RODINNÝ DOM vs PANELÁK

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Bývate:

v dome
172
48%
v paneláku
185
52%

Celkom hlasov: 357

Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Mastros napísal:Byvam v narychlo postavenom RDSo 4 izbami nasukanych do 2 poschodi. Chodba je jedna, so schodiskom.
Do mojej izby sa vchdza z chodby cez maminu. Do otcovej z chodby cez kuchynu.
Moja izba je nad otcovou. Kupelna a hajzel su oddelene, nad hajzlom je nepouzivany sprchovy kut (keby tam bol skor bojler, bolo by to 100 krat lepsie), nad kupelnou je spajza.
Dom nie je podpivniceny, strecha sa zvazuje z juhu na sever (svetove strany).

Dom je vecne cimsi zaplneny, privela nabytku, zbytocneho oblecenia a inych p*covin, pomaly kazdy kus nabytku je inej farby (jak u ciganov).

Dalej je vzdy co robit okolo domu na pozemku.

Vy, co zijete pohodlny zivot v panelaku alebo v bytovke a mate chatu na kysuciach, vazte si to.
Cez tyzden povysavate, utriete prach a frei. Cez vikend (a aj to asi kazdy 3.) si idete zadky rozvalit na chatu, kde sem-tam spravite nieco, co ja doma robim pomaly kazdy den.

CHCEM BYVAT V PANELAKU ALEBO V BYTOVKE!
Zaplneny moze byt aj panelakovy byt, to je vsetko o pristupe a ochote nieco vyhodit (tiez s tym doma bojujem, nastastie sa to ako tak dari). Nabytok je uz asi problem financii a ten isty problem by bol aj v panelaku.
A nakoniec - teraz som po 3ch mesiacoch prisiel z internatu na RD a som rad. Predtym som sa uz vlastne iba nudil a volny cas travil akurat za kompom, teraz mam konecne moznost spravit nieco uzitocne. Niekedy ma tie povinnosti stvu, ale celkovo som viac spokojny v RD ako na internate a tam som teda velmi spokojny :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

peterkozel napísal:bud rad ze frcis na intak, je to parada...
To verím. Premýšľal som nad privátom ale potom som si je*ol po gebuli čo to vlastne vymýšľam za kktiny :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

lekoklatik napísal:To verím. Premýšľal som nad privátom ale potom som si je*ol po gebuli čo to vlastne vymýšľam za kktiny :)
intrak je lepsi uz len koli tomu ze tam bude kopec ludi... :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja som bola zvyknuta na RD. Niekedy mi sli na nervy neustale povinnosti, ktore RD prinasa- vela upratovania, zahrada, kosenie travnikov, polievanie, udrzovanie kvetov atd. Teraz sa tahujeme do panelaku. Zatial som si vyskusala len tyzden tam byvat a nebolo to najhorsie. Trochu mi chybal ten pocit sukromia a viac priestoru, na ktory som bola zvyknuta. Po prazdninach uvidim, ci si na byvanie v panelaku zvyknem, ale myslim, ze to nebude problem. :)
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

bolek napísal:Ja som bola zvyknuta na RD. Niekedy mi sli na nervy neustale povinnosti, ktore RD prinasa- vela upratovania, zahrada, kosenie travnikov, polievanie, udrzovanie kvetov atd. Teraz sa tahujeme do panelaku. Zatial som si vyskusala len tyzden tam byvat a nebolo to najhorsie. Trochu mi chybal ten pocit sukromia a viac priestoru, na ktory som bola zvyknuta. Po prazdninach uvidim, ci si na byvanie v panelaku zvyknem, ale myslim, ze to nebude problem. :)
ved prave o tom to je, mna zas tieto veci okolo domu bavia, v panelaku si zatvorena medzi 4.stenami, to by som nechcel
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nie si zatvoreny, pokial si najdes nejaku cinnost. Okrem toho aj tak pravidelne chodime pomahat okolo povodneho RD, takze sa nemusim obavat, ze by som zabudla na tieto cinnosti. :wink:
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

byvali sme v byte pri redute a pri narodnom divadle v Ba uplne v centre proste ako sa len da a to bol taky maly dom ze dole boli dake 2 shopy a iba 3 byty hore a pred 2ma rokmi sme sa prestahovali do Rovinky kde mame novy dom a paradicka jak len moze byt ; ) nevidim ziadnu vyhodu bytu .. ale uplne ziadnu .. a mensia starostlivost to sa ti len zda ; ) moja mamka nepracuje a robi iba otec na letisku a mamka sa o vsetko stara a ma to ako hobby :D takze ona by to tiez nevymenila .. ale proste to prostredie , cistota , raj na zemi : ) s autom som v centre za 10 min a v auparku za 10 tiez : ) nemam problem s nicim :P
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

nieco medzi bytovkou a rod. domom :P
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Panelák 6. poschodie 3-izový byt
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

