Autobusová "mánia"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Maki
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Maki »

violator napísal:+ sedel v jedalnom vozni :D :wink:
no jasne :D

no co ja viem... celkovo mam radsej cesty vlakom - aspon na dlhsiu vzdialenost urcite - pohodlnejsie, mam si kde nohy vystret, poprechadzat sa, vybavit telesne potreby a tak... na kratsie aj bus kludne... co sa MHD tyka tak mam karosy rady 9 celkom rad... to bude tym,ze v BB MHD to teraz vyzera ako to vyzera - dobre ze stare ikarusy nevratili - to by bol horor ako kedysi... dolu magazinom sa fakt ludia mohli len modlit ze to sofer ubrzdi(dolu od nemocnice k striebornemu namestiu)
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

Maki napísal:dolu magazinom sa fakt ludia mohli len modlit ze to sofer ubrzdi(dolu od nemocnice k striebornemu namestiu)
jj :D to bola sranda, skutocny boj predvadzali ikarusy hlavne zo Severnej hore tym kopcom na Karlovo, najma v zime clovek nevedel urcit ci stojime alebo sa hybeme dopredu :D
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

Ja som zatazeny tak trosku na lietadla :oops: no co som do nich blazon :D :lol: taky boeing 737-500 sky europe airlines strasne nadherne lietadlo :D
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mne sa paci akurat tak cesta elektrickou na konci zimy. vsade je zima a v eline prazi slnko. v eline je pomerne teplo a kotulat sa cez celu bratislavu sa mi zda celkom fajn. teda ked sa neponahlam. u mna vyhravaju elektricky. samozrejme len ked je na to pocasie a cas.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

violator napísal:jj :D to bola sranda, skutocny boj predvadzali ikarusy hlavne zo Severnej hore tym kopcom na Karlovo, najma v zime clovek nevedel urcit ci stojime alebo sa hybeme dopredu :D
proste stare rachotave ikarusy roxx no... si pamatam ked som na treningy chodieval ked som mal asi 8-9 rokov ze som robil zhyby vzdycky na tej rure kde sa maju ludia drzat tak aby ma sofer nevidel :D:D alebo som sa snazil celu cestu prezit bez drzania sa... no v ikaruse bola sranda
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

violator napísal:jj :D to bola sranda, skutocny boj predvadzali ikarusy hlavne zo Severnej hore tym kopcom na Karlovo, najma v zime clovek nevedel urcit ci stojime alebo sa hybeme dopredu :D
to si este nesiel v zime po neodhrnutej ceste v struckej karose hore od basy ku GAS, isli sme hore asi 10 minut a v polke ked bus musel zastavit som si uz myslel, ze sa hore nedostaneme, po niekolkych metroch smykania sa dole kopcom sa to nejak rozbehlo :D

BTW mas dobru pamat, ked v BB aktivne jazdily ikarusy bol si este zasran :lol:
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

isiel som autobusom do Zenevy 15 hodin....skoro ma drblo, polku zadku mam este teraz "poskodenu" ,ziadne miesto na nohy a to mam max 180cm, hroza, cim novsie tym menej miesta....stare dobre karossy :-D

najradsej asi lietadlo pohodlne, rychle akurat treba dost zavcasu uz sedet na letisku :-(
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

Moj jeden kamarat je dost na autobusy zatazeny, ma doma asi 20 autobusov, pozna cestovne poriadky v nasom meste naspamat..este ked mal 17, tak som doma s autobusmi hral..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Flinstone napísal:Ja som zatazeny tak trosku na lietadla :oops: no co som do nich blazon :D :lol: taky boeing 737-500 sky europe airlines strasne nadherne lietadlo :D
len tak pre zaujimavost, tie lietadla uz SKY nema, nakupili nove 737-700wl... :)
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Online »

pershing napísal:samozrejme, ja som verny i-MHDak (imhd.sk)
ikarus powa, neviem preco pixujete na ikarusy, ved to su asi najlepsie stroje co tu kedy boli :wink: osikat tie TUDOMY, Solarisy HORINO, roztrepane karosy, myslim ze v lete je najlepsie v ik280 ktory ma stare velke okna, take co sa trasu :D sak v solarbudare sa neda zit..karosa uz ani nevravim, ked vystupim z 15ky na furci..blee
Jó, môj človek. Teflony sú výkonné ale nekomfortné. Karosy v pohode a Solarisy mám tiež v obľube. Ale Ikarusy Forever! Dnes (28.júna) som šiel od zastávky Lingov a čo som nevidel, Karosa B941E L72 a za volantom postaršia pani. :lol: :lol:

