osvetlenie klavesnice je super vychytavka co ocenujem na thinkpade kazdu chvilku, najma ked vecer po tme treba nieco na klavesnici napisat a lampa je daleko, resp sa mi nechce vstavat
ako som len na toto mohol zabudnut
dost zalezi na co ten NB potrebujes, ci bude doma na stole, alebo na cestach
mam vlastne 2 NB, jeden "pracovny" ktory je 1/2 dna v praci, potom si ho v ruksaku donesiem na byt a kazdy piatok a nedelu absolvuje ~3hodiny cesty vlakom
vtedy ocenis dlhu vydrz, pevne sasi, prijatelny vykon, minimalnu produkciu tepla a zaroven troska mensie rozmery kedze je to 14"
a dalej mam druhy NB, ktory mam len na byte na stole, do neho som "vopchal" desktop, kedze je to moja nahrada desktopu - takze vykonny procak a grafika, samozrejme ze tento NB do vlaku nemoze, lebo by mi dal bye bye po ani nie 2 hodinkach prace a zaroven by sa mi upiekli stehna, kedze dost pecie - takze k takemuto NB ocenis podlozku, externu klavesnicu a mys
k poctu usb, FW, hdmi, ... tazko povedat, co je potrebne - je to velmi individualne
edit po prispevku zelovoca : osvetlenie klavesnice je super vychytavka co ocenujem na thinkpade kazdu chvilku, najma ked vecer po tme treba nieco na klavesnici napisat a lampa je daleko, resp sa mi nechce vstavat
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
no wifi by mi chybala a uz aj numericka klavesnica, dvdrw je samozrejmost, na hdmi som si uz tiez zvykol pri pozerani filmov na telke, mam k nemu vystuzeny ruksak do ktoreho sa mi zmesia vsetky potrebne veci
doma k nemu mi nesmie chybat chladiaca podlozka, externa klavesnica a mys s podlozkou, reproduktory, externy mikrak a tv tuner mam tiez ale viem si to predstavit aj bez neho
doma k nemu mi nesmie chybat chladiaca podlozka, externa klavesnica a mys s podlozkou, reproduktory, externy mikrak a tv tuner mam tiez ale viem si to predstavit aj bez neho