Nebudu knihy? Nebude vysvedcenie!
-
lekoklatik
VIP
-
Jimmy
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
no na sukromnu som teda nechodilsundevil napísal:skolstvo je bezplatne, ale napr na sukromnych skolach nie je
no vies, mozem sa na to vies co.....skolne som mal zaplatene uz davno, takze sa ma to netykalo a stastne som zmaturoval, za co som dostal este aj 500,-seth82 napísal:Nie je nahodou skolstvo bezplatne? Ak ano, tak to robi protizakonne. Poslite to do TV NArkoza alebo Jojoj, oni si na takychto pripadoch zvyknu zgustnut...
-
lekoklatik
VIP
V prvom rade: škola nesmie podmieňovať vydanie vysvedčenia odovzdaním kníh. Vysvedčenie je úradný doklad o ukončení štúdia (alebo jeho časti) a nie je nijak spojené s inými majetkovo-právnymi záväzkami.
V ľudskom preklade: vysvedčenie dostať musíš. Akým spôsobom škola urovná chýbajúce knihy je pri jeho vydávaní absolútne jedno. Ak ti ho nechcú vydať, možeš sa pokojne sťažovať.
Pri pohľade z druhej strany: chýbajúce učebnice sú problémom pre školy, pretože, ako bolo spomenuté, nemajú čo dať tvojim nasledovníkom. A peniaze sú síce krásna vec, ale moc sa z nich nenaučíš. Lenže zásobovanie škôl učebnicami je problém, ktorý treba riešiť niekde inde a na inej úrovni.
V ľudskom preklade: vysvedčenie dostať musíš. Akým spôsobom škola urovná chýbajúce knihy je pri jeho vydávaní absolútne jedno. Ak ti ho nechcú vydať, možeš sa pokojne sťažovať.
Pri pohľade z druhej strany: chýbajúce učebnice sú problémom pre školy, pretože, ako bolo spomenuté, nemajú čo dať tvojim nasledovníkom. A peniaze sú síce krásna vec, ale moc sa z nich nenaučíš. Lenže zásobovanie škôl učebnicami je problém, ktorý treba riešiť niekde inde a na inej úrovni.
Takze... vysvedcko som dostal a od triedneho som dostal ultimatum.
2. september 2008 je posledny datum kedy mam priniest tie ucebnice do skoly. Ak tak neucinim, o dlasich krokoch sa este len rozhodne.
Tipujem, ze ak ich neprinesiem, bude na mne sediet viac ako doteraz.
Takze... ak sa Vam do ruk dostane niektora z tych knih, ktore som spominal v prvom poste a budu nejak na predaj, nebolo by od veci dat mi vediet, ak si na mna spomeniete... no pochybujem.
Kazdopadne:
- 192550029,
- 0908 143 218.
Budem Vam vdacny.
2. september 2008 je posledny datum kedy mam priniest tie ucebnice do skoly. Ak tak neucinim, o dlasich krokoch sa este len rozhodne.
Takze... ak sa Vam do ruk dostane niektora z tych knih, ktore som spominal v prvom poste a budu nejak na predaj, nebolo by od veci dat mi vediet, ak si na mna spomeniete... no pochybujem.
Kazdopadne:
- 192550029,
- 0908 143 218.
Budem Vam vdacny.
co je ucitel ko*ot? si mu mal hodit troska viac penazi, nejake kilko prihodit za povodnu cenu knih, alebo dve a mas.Mastros napísal:Takze... vysvedcko som dostal a od triedneho som dostal ultimatum.
-
Sagittarius
Guru
-
aswer
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Teraz si predstav, že sa nájde v XY žiakov čo neodovzdajú knihy a snažia sa to (urovnať) zaplatiť... Na tom našom skvelom slovensku saseth82 napísal:Milujem pristup slovenskych ucitelov a profesorov k svojim ziakom. Takto buzerovat niekoho - nech nerobi okolo toho takyto humbug.
horko ťažko sháňajú knihy... = + zbytočnej práce a starostí pre vyučujúcich... (trocha zamyslenia....)
ak by študent nebol taký "šikovný", nič by sa nestalo....seth82 napísal:To sa podoba, stane sa nieco a student je v momente buzerovany a je s nim zachadzane ako s babkou.
Mne minule jedna chybala a mal som platit. Nasiel som ale jednu co som nenasiel rok predtym a zaplatil som za nu. A veru ze nebola nova, bola to nejaka stara slovencina ktora sa stale pouziva a asi este aj pouzivat bude. Tak som za nou prisiel a vravim ze sice mi jedna z tohto rocnika chyba ale nasiel som jednu ktoru som neodovzdal minule a zaplatil za nu, tak mame teda dve moznosti:
1. vratte mi peniaze za tu ktoru som nasiel z minuleho rocnika, a ja vam zaplatim tu z tohto
2. dam vam knihu z minuleho rocnika a nebudem musiet zaplatit za tu z tohto
Pozrela sa na mna a povedala ze jej mam zaplatit za tu z tohto lebo mi neda vysvedcenie a tu staru ze si mozem kludne nechat lebo ju nepotrebuje. Toto je podla vas nudza o knihy? Velku pi*u, skola sa snazi osklbat na absolutne vsetkom, o tom ze za knihu ktora stala 50 sk sme museli platit dve stovky ani nevravim. Buzeracia.
Skoncilo to tak ze som ju vysmial, nedal jej peniaze za novu, staru roztrhal a hodil do kosa pri jej kancelarii a vysvedcenie samozrejme dostal tak ako vsetci ostatni. O rok uz sa po mne kvoli kniham nikdo nevozil.
1. vratte mi peniaze za tu ktoru som nasiel z minuleho rocnika, a ja vam zaplatim tu z tohto
2. dam vam knihu z minuleho rocnika a nebudem musiet zaplatit za tu z tohto
Pozrela sa na mna a povedala ze jej mam zaplatit za tu z tohto lebo mi neda vysvedcenie a tu staru ze si mozem kludne nechat lebo ju nepotrebuje. Toto je podla vas nudza o knihy? Velku pi*u, skola sa snazi osklbat na absolutne vsetkom, o tom ze za knihu ktora stala 50 sk sme museli platit dve stovky ani nevravim. Buzeracia.
Skoncilo to tak ze som ju vysmial, nedal jej peniaze za novu, staru roztrhal a hodil do kosa pri jej kancelarii a vysvedcenie samozrejme dostal tak ako vsetci ostatni. O rok uz sa po mne kvoli kniham nikdo nevozil.