riesim to takymto sposobom... napisem hromadnu spravu ze prechadzam na jabber... ostatnim doporucujem tiez... kto nechce si kvoli mne spravit jabber tak nech ho nerobi... mam ho v pazi... a pri najhorsom sa dohodneme cez inu formu komunikacie... PM,mail a ine...
Sorgblad napísal:riesim to takymto sposobom... napisem hromadnu spravu ze prechadzam na jabber... ostatnim doporucujem tiez... kto nechce si kvoli mne spravit jabber tak nech ho nerobi... mam ho v pazi... a pri najhorsom sa dohodneme cez inu formu komunikacie... PM,mail a ine...
Ja som to tak tiez chcel spravit, ale jabber ma jeden velky problem - zlozity zaciatok pre noveho a neskuseneho pouzivatela. Chcelo by to jeden oficialny klientsky program, ktory staci spustit, vyplnit nick a heslo a bolo by. Lenze ono to teraz bud nejde (ja som skusal par softov z jabber.cz a ani jeden nesiel poriadne) alebo to vybafne velmi vela nastaveni. Stale to ma syndrom zlozitosti linuxu. Cize pre masy je dolezita pociatocna jednoduchost, presne tak ako to ma icq, msn alebo skype. Myslim, ze velka vacsina ludi zacinala na icq s oficialnym softom a az potom ked zistili, ze nei je idealny, presli na ostatne programy. Kontakty vsak uz boli ulozene, takze sa od protokolu nedalo odist...
Google Talk sa ovláda pomerne jednoducho (navyše Jabber konto má každý užívateľ Gmail). Aj ostatné programy majú zvyčajne tlačítko zaregistrovať, takže stačí napísať iba adresu serveru požadovaný nick a kliknúť na to tlačítko (aspoň ja som si tak zaregistroval XMPP/Jabber účet).
chrono napísal:Google Talk sa ovláda pomerne jednoducho (navyše Jabber konto má každý užívateľ Gmail). Aj ostatné programy majú zvyčajne tlačítko zaregistrovať, takže stačí napísať iba adresu serveru požadovaný nick a kliknúť na to tlačítko (aspoň ja som si tak zaregistroval XMPP/Jabber účet).
No to ano, ale aspon tie co som mal ja, neboli uplne doladene a stale tam nieco neslo. Az v mirande to ide ako tak obstojne, ale zas blbnu autorizacie...najlepsi je zatial asi aj tak MSN. Sice ho nepouzivam, ale ako sa na to pozeram a snazim sa objektivne hodnotit, tak to tak vychadza. Ale samozrejme, ze v nasich koncinach je rozsireny nazor, ze vsetko od Microsoftu je zle a preto by sme to nemali pouzivat...
Sorgblad napísal:u PSI stačí toto presne... jediná odlišná vec je výber servera...
Tak to je potom fajn, mozes hodit nejaku stranku pls? Teraz ranajkujem a nechce sa mi hladat
A ked bude dobry klient, tak sa to moze zacat rozsirovat, mozeme zacat prave tu
M@rt1n napísal:trosku odveci ale nechcel som zakladat novu temu chcem sa spýtať : mám 2 ICQ acc a či by sa dalo byť prihlásený na obochu súčasne ak hej tak ako dik
s jednym sa prihlas napr z icq6 a na dalsi s QIP/mirandou..