MTB (skok,manual,rady pls)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Fordos851
Star
Star

MTB (skok,manual,rady pls)

Príspevok od používateľa Fordos851 »

Ahojte strasne by som sa chcel naucit MANUAL A BUNNYHOP na mojom MTB REDFOX s vidlicou ZOOM zdvih 50mm :oops: ja viem bicykel neni nic moc ale chcel by som vediet od skusenych bikerov ako zacinali oni a jak sa robi ten bunnyhop na MTB :?:
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zdvihnes predne a potom nohami tlacis pedale hore. Tazko to vysvetlit, treba to skusat.

Manual mas jednoducho, len trhnes riaditkami ku sebe a najdes si polohu, aby si bol tak pol na pol, potom treba udrzat stabilitu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mozno trosku pomoze :oops:
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

naucis sa to sam....trening trening trening, na to nieje ziaden navod...overene vyskusane
Fordos851
Star
Star

ale ked vyhodim predne koleso ako mam dostat do vzduchu zadne ??? :o
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

na tieto triky ti staci hoc aky bike, ked sa raz naucis techniku tak to spravis aj na skladacke ;) len trenovat trenovat a trenovat thats all
Fordos851
Star
Star

no idem trenovat dakujem vaam :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ako bunnyhop je pohoda.. ale vysvetlite mi dakto ako to ti blazni robia ze zrobi bunnyhop aj pol metra abo ket ne viac.. sak to je psychooo :D
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Je to o technike, tréningu a dosť aj o tvojej sile v rukách a nohách.

Ja osobne som dal bunnyhop najviac asi 20 cm :oops:
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

brainwirm napísal:ako bunnyhop je pohoda.. ale vysvetlite mi dakto ako to ti blazni robia ze zrobi bunnyhop aj pol metra abo ket ne viac.. sak to je psychooo :D
technika rychlost a dobry bike ;)
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

najlepsie ked sa to budes ucit na nejakej prekazke a nie len tak na rovinke, daj ci nejake tehlicky na seba a tie preskakuj alebo nejaku krabicu aby si hned nerozbil bike...ale ked vies zaklad a chces skocit nieco vyzsie tak dost pomaha ked sa rozbehnes proti muriku :lol: lebo to proste musis skocit za kazdu cenu inak sa vysekas :D
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

c.a.r.n.e. napísal:najlepsie ked sa to budes ucit na nejakej prekazke a nie len tak na rovinke, daj ci nejake tehlicky na seba a tie preskakuj alebo nejaku krabicu aby si hned nerozbil bike...ale ked vies zaklad a chces skocit nieco vyzsie tak dost pomaha ked sa rozbehnes proti muriku :lol: lebo to proste musis skocit za kazdu cenu inak sa vysekas :D
dost drasticke metody, na zaciatk staci aj napr ciara na chodniku...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

jj ten murik je uzasna vec ja som skakal na bikroske cez auto gumu tiez som musel preskocit inak by som sa vysekal a skoncilo to tak ze som tak trhol ze som zacal robit 360 :-D akurat ze dakde v 1/3 som pustil bike padol na chrbat namna moja tadajsia BMX a tym som vlastne skoncil z bikrosom a presiel na MTB XC :-D

ale k veci ako bolo spominane trening trening trening a dost pomoze ked daky tvoj kamos to vie a bude pri tebe stat a hovorit co robis zle.
Manual je cisto o polohe musis sa prisposobovat rychlosti bud preniest vahu dozadu abo dopredu ale to su fakt milimetre, mozno nebude zle dat dole sedacku aby si si daco nenatoto :-)
a k bunnymu heh ked mas problem odrazit sa zo zadneho kolesa tka ja som sa to ucil tak ze mas malicku rychlost zabrzdis na prednu brzdu aby ta dvihlo nie prehodilo ako nahle zacne zadne koleso zasa padat k zemi musis mu pomoct a prejst vahou dozadu tak aby si sa postavil na zadne koleso no a ked budes padat dozadu musis sa len snazit odskocit bicyklom dozadu. tot ti trva nauciot sa asi 20min potom uz len poskakujes jak blazon vacinou sa ti to podari 2 3X a padnes ale po dakom tyzdnovom treningu sa naucis pekne skakat po zadnom kolese iba tak na mieste co ja inak efektnejsie :-))) len bacha aby si moc tvrdo nedopadaval (nedaval slehu) lebo mozes zlomit zadnu vydlu. Ked sa toto naucis budes vedet jak bunnyho tak aj ohurovat holky :-D. Btw trialu som sa venoval asi mesiac moc ma nebavil. A ted som uz uplna lama aj s toho lebo 6rokov pouzivam tretri a beznich uz ani zadne koleso neviem dvihnut :cry:

EDIT// jou samozrejme pri tom skakani na zadnom kolese musis zatahnut brzdu hej :-D proste ked si dvihnuty na prednom vtedy zatahujes zadnu :-) nie skor, a pri BH samzrejme brzdu nemackas :-D to by malo drasticke nasledky
Blade
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blade »

A da sa skocit na horskom bicykli aj s odpruzenou vidlou bh?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Blade: No a nie??? Len najlepsie je mat taku vidlicu, ktora nekope, cize tie lacne sracky sa nepocitaju, pretoze zvyknu dost kopat a potom sa zle skace.

Kamarat, ktory jazdil na biku pred par rokmi, mimochodom jazdil aj svetovy pohard atd... skocil na fulle lavicku aj smetny kos, tak si vezmi aky je to velky vyskok (zo 80cm, ak nie aj viac). Bike: Trek Fuel 100, vidlica RS Psylo.
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

Ja som sa banny hop naucil na mojej starej teraz uz nebohej BMX proste som si len tak z flipu skusal pretoze na horskom mi to neslo a zrazu hop a bolo ale ak kces ze len banny hop alebo ban tak je to o technike ale ak ze uz nevim aky velky tak ide najmä aj o silu
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Blade napísal:A da sa skocit na horskom bicykli aj s odpruzenou vidlou bh?
zadne odpruzenie dokonca pri skokoch pomaha :)
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

hm..
nieco o mtb : http://slomba.sk
Napísať odpoveď