program na projektovanie

Informácie o software, ankety...
lusil329
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

program na projektovanie

Príspevok od používateľa lusil329 »

ahojte,
som tu nová, tak ešte neviem ako to tu presne chodí....
chcela by som sa opýtať na nejaký program ktorým by som mohla navrhnúť nábytok, presnejšie mojim mačkám škrabadlo vačších rozmerov...
za odpovede vám velmi pekne dakujem :)
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

no, to je prosto predmet, konkretne priestorovy predmet, teda hociaky 3D modelator, npr. 3D max, alebo nieco podobne.
lusil329
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

pozerala som na ten 3d max a sa mi to zdalo velmi zložité či chce to len viac času sa do toho dosať? nie je iný jednoduchší? lebo ja som zatial počula len o tomto 3d maxe...
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Curuj »

možno by postačil Google SketchUp. jednoduchší soft na 3D nepoznám. ľahké ovládanie, video tutoriály na nete - rýchlo sa naučíš. a určite ti postačí
lusil329
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

velmi pekne dakujem za vaše odpovede. :) už som pozrela aj na ten sketch up, a vyzerá fakt jednoducho...
a dá sa do týchto dvoch programov zohnať aj preklad? včera som celú noc surfovala a hladala na nete ale márne :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pokial viem, tak sa zatial na preklade pre Google Sketchup ani nepracuje...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ehm .. osobne som nic podobne nepouzival ale som si na 99% isty ze na podobne veci existuju specializovane CADy ... napr http://www.bestsoftware4download.com/so ... hbnck.html

a napr kopec modelov nabytku sa da stiahnut odtialo http://www.mr-cad.com/

staci pohladat
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je mozne ze len ja som taky debilny, ale: ako v sketchupe zistim ze mam kameru natocenu spravne na to aby som mohol kreslit na stenu objektu alebo mohol hybat jeho castami (push/pull)? :oops:
Curuj
Addict
Addict

kreslíš predsa na to, na čo sa pozeráš. a kameru si otáčaš stredným myšítkom, ak si náhodou nevedel :wink: a keĎ chceš posunúť časť objektu, tak si to najskôro označ a potom si to prepni na posuvný nástroj
jackb
Redeemer
Redeemer

jasne, len pri tutorialoch sa mi podari nakreslit ciary/plochy mimo objekt, aj ked nechem a nie vzdy tam zabera posuvaci tool...
to mysitko bolo v tutoriale, ale dakujem :wink:
Curuj
Addict
Addict

ja som mal jeden závažný problém na starom PC. občas mi to kreslilo z opačnej strany objektu. vlastne všetky nástroje fugovali z druhej strany. nedalo sa s tým robiť. niekedy to ale nerobilo a nikdy som nevedel prečo :?
jackb
Redeemer
Redeemer

Curuj napísal:ja som mal jeden závažný problém na starom PC. občas mi to kreslilo z opačnej strany objektu. vlastne všetky nástroje fugovali z druhej strany. nedalo sa s tým robiť. niekedy to ale nerobilo a nikdy som nevedel prečo :?
tak to poznam... hm nema to nieco s kamerou... teda ked si velmi blizko kresli to inde a tak?
nevies kde sa u mnohouholnikov nastavuje pocet stran? mam ebook len ku 5tke a v 6 vela veci neviem najst :?
Curuj
Addict
Addict

s kamerou by to nemalo mať nič. kreslil som si u seba na jednom dome detaily na skoro maximálnom priblížení a v pohode. ja by som tú chybu odhadol na nejaký nekompatibilný HW. na starom PC som mal len intergovanú grafiku a za moc nestála. takže asi tak :roll:
a počet strán polygónu si zmeníš následovne:
vyber si ten nástroj, napíš počet strán (písané čísla sú vpravo dole, ale nemusíš tam klikať), potom klikni na plochu a udaj polomer :wink:
Napísať odpoveď