-uviedol som porovnanie styroch ludi so zvysenou telesnou zatazou. to znamena, ze tento pomer 1:4 uz ale neplati, ked clovek sedi pripadne kraca.
-ale mozme sa pozriet aj na iny pomer. v roku 2010 ma dosiahnut pocet automobilov hodnotu jednej miliardy. uz dnes je teda tento pomer ani nie 1:6,5. ak aj ja zacnem zohladnovat urcite skutocnosti ako napriklad: cca 1,5 mld ludi zijucich z 1 USD na jeden den si pravdepodobne vo svojom zivote auto nikdy nekupi (+ cca dalsia 1 mld. ludi zijuca z 5 USD na den- detto). dalej takmer 3 mld mladistvych, ktori podla zakonov vo vacsine krajin jazdit nemozu, cca 1 mld dochodcov ani neriesim (sotva weekendovi soferi). alebo ak zohladim a rozdelim fazy dna na 4 casti, ked je v kazdom (v zavislosti na rocnom obdobi) useku dna priemerne cca 6 hodinova cast tzv. "nocneho pokoja", tak kolko je vlastne tych automobilov na cestach sucasne v tu istu dobu?
dalej, automobil s vypnutym motorom nie je producentom CO2, clovek produkuje CO2 24 hodin denne a objem vydychovaneho CO2 je 100 nasobne vyssi (v pokoji) ako objem vdychovaneho CO2. a uz v spominanej teme o GW som uviedol, ze CO2 je zanedbatelny sklen. plyn.
a clovek nema ziadny katalyzator na dodatocne spalovanie. proste z uvedeneho vyplyva, ze ludia jasne prehravaju na body.
USA a ropa. ja si nie som isty, ze za vsetkym co sa prave dnes deje je iba ropa. ropa je v tomto pripade iba nastroj. s tou "vysokou" cenou ropy a zaroven slabym dolarom pravdepodobne amici (elita) nieco sleduju. neviem ci to nema nahodou suvis s "pripravovanym" AMEROM. a cely svet z toho bude na vietvy (1929)
japonsko: je technologicky asi o 3 az 5 rokov napred oproti zvysku vyspeleho sveta. len to nedavaju na svetlo bozie.
v jednom tv dokumente sa uvadzalo, ze ak by postihlo japonsko nicive zemetrasenie, tak do jedneho roka by sa vplyvom stiahnutia japonskeho kapitalu zo sveta dostalo na uroven pred zemetrasenim. jedna perlicka: prikladom moze byt aj nokia. v japonsku je povazovana za najvacsi srot. ma ju tam sotva 1% komunikujucich.
USA bolo ekonomickym partnerom japonska hlavne koncom 19. a zaciatkom 20. storocia. po WWII boli uz len vojnovym partnerom, ktory pomahal ochranovat uzemnu zvrchovanost. je vseobecne znamym faktom, ze slo o uzavrety typ ekonomiky s desat aj viacrocnym planovanim, s postupnym prechodom na trhovu ekonomiku. expanzia nastala v polovici 60-tych rokov a vrcholila v r. 1973.
proste si myslim, ze japonci su asi najviac pripraveni na alternativne zdroje bez ohladu na to, ci je dostatok ropy alebo nie.
este k tej rope.
DNA, no cital som ten tvoj clanok. az sa mi nechcelo verit, ze by boli americania az tak vymleti