ahojte,
som tu nová, tak ešte neviem ako to tu presne chodí....
chcela by som sa opýtať na nejaký program ktorým by som mohla navrhnúť nábytok, presnejšie mojim mačkám škrabadlo vačších rozmerov...
za odpovede vám velmi pekne dakujem
pozerala som na ten 3d max a sa mi to zdalo velmi zložité či chce to len viac času sa do toho dosať? nie je iný jednoduchší? lebo ja som zatial počula len o tomto 3d maxe...
velmi pekne dakujem za vaše odpovede. už som pozrela aj na ten sketch up, a vyzerá fakt jednoducho...
a dá sa do týchto dvoch programov zohnať aj preklad? včera som celú noc surfovala a hladala na nete ale márne
je mozne ze len ja som taky debilny, ale: ako v sketchupe zistim ze mam kameru natocenu spravne na to aby som mohol kreslit na stenu objektu alebo mohol hybat jeho castami (push/pull)?
kreslíš predsa na to, na čo sa pozeráš. a kameru si otáčaš stredným myšítkom, ak si náhodou nevedel a keĎ chceš posunúť časť objektu, tak si to najskôro označ a potom si to prepni na posuvný nástroj
jasne, len pri tutorialoch sa mi podari nakreslit ciary/plochy mimo objekt, aj ked nechem a nie vzdy tam zabera posuvaci tool...
to mysitko bolo v tutoriale, ale dakujem
ja som mal jeden závažný problém na starom PC. občas mi to kreslilo z opačnej strany objektu. vlastne všetky nástroje fugovali z druhej strany. nedalo sa s tým robiť. niekedy to ale nerobilo a nikdy som nevedel prečo
Curuj napísal:ja som mal jeden závažný problém na starom PC. občas mi to kreslilo z opačnej strany objektu. vlastne všetky nástroje fugovali z druhej strany. nedalo sa s tým robiť. niekedy to ale nerobilo a nikdy som nevedel prečo
tak to poznam... hm nema to nieco s kamerou... teda ked si velmi blizko kresli to inde a tak?
nevies kde sa u mnohouholnikov nastavuje pocet stran? mam ebook len ku 5tke a v 6 vela veci neviem najst
s kamerou by to nemalo mať nič. kreslil som si u seba na jednom dome detaily na skoro maximálnom priblížení a v pohode. ja by som tú chybu odhadol na nejaký nekompatibilný HW. na starom PC som mal len intergovanú grafiku a za moc nestála. takže asi tak
a počet strán polygónu si zmeníš následovne:
vyber si ten nástroj, napíš počet strán (písané čísla sú vpravo dole, ale nemusíš tam klikať), potom klikni na plochu a udaj polomer