Babeta ako je to s predpismi a poistkou

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

to je už jedno ja potrebujem vedet ako je to s vodičakom do 50cm3 do kolko je to Kw
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

Point napísal:vodis musi mat prilbu pevne pripevnenu. nebolo uvedene kde..kamarat jazdil na skutri a prilbu mal pevne upevnenu vzadu na skutri. potom dostal 500 za tangace na špzke :D ale zevraj sa tato diera uz "zaplatala"
Mne sa tiez zda ze tato chybicka je uz upravena...ked som robil vodicak to takto este fongovalo a nas o tom aj instruktori patricne poucili :lol: ...ale od vtedy som sa o to nezaujimal a viem ze uz vtedy pred par rokmi sa hovorilo ze sa to meni ale neviem ako to dopadlo...na slovensku je totiz vsetko mozne... :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Keď je tu takáto téma.. tak nebudem zakladať druhú.. pozeral som si tie obrázky.. a aj som mal a aj mám dosť veľký rešpekt.. :? teraz v poslednom čase sme začali trošku viac jazdiť s priateľkou na simsonovi.. ja viem, že to nie je nič moc a všetko, ale aj tak mám strach, keby sa jej niečo stalo.. chodíme len po okolí najviac 20 km.. po dedinských cestách, aby sme sa vyhli vyššej premávke.. Teraz som zahliadol ten nákres prilby a skoro 20% úrazov je na brade.. :( a jedna prilba nemá chránič na bradu.. okrem toho, aké ostatné chránič by som mohol používať?... stačí, keby jej napr. dám aj chrániče na kĺby a na ruky z korčúľ?.. ako napr. pod oblečenie.. lebo by som si nikdy neodpustil, keby sa jej niečo stalo.. :cry: nemohli by ste mi hodiť sem nejaké veci, ktoré by som mal mať oblečené, aj keď je to len malá motorka a to všetko, ale opatrnosti nikdy nie je dosť a vieme, ako šoférujú dnešní vodiči.. :roll: dúfam, že mi nejako pomôžete..

//edit: jednu prilbu máme takúto.. http://www.worker-moto.sk/590/moto-prilba-worker-max617 resp. podobnú.. ale tvarom skoro rovnakú..
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m1s0 »

ZitePunkom napísal:Keď je tu takáto téma.. tak nebudem zakladať druhú.. pozeral som si tie obrázky.. a aj som mal a aj mám dosť veľký rešpekt.. :? teraz v poslednom čase sme začali trošku viac jazdiť s priateľkou na simsonovi.. ja viem, že to nie je nič moc a všetko, ale aj tak mám strach, keby sa jej niečo stalo.. chodíme len po okolí najviac 20 km.. po dedinských cestách, aby sme sa vyhli vyššej premávke.. Teraz som zahliadol ten nákres prilby a skoro 20% úrazov je na brade.. :( a jedna prilba nemá chránič na bradu.. okrem toho, aké ostatné chránič by som mohol používať?... stačí, keby jej napr. dám aj chrániče na kĺby a na ruky z korčúľ?.. ako napr. pod oblečenie.. lebo by som si nikdy neodpustil, keby sa jej niečo stalo.. :cry: nemohli by ste mi hodiť sem nejaké veci, ktoré by som mal mať oblečené, aj keď je to len malá motorka a to všetko, ale opatrnosti nikdy nie je dosť a vieme, ako šoférujú dnešní vodiči.. :roll: dúfam, že mi nejako pomôžete..

//edit: jednu prilbu máme takúto.. http://www.worker-moto.sk/590/moto-prilba-worker-max617 resp. podobnú.. ale tvarom skoro rovnakú..
mne osobne vyhovuje crossova prilba- ma ovela lepsie vetranie...
chranice na lakte mas za dakych 800sk, klena podobne...odporucam aj rukavice- dlane nemaju dari asfalt....
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

podla mna je to zbitočne na simsona prilba akože ok vpoho ale lakte a ine chraniče načo .. .zaprve je to lahka motorka lahko ovladatellna nemaš šancu znej padnuť zadruhe nejde ani moc rychlo a za tretie kup zato radšej benzin
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zaxman napísal:podla mna je to zbitočne na simsona prilba akože ok vpoho ale lakte a ine chraniče načo .. .zaprve je to lahka motorka lahko ovladatellna nemaš šancu znej padnuť zadruhe nejde ani moc rychlo a za tretie kup zato radšej benzin
tak ale minimalne by som si aspon tie rukavice dal... + primerane oblecko- ziadne kratasy a na nohach slapky...uz som par krat na to doplatil...sa ti vidi ze tych 60kmh nieje vela...ale niekedy je to az moc....
Začiatok Konca
Professional
Professional