rodinny dom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Byval som v bytovke na druhom poschodi, bolo to este na SVK, je to sidlisko s malymi bytovkami, kde kazdy kazdeho pozna. Cize uz to bolo nieco ine ako panelak.
A tu v UK byvame v "dome" ked sa tomu da takto povedat. Tu su radove vystavby a to nieje bohvieco. Stale si treba davat pozor nato, ci nemam hudbu prilis nahlas. Ale mame malicku zahradku, kde byva nas pes :D
Dom je urcite na 100% lepsi ako panelak, vacsia volnost, a celkovo kto byva v bytovke, ten nebude mat v spolocnych priestoroch (chodba, pivnica) nikdy tak cisto ako doma v garazi :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Byvam v dome, velkom, velmi blizko prirody (5min) a zaroven blizko (10min)mesta, vedla domu nam tecie potok, aj ked kus spinavy :D Teraz je to MČ, byvala obec, ale aj tak si tu pripadam ako na dedine, je tu absolutny klud, dobry susedia a na robotu som zvyknuty, co viac mozem chciet :) Nemenil by som za panelak za ziadnych okolnosti
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Bývam v paneláku na druhom poschodí. Je tu celkom fajn, až na súsedu ktorý je fanatik do hudby a niekedy od rána je*e bubny :wink:

A nevýhoda panelákov je aj tá, že starý cigáni kosia trávnik na kosačkách už o šiestej ráno a dosť ludí to pobudí...

Ale panelák má aj výhody, napríklad v mojom prípade kamaráti,výhlad a ked niekto hovoríé že si sadne na zahradu na dome, tak ja mu poviem že si zoberem stoličku na balkon a mám to isté, rpetože mám pekny výhlad von celkom :P
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

momentalne byvam v byte na 1 poschodi. pod nami byvaju male deti cize si nemozem uzivat nahlas pustenu hudbu a ani robit nejake party. no ale pred mesiacom sme kupili dom tak sa strasne tesim na vlastnu izbu //sice v nej budem 4 dni z mesiaca ale budem v nej sam//, bazen a grilovacky s kamosmi...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

V zime je lepsie v panelaku: menej treba kurit,lebo susedia vykuruju zvrchu aj zospodu a netreba odhrabavat stale sneh,lebo to padne na toho, kto ma sluzbu
V lete je lepsie v dome: je tam chladnejsie, da sa kupat a opalovat na zahrade, grilovat a robit party
Ja by som brala taky kompromis-nejaky velkometrazny byt s klimou a velikou terasou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pryja: Aby som ta opravil, tak to vsetko zalezi od stavby a najma pouzitych materialov. Ak ide o novostavbu, tak je pravdepodobne, ze budu pouzite uz ine technologie, dom bude zatepleny a budu tam drevene, hlinikove ci plastove okna, takze uspora tepla v zime je znacne rozdielna od domov, ktore boli stavane pred dvadsiatimi rokmi. Netreba vsak zabudat na to, ze okolo domu maju ludia zahradu, takze sa o to treba starat, ci uz kosit travnik alebo sa venovat zahradke (kvety, zelenina...).
Blacky
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blacky »

ja bývam v dome a ani by som inde bývať nechcel :D :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

hojko napísal:pryja: Aby som ta opravil, tak to vsetko zalezi od stavby a najma pouzitych materialov. Ak ide o novostavbu, tak je pravdepodobne, ze budu pouzite uz ine technologie, dom bude zatepleny a budu tam drevene, hlinikove ci plastove okna, takze uspora tepla v zime je znacne rozdielna od domov, ktore boli stavane pred dvadsiatimi rokmi. Netreba vsak zabudat na to, ze okolo domu maju ludia zahradu, takze sa o to treba starat, ci uz kosit travnik alebo sa venovat zahradke (kvety, zelenina...).
To mi je jasne, ze okolo domu je vzdy viac prace, ale pokial je tam len ten travnik a par kvetov,alebo nejaka skalka, tak to az take hrozne nie je. A vela ludi berie pracu okolo domu ako hobby.
Domy typu zelovoc+zverinec, to je uz ina kapitola. Tam by ma nikto nedostal :nono:
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

v panelaku na 6. poschodi.. v dome by som chcel byvat len kvoli garazi...
ak by som zohnal konecne garaz niekde vedla bytovky nic by mi nechybalo..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

hojko napísal:pryja: Aby som ta opravil, tak to vsetko zalezi od stavby a najma pouzitych materialov. Ak ide o novostavbu, tak je pravdepodobne, ze budu pouzite uz ine technologie, dom bude zatepleny a budu tam drevene, hlinikove ci plastove okna, takze uspora tepla v zime je znacne rozdielna od domov, ktore boli stavane pred dvadsiatimi rokmi. Netreba vsak zabudat na to, ze okolo domu maju ludia zahradu, takze sa o to treba starat, ci uz kosit travnik alebo sa venovat zahradke (kvety, zelenina...).
Nie vzdy to plati, starat sa o to musis len ak sa chces, myslim ze bezne vidiet aj domy kde mas kolo neho skoro nic
Masaker napísal:v panelaku na 6. poschodi.. v dome by som chcel byvat len kvoli garazi...
ak by som zohnal konecne garaz niekde vedla bytovky nic by mi nechybalo..
nie kazdy dom musi mat garaz :P
Napísať odpoveď