Ikarusy si moc nepamatam, ale viem, ze to boli velke kravy... taky hlucny chliev na kolesach. Pamatam si ako som so sestrou vzdy stal v tom klbe harmoniky. To bol zazitok.

Rad by som si ho zopakoval.
Stare Karosy su vymakane. Autobusy, na ktore som zvyknuty. Ak nie su prepchate zavesmi, potahmi, nie su tam nejake pok*rvene sedadla (tie vysoke ako v dialkovych spojoch) a hlinikove drazky pri okienkach poprehybane, aby sa okienka nedali otvorit, tak su to skvele prostriedky.
Hlavne v pripade, ze vsetko frci ako ma (kurenie zapnute LEN v zime).
SlovBus su autobusy s neuveritelne tvrdymi sedadlami. Jeden je stastny, ked po 20 min. cesty rozhybe zadok.
Autobusy, kt. nazov neviem... maju vzdialenost medzi spodnymi naraznikmi vacsiu ako vzdialenost medzi koncami strechy...
Maju vysoke sedadla, kt. su v zime nepojodlne, ale v lete celkom ujdu.
Ked nastupujem, niekdey si udriem hlavu o odkladaci priestor nad hlavou vodica.
Zvuk motora je neskutocne hnusny. Valce stale drkocu, buchaju... hlava ma boli.
Najlepsie sa cestovalo v lete, ked tie busy v SAD este len zacinali. Soferi nevedeli ako vypnut kurenie.
Trasa Piestany - Hlohovec je jazdena tymto autobusom. Isty sedivy sofer musi mat nieco s nohou... zaradi najvyssi prevodovy stupen a prida... nohu da dole a ked ideme prilis pomaly, zase prida... a takto celu cestu.
Som stastny, ked vystupim.
Nove karosy maju sedadla strasne nahusto. Je v nich teplo, nepohodlne, zavesy by som palil. Zvuk motora je tiez... synteticky. Nemat sluchadla, praskne mi hlava.
Irisbus (Crossway) majuce v znaku delfina su asi najlepsie medzimestske autobusy.
Priestranne, pohodlne, motor je dobre vyladeny a jeho zvuk je tiez normalny. Okna velke, zo zadnej 5ky je skvely vyhlad na cele osadenstvo busu.
Cestu tymto autobusom si vzdy v celku dobre uzijem.
Najlepsie sa vsak cestuje vtedy, ked mate s kym cestovat, mate sa o com bavit, ked je autobus poloprazdny a je klimatizovany cez okna, nie ventilatormi...
Odporucam:
Piestany - Hlohovec o 15:20,
Piestany - Trnava asi o 12:50.
Cestovanie autobusom preferujem pred cestovanim lietadlom (nie moc prijemny zvuk prudovych motorov, zaliehanie v usiach, male okienka), vlakom (hluk, usporiadanie sedadiel, neistotta spravnej zastavky).
V autobuse si sadnem, dam sluchadla a za chvilku zaspim.

Spi sa mi VELMI dobre.