edit:\\ pershing: Nevšimol som si. Mňa najviac zaujala tá pani za volantom. A trolejbusárka asi tažko. Trolejbusárov poznám. :D
pershing
Guru
Guru

ev. c nemas? :D
to bude asi ta trolejbusarka, ale preco sla na karose ehm.. ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Flinstone napísal:Ja som zatazeny tak trosku na lietadla :oops: no co som do nich blazon :D :lol: taky boeing 737-500 sky europe airlines strasne nadherne lietadlo :D
SkyEurope nemá 737-400? Alebo má aj 400vky aj 500vky?
pershing napísal:ev. c nemas? :D
to bude asi ta trolejbusarka, ale preco sla na karose ehm.. ?
Dnes za niektoré troleje zaskakovali busy, tak neviem či to s tým nemá súvis.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

erytrocyt napísal:Dnes za niektoré troleje zaskakovali busy, tak neviem či to s tým nemá súvis.
viem ze sky europe mal 737-500 .... neviem ci este ma ale mal urcite ... 737-500 ci ich vymenili to uz ja neviem ... ale krasne lietadlaa
pershing
Guru
Guru

erytrocyt: neviem, lebo sa zaskakuje kvoli nedostatku vodicov TD...a viem len o jednej vodicke troleja :)
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

erytrocyt napísal:280.08...pomsta spoza dunaja, snáď najhorší autobus na svete. Síce nezmar, ale čo sa týka kultúry cestovania, je to v riti.
no omnoho horsie boli vraj tieto Ikarusy http://www.imhd.sk/ba/index.php?w=33293 ... ef1f&id=49
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Flinstone napísal:viem ze sky europe mal 737-500 .... neviem ci este ma ale mal urcite ... 737-500 ci ich vymenili to uz ja neviem ... ale krasne lietadlaa
Chlapci ja vam do toho skocim... Sky Europe sa mi zda ne nema 500-ky
iba 300-vky a 700-vky aspon tak mi povedali na letisku....
A k tem: neni nic lepsie ako Ikarus na 32 z Furce az niekde dole... Tedomy a Solarisy nechs a niekde skryju
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

skyeurope ma na stranke v sekcii flotila iba 737-700ky :) mozno vsak este nechavaju dake ine na dosluzenie

no k teme: ja som karosa pozitiv, no bude to asi tym, ze som v jednej vyrastal. foter mal 736 turbo zajazdovku a tam som stravil detstvo. ked som mal osem rokov, sedel som mu na kolenach a dovolil mi tocit volantom, no zazitok, to vam poviem :D jazdievali sme s tym namiesto osobaku, hold nafta sa vzdy podarila dako splasit :D miloval som ten zvuk, bavilo ma sediet vzadu v prazdnom buse a uzivat si zakruty, lezat krizom cez zadne 5sedadlo a rehotat sa, lebo som sa citil ako presypacie hodiny... schovavacky po celom buse, podliezanie sedadiel s bratom, hojdanie sa na polickach pre batozinu... chybaju mi tie casy. skoro rano vstat, otvorit autobus, natocit, pockat kym natlaci vzduch a potom vrrm vrm vrm vrm na vylet :D uplne ale ze uplne najviac som miloval, ked sme niekam dorazili a foter vypol motor, to ticho, sycanie, smrad, teplo,... bol som vo vytrzeni :smt009

tym padom som mal radsej aj karosu mhd, mi to pripominalo stare casy. a uplne naj klbova, sediet vzadu a prechadzat po nerovnostiach a uzivat si hupanie v style husenkovej drahy :D podla mna bola karosa najpohodlnejsia z tych mhd prostriedkov co som mal moznost si uzit. legenda menom 28x bol nepochybne zazitok, tambusy boli za trest, nove ikarusy bez stuplov v usiach bol boj, SOR som zazil iba raz a solarisy mozno 2-3 krat... karosa rullez :D
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Ikarusy si moc nepamatam, ale viem, ze to boli velke kravy... taky hlucny chliev na kolesach. Pamatam si ako som so sestrou vzdy stal v tom klbe harmoniky. To bol zazitok. :) Rad by som si ho zopakoval.

