Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Do 140km/h neplatíš nič, ani Ťa nezastavia, do 160km/h platíš pokutu (dnes je to myslím 2000sk), nad 160km/h ideš na správne konanie, kde dostaneš pokutu až do výšky 15.000sk, resp. odobratý vodičák. :)

Btw.. tá 160ka bude platiť iba na vymedzených diaľniciach, zatiaľ som počul iba o úseku Košice - Prešov.. ktorý však ešte by mali trochu upraviť.

Čo sa týka výšky pokút.. za zlú lekárničku určite nedostaneš 10.000sk.. (snáď iba ak vinou Tvojej starej lekárničky prišiel o život nejaký človek).. a keď sa policajt rozhodne Ti zobrať doklady, určite Ti dá potvrdenie, s ktorým môžeš niekoľko dní šoférovať. Za tú dobu máš čas zaplatiť pokutu (po novom vraj aj odpracovať) a následne si ísť vyzdvihnúť svoje doklady. Pokiaľ neuhradíš pokutu, máš smolu, nebudeš šoférovať. Ja s tým súhlasim.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

svietenie má jednu nevýhodu, na ktorú väčšina ľudí zabúda - spotreba elektriny = navýšenie spotreby benzínu o 5-15%
brm
Darca
Darca

whisper.. ešte raz si prečítaj celú túto tému a potom niečo napíš. :)

(pôvodne tu bola iná odpoveď, avšak usúdil som, že dosť OT)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm
Darca
Darca

Môj názor je, že ak bude alkohol oficiálne povolený, viac ľudí sa na to bude spoliehať a viac ľudí si pred jazdou uhne, čo samozrejme nemusí každý dobre odhadnúť. Radšej by som bol za zákonnú 0 + tolerancia zo strany policajtov kvôli liekom a bonbonieram..
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Len tou toleranciou si si nikdy nemohol byť istý, nejazdím dlho len vyše roka a ešte som nefúkal, ale toto mi vyhovuje pretože po akciách a oslavách na druhý deň nebudem v takom strese keď pojdem buď na nákup alebo niekde či mi tam nejaká desatinka ešte neostala. Samozrejme som si dával časové rezervy, ale z hlavy si klesanie promile nevypočítaš.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

To svietenie by som trosku upravil casovo nieze cely den ale napriklad rano do 9 a poobede od 18 kedy je uz menej svetla pretoze je podlamna uplne nelogicke svietit aj cez obed ked to svetlo este uskodi ale vyrazne mi to nevadi. Ta 50 siatka je celkom ok a teraz k tomu pneu ma to nieco doseba ale ako buzerovat niekoho kto ma skodovku a tie pneu stoja viac ako to auto akoze nezmysel . A rychlost na dialniciach sa moze aj zvecsit kludne aj na 200 ale samozrejme podla auta pretoze niekto si mysli ze super auto mi vytiahne 200 thak tak aj pôjdem lenze nema poslinovac a nevim ake veci a hned sa vybura
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

:lol: Ty si čistý pako,rýchlosť podla auta to sa ani neoplatí komentovať. Šoféroval si niekedy v živote? Pretože ja som mnoho krát nadával keď som chcel predbiehať a protiidúce auto nesvietilo, čiže som si ho všimol o pár milisekúnd neskôr, čo v takých situáciaách je viac než dosť. Navyše to , že je deň neznamená, že svetlo je všade napríklad cesta pri lese v tých tieňoch sa autá ľahko strácajú. Podľa môjho názoru svietenie môže len a len pomôcť.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

UjoNecro napísal::lol: Ty si čistý pako,rýchlosť podla auta to sa ani neoplatí komentovať. Šoféroval si niekedy v živote? Pretože ja som mnoho krát nadával keď som chcel predbiehať a protiidúce auto nesvietilo, čiže som si ho všimol o pár milisekúnd neskôr, čo v takých situáciaách je viac než dosť. Navyše to , že je deň neznamená, že svetlo je všade napríklad cesta pri lese v tých tieňoch sa autá ľahko strácajú. Podľa môjho názoru svietenie môže len a len pomôcť.
Ja som nepovedal ze to svietenie nepomôze samozrejme ze pomôze ale preco ho potom tolo statov zrusilo ??? A soferoval som uz 8) :D :D
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Calvin SFX napísal:To svietenie by som trosku upravil casovo nieze cely den ale napriklad rano do 9 a poobede od 18 kedy je uz menej svetla pretoze je podlamna uplne nelogicke svietit aj cez obed ked to svetlo este uskodi ale vyrazne mi to nevadi.
:roll: Ja vravím z vlastnej skúsenosti iné štáty ma nezaujímajú, mne to veľa krát výrazne pomohlo a taktiež svietim celý rok.
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

