napriklad upratovacie sluzby mal aj Jozef Estok , co ho vraj zabila Okiho partia.hojko napísal:kubodinho: Skus byt konkretny a uved aj niektore mena. Len tak matne tipujem, ze urcite narazas na Cernaka ci Satora, je tak??? To co je v obchodnej cinnosti je uplne jedno, najcastejsie sa tam aj tak bude vyskytovat faktoring a forfaiting (kupovanie pohladavok), spostredkovanie obchodu, restauracna ci pohostinska cinnost alebo stavebnictvo, ale ako som napisal, nech je tam aj vyroba zapaliek, okruh podnikania nie je vobec dolezity.
ades: Stale nechapem co si predstavujes pod tymi klasickymi crtami, ci nieco co si sa docital v mediach a teraz sa to snazis prirovat k mafii, ktora fungovala v Amerike niekedy 20 az 50 rokov dozadu, pripadne v Taliansku???
Mafia
Takmer uplne suhlasim s Hojkom, tiez si myslim ze akakolvek Mafia s velkym M, a nie nijaka dedinska .... si strazi ludi a dba na to aby nebola plna kktov co nerozmyslaju a a obdobne...hojko napísal:Niektore veci v tejto teme povazujem skutocne za dobre dristy, napriklad to, ze niekto ma potrebu pretrcat sa a dokazovat si nieco so zbranou. Beriem do uvahy, ze stat sa to moze, ale to je len zriedkavy pripad.
Ludia, ktori nieco znamenaju si nepotrebuju dokazovat, ze nieco su, nepotrebuju chodit so sirokymi ramenami, buchat plecami do kazdeho kto sa im neuhne z cesty a nepotrebuju sa ukazovat na diskotekach v sustiakovych supravach, ktore su dovezene z Madarska, Ukrajiny ci Turecka. Ak sa riesi problem, tak sa riesi v tichosti a bez svedkov, nie na hlavnej ceste na krizovatke ked je cervena.
v KE bezne horia auta, podniky a pod. (naposledy pred cca tyzdnom ulicu odo mna - tusim offroad nissan nejakeho podnikatela, predtym audi A8+nejake daewoo na tej istej ulici - v tu istu noc jeden bar na furci)
taktiez "ochrana" podnikov je uplne bezna (je mi znamy jeden pripad z nemenovaneho podniku, v ktorom obcas kamarat brigaduje a jeho otec v nom ma nejaku funkciu, ked vo dvore pri tom podniku skupinka nejakych soc-iek robila bordel - jeden telefonat a o niekolko minut tam bolo bmw so sympatakmi, ktori "bordelarov schladili").. potom vyhrazne vypalovacky, napr. bytov ludi, ktori maju svedcit na sude, dokonca ked si primator objedna sluzbu u podsvetia, etc
taktiez "ochrana" podnikov je uplne bezna (je mi znamy jeden pripad z nemenovaneho podniku, v ktorom obcas kamarat brigaduje a jeho otec v nom ma nejaku funkciu, ked vo dvore pri tom podniku skupinka nejakych soc-iek robila bordel - jeden telefonat a o niekolko minut tam bolo bmw so sympatakmi, ktori "bordelarov schladili").. potom vyhrazne vypalovacky, napr. bytov ludi, ktori maju svedcit na sude, dokonca ked si primator objedna sluzbu u podsvetia, etc
na orsk.sk moc nic nenajdes ja som estokovu firmu nasiel na azete napriklad , a miestne sbs to som pogooglil , ale popularne su aj restiky , alebo kluby , cez ktore peru prachy . este k tomu orsk.sk ja som tam tiez hladal, lae nic nenasiel , ale inde na googli som obcas na nieco narazilhojko napísal:Vzahladom na to, ze na predoslej strane si vyhlasoval, ze si toho o mafii dost precital a videl, tak mi teraz tvoje tvrdenie pride zaujimave, nakolko si tu hodil len jedno meno. Skusal som pozerat na orsk.sk a nic take som tam nenasiel, ale nebudem sa hadat, mozno som zle hladal.
edit:/ este k tomu upratovaniu , je to dost rozsirene v blave co som pocul , tak ked ta to zaujima tak si skus prebehnut blavackych "podnikatelov"
jj niekto ma nabytok , niekto predava predrazene alkohol , pivo ... proste je toho velahojko napísal:kubodinho: Ani ma to nejak nezaujima, myslim, ze viem trosku viacej o tejto problematike ako ty, ale nejak ma to nelaka sem pisat. Niekto ma teda firmu na upratovanie, niekto SBS, niekto bar, niekto stavebnu firmu. Tym by som to asi ukoncil.
v dunajskej strede boli papayovci ked si dobre pamatam , co ich vsetkych vycistili v bare , to bola asi najvacsia mafianska poprava v historii slovenskaStoporko napísal:keď tu už preberáte rôzne "rodiy" - vraví vám niečo mafia z Dubnice nad Váhom? Prípadne z Dunajskej stredy? V dubnici sa pochovávalo kolajnica na nohy a šup šup do Váhu. V DS si zas vyriaďovali účty, keď sa našli urezané hlavy v kvetináčoch na námestí...