Stare Karosy su vymakane. Autobusy, na ktore som zvyknuty. Ak nie su prepchate zavesmi, potahmi, nie su tam nejake pok*rvene sedadla (tie vysoke ako v dialkovych spojoch) a hlinikove drazky pri okienkach poprehybane, aby sa okienka nedali otvorit, tak su to skvele prostriedky.
Hlavne v pripade, ze vsetko frci ako ma (kurenie zapnute LEN v zime).

SlovBus su autobusy s neuveritelne tvrdymi sedadlami. Jeden je stastny, ked po 20 min. cesty rozhybe zadok.

Autobusy, kt. nazov neviem... maju vzdialenost medzi spodnymi naraznikmi vacsiu ako vzdialenost medzi koncami strechy...
Maju vysoke sedadla, kt. su v zime nepojodlne, ale v lete celkom ujdu.
Ked nastupujem, niekdey si udriem hlavu o odkladaci priestor nad hlavou vodica.
Zvuk motora je neskutocne hnusny. Valce stale drkocu, buchaju... hlava ma boli.
Najlepsie sa cestovalo v lete, ked tie busy v SAD este len zacinali. Soferi nevedeli ako vypnut kurenie.
Trasa Piestany - Hlohovec je jazdena tymto autobusom. Isty sedivy sofer musi mat nieco s nohou... zaradi najvyssi prevodovy stupen a prida... nohu da dole a ked ideme prilis pomaly, zase prida... a takto celu cestu.
Som stastny, ked vystupim.

Nove karosy maju sedadla strasne nahusto. Je v nich teplo, nepohodlne, zavesy by som palil. Zvuk motora je tiez... synteticky. Nemat sluchadla, praskne mi hlava.

Irisbus (Crossway) majuce v znaku delfina su asi najlepsie medzimestske autobusy.
Priestranne, pohodlne, motor je dobre vyladeny a jeho zvuk je tiez normalny. Okna velke, zo zadnej 5ky je skvely vyhlad na cele osadenstvo busu.
Cestu tymto autobusom si vzdy v celku dobre uzijem.

Najlepsie sa vsak cestuje vtedy, ked mate s kym cestovat, mate sa o com bavit, ked je autobus poloprazdny a je klimatizovany cez okna, nie ventilatormi...
Odporucam:
Piestany - Hlohovec o 15:20,
Piestany - Trnava asi o 12:50.

Cestovanie autobusom preferujem pred cestovanim lietadlom (nie moc prijemny zvuk prudovych motorov, zaliehanie v usiach, male okienka), vlakom (hluk, usporiadanie sedadiel, neistotta spravnej zastavky).
V autobuse si sadnem, dam sluchadla a za chvilku zaspim. :) Spi sa mi VELMI dobre. :)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

v mhd by som presedel a cely den :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mastros napísal:Ikarusy si moc nepamatam, ale viem, ze to boli velke kravy... taky hlucny chliev na kolesach. Pamatam si ako som so sestrou vzdy stal v tom klbe harmoniky. To bol zazitok. :) Rad by som si ho zopakoval.
Prídi niekedy na návštevu do Košíc cez pracovný deň, určite sa Ti pritrafí si tento zážitok zopakovať.. ;)

Inak pre mňa zatiaľ najlepší a najpohodlnejší autobus, akým som sa viezol, je Beulas Glory:
http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=4836 (už som sa nad ním rozplýval v téme Student Agency)
..ale rád by som vyskúšal aj Setru, ktorú používajú linky Nobless Line:
http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=1100

Čo sa týka klasických MHD, tak Ikarus považujem za adrenalínový šport, Irisbus taký priemer a Solaris za v súčasnosti najpohodlnejší MHD prostriedok (aj keď uznám, že majú dosť technické problémy, čo však ako obyčajný pasažier pociťujem minimálne, snáď len v tom, že občas vypadávajú a musia byť nahradené inými)

Inak cestu SR - Anglicko alebo SR - Španielsko jedine letecky alebo vlastným klimatizovaným automobilom, autobus, aj keď klimatizovaný, je masochizmus.. :)
Napísať odpoveď