Pozri nejde tak o mňa, ako o priateľku.. o ňu sa veľmi bojím.. predsa keď si sadne so mnou na motorku, tak mi zverí jej život.. môže sa nám stať čokoľvek.. foter mi vravel, že minule, keď šli s bratom, tak mu chytila zadná guma a dostal sa do šmyku a skutočne mal čo robiť, aby sa nevy*ebali a to vraj šiel 40.. :? proste sa bojím a opatrnosti nie je nikdy dosť.. okrem toho nikdy nevieš, kto ti vybehne zo zákruty.. proste to sú také sku*vené náhody.. na ktoré radšej budem myslieť teraz, ako neskôr, keby sa nedaj boh niečo stalo.. proste som radšej opatrný, akoby som na to mal raz doplatiť.. a čo sa tohto týka duplom.. :wink: a aké chrániče by to mali byť?.. stačí aj niečo v štýle na kolieskové korčule, ktoré mám doma.. len tak pod oblečenie?.. alebo musím ísť niečo kúpiť do special obchodu?.. prosím, ak má niekto skúsenosti, tak mi pomôžte, poraďte.. :) ďakujem..
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ako može sa stať šetko spadneš aj s bycikla no podla mna stači mikina ryfle normalne botasky prilba a te rukavice lebo keby si sa aj nejako moc vyj*bal tak te lakte by ti moc nepomohli chapeš

a ked už kceš profi tak si kup nohavice stoja od 2000-3000 take klasicke na motorku kde su na kolenach stehnach a najviac zranitelnych miestach chraniče a pritom je to oblečenie pohodlne a je aj taka bunda ta nvm kolko stoji možno do tich 5000sk .....a vyzera ze sa vnej uvariš ale je dost dobra pri páde strašne moc pomože a ani až take teplo v nej neni samozrejme vravel som cenY už tej lepšej kategorie zohnas aj lacnejšie
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ony tie bundy su urcene hlavne an to, ze pri vyssich rychlostiach dost kvalitne prefukuje.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano ale ked ide na simsone a spadne v rychlosti dajme tomu 70km/h tak ta bunda zabrany všetkym odreninam samozrejme ked zle spadneš a zlomiš si ruku tak tam možeš mat chraniče kae kceš
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

m1s0 napísal:nejde o to, ze padnes z babety... ale aj pri pade si mozes hlavu riadne rozbit.... ide o to, ked ta sunda daka plechovkar....
tak tak spravne
ja som 2 mesiace dozadu mal koliziu s babetistom a skutocne mal stastie ze mal prilbu a nic sa mu nestalo. na mojom aute krivy predny blatnik babeta K.O. a typek len preletel cez kapotu a spadol prilbou na zem. vobec nic sa mu tympadom nestalo a ak by tu prilbu nemal tak neviem neviem.... ani si nechcem predstavit
Začiatok Konca
Professional
Professional

Tak to hej.. takže by stačili tie rukavice.. samozrejme dlhé oblečenie, a chránič na kĺby, pretože ja ako veľmi paňazí nemám a také pálky si dovoliť nemôžem a ešte dvojmo to teda nie.. :? keby poriadne obalíme kĺby + tie rukavice a dlhé oblečenie, malo by to "stačiť" nie?.. :)
m1s0
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ZitePunkom napísal:Tak to hej.. takže by stačili tie rukavice.. samozrejme dlhé oblečenie, a chránič na kĺby, pretože ja ako veľmi paňazí nemám a také pálky si dovoliť nemôžem a ešte dvojmo to teda nie.. :? keby poriadne obalíme kĺby + tie rukavice a dlhé oblečenie, malo by to "stačiť" nie?.. :)
lepsie aspon nieco ako nic... :wink:

a tu je este jeden priklad padu na babete:

Kód: Vybrať všetko

http://motoride.sk/?P=phorum&tema=nehody&tid=23934
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

teraz čo som čital na nete na jednom moto fore pisali ze den vodičak do 50cm3 je ale iba na motorky ktore idu 45km/h alebo rychlejšie musia byt zablokovane na max 45km/h je to pravda ?? lebo napriklad yamaha dt 50 abo ta derbi senda by sa mi neoplatila ak by som mal nanich behat po ceste 45km/h to už ani simson to fakt užl en ta babbeta
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zaxman: Plati to co je v technicaku... ak tam je povedzme 44 tak mozes ist s tym vodicakom. Ak mas motorku odblokovanu a ide aj 80, sotva ti mozu nieco dokazat, ak ta teda nezameraju. Potom mas pruser dvojnasobny - jednak si prekrocil max. konstrukcnu rychlost - a tym padom musis ist max. 45 aj keby si bol na dialnici s 160kou (odhliadnuc od faktu ze tam s max. 45 nemozes ;) ) a druhym pruserom je fakt, ze si podla vsetkeho spravil nepovolenu upravu.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Takže to máš dva priestupky a môžeš ísť na opakovanie skúšok.. :D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no a ked bude na techničaku napr na nejakom skutri max rychlost 75km/h a budem chodit iba 45km/h tak čo ?? či musi to byt aj v techničaku ?
Metalista90
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Metalista90 »

Kamosi to maju tak ze maju dokonca silnejsiu motorku 250 kubikov a v technicaku je napisana ako 125. Policajti si pri kontrole nic nevysimly.... ich zaujima hlavne ci mas prilbu, lekarnicku, fungujuce svetla a tak...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

a ked je už od 16 rokov ten vodičak tak to je 125cm3 a do 11kw a tam je tiež nejake obmedzenie na rychlost ?? lebo som rozmyšlal nad nejakou cestnou motorkou že by som si ted nerobil vodičak a pošetril nejakych 50 000 a kupil niečo ako Cagiva Mito 125 alebo podobne ?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Chcel by som sa ešte opýtať, či neviete, či v povinnej výbave na motorku musí byť aj reflexná vesta.. popri lekárničke samozrejme.. atď. či tam musí byť, alebo nie. Teraz mi to napadlo, keďže v autách musí byť.. ak o tom niekto niečo viete, tak sem s tým.. :wink:
Napísať odpoveď