Frikso napísal:Máš k tomu aj nejaké argumenty, či iba tak ti to je nesympaticke?
myslím, že to svietenie je super vec..viac krát sa mi stalo, že som išiel autom cez horský priechod, všade okolo stromy a v zákrute sa zjavila tmavozelená fabia...možno keby svieti tak by som ju videl.

SVIETENIE je dobrá vec

160 na dialnici nooo....je to možno dobré ale aj tak chodím maximálne 140...iba ked mám dobrý den tak idem 190

a tá 50 cez dedinu....pochybujem, že sa bude redukovať 40ka ...neverím !! minulé leto som dosť jazdil v maďarsku a oni majú tiež 50ku lenže okrem nej kopa 30 !!!!! išlo ma poraziť ak toto spravia u nás tak asi budem radšej chodiť na bicykli
matus87
Expert
Expert

Príspevok od používateľa matus87 »

Som za celoročné svietenie, ved prečo nie? A k tej päťdesiatke: Na Slovensku sa stane približne 14,5% nehôd vplyvom neprimeranej rýchlosti, z toho usudzujem že znížením rychlosti v obci o tých 10kmh sa štatistiky veľmi nevylepšia. Schvaľujem hlavne zvýšenie pokút, ktoré by teoreticky mohlo mať ten zlepšujúci efekt, hlavne za výrazne prekročenie rýchlosti, za alkohol a porušenie základných povinností. Minister dopravy bol nútení spraviť tieto kroky kedže podľa bielej knihy by sme mali znížiť nehodovosť do roku 2015. Zvýšenie rýchlosti na diaľnici je v pohode, bodlo by to spraviť aj na viacerých úsekoch, pretože Slovensko buduje kvalitné diaľnice aj po bezpečnostnej stránke i keď podľa denníka Pravda sa má začať šetriť, (materiálna stránka, rozmery, šírka odstavného pruhu atď), čo sa mi dvakrát rozumné nevidí. :roll:
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

kvalitne dialnice...no ked ich stavaju tak dlho a za take peniaze, chorvati si prepojili skoro celu krajinu s dialnicami za nejake 2-3 roky, mame sa co ucit
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Lenze Chorvati maju trochu vecsi tlak nez my... u nas sa hovori dialnice dialnice, treba postavit... ale v Chorvatsku ide o jeden zo zakladnych zdrojov prijmu krajiny - turizmus.

Ale suhlasim, ze by sme sa mohli od nich co-to priucit.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Fabo napísal:Lenze Chorvati maju trochu vecsi tlak nez my... u nas sa hovori dialnice dialnice, treba postavit... ale v Chorvatsku ide o jeden zo zakladnych zdrojov prijmu krajiny - turizmus.

Ale suhlasim, ze by sme sa mohli od nich co-to priucit.
dobre, ked sa vysereme na cas, ale kolko preplacame oproti inym statom na nich :?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to je bez diskusie... to je hanba
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

ja hlavne suhlasim stym malym piveckom :P ale to predbiehanie kamionov tak to nwm ako xcu kontrolovat....
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Pozdava sa mi to stale svietenie a 50 v obci,urcite tieto dva faktory aspom trosku pomozu ak sa budu dodrzovat.A schvalili 160 na dialnici ??? :)
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Metalista90
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Metalista90 »

Ten Rafajov dodatok ,ze ZAKAZ pocuvanie MP3 a telefonovanie ked prechadzame cez prechod, no to je demencia.

Akoze ako my fizel dokaze ,ze som pocuval MP3 ked som prechadzal. Mozem mu povedat ,ze som ju stopol.
Napísať odpoveď