problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MaSterS
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit

Príspevok od používateľa MaSterS »

caute, moj stryko ma poziadal ci by som mu nepomohol s nasledujucou vecou, ma dost velku zahradu, v ktorej sa mu rozmohli krtkovia. ano, tieto male, mile zvieratka mu totalne rozkopali zahradu...tak by som sa vas chcel opytat, ci nepoznate nejake zarucene prostriedky, ako tieto bestie zo zahrady vyhnat. stryko uz vyskusal par veci, ako napr. "solarne lampy",pasce a mnoho dalsich debilin ale nic z toho nepomohlo...nie je predsa mozne ze na tich vsetkych velkych golfovych ihriskach nemali problem s krtmi...vdaka za odpovede :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Posekej celou zahradu a všechno luční kvítí
to se potom černej krtek mnohe, lépe chytí
najdi správnou díru, do který se voda leje
jestli to nezabere, vim, co se ti tam děje

oni ti tam plavou
s nakloněnou hlavou
prsa nebo znak
ano je to tak
ako spieva kabat :D:D

kazdopadne - skusit sa informovat na nejakom druzstve alebo pripadne zahradkarske potreby ci neexistuje nejaky odpudzovac na krtkov, alebo nieco take
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Môj dedko dáva do tých dier prázdne pivové fľaše, potom keď fúka vietor to tam rezonuje a ževraj ich to ruší. Alebo z plechu vyrábal vrtule, ktoré sa vo vetre točili a hrkotali. Prípadne vrtulky z plastových fľiaš, čo hrkocu. Treba skúsiť, uvidíš.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

alebo si na neho pockaj a ked vylezie v noci zo zeme, tak ho je*** po hlave lopatou
Dipset
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dipset »

najposlednejšia možnosť je krta vykopať- on sa niekedy vracia už k vyritým miestam,takže odhrň spravený kopček,najdi dieru,najdi smer vrtu, vopchaj sondu=malý papeček,čakaj kým sa papeček pohne a kopni do zeme motykou alebo čím chces asi tak 15 cm od dierky v smere vrtu.Týmto by si mal narušiť prekyprovanie strýkovej záhrady určite :)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Nikto tu naozaj nepozna solarny odpudzovac krtkov ?!? To je taka tycka, co sa zapichne do zeme, cely cas to vysiela nejaky vysokofrekvencny zvuk [alebo nieco take ] a odpudzuje to krtkov :D
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

mno mi sme zase pouzivali vodu ale teraz nefim presne ci to boli potkany xD abo krti ale skorej krti treba ich vytopit xD
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

DejmiJohn napísal:Nikto tu naozaj nepozna solarny odpudzovac krtkov ?!? To je taka tycka, co sa zapichne do zeme, cely cas to vysiela nejaky vysokofrekvencny zvuk [alebo nieco take ] a odpudzuje to krtkov :D
To spomenul v prvom prispevku a nepomohlo...
Najspolahlivejsie je asi vytopenie, ale tam dost zalezi od struktury tunelov, my sme to kedysi pouzili a teraz uz krtkov v zahrade nemame :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

zajdi tam kde strihaju psov a zober si od nich tie chlpy.. rozrýľuj(?) zahradu a vloz tam tie chlpy.. ide o to ze krtek nevidi tie chlpy ale citi a on si mysli ze tam je pes tak tam uz nepojde... tak sme to robili na zahrade my ...
qwerty-xyz

Re: problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

MaSterS napísal:caute, moj stryko ma poziadal ci by som mu nepomohol s nasledujucou vecou, ma dost velku zahradu, v ktorej sa mu rozmohli krtkovia. ano, tieto male, mile zvieratka mu totalne rozkopali zahradu...tak by som sa vas chcel opytat, ci nepoznate nejake zarucene prostriedky, ako tieto bestie zo zahrady vyhnat. stryko uz vyskusal par veci, ako napr. "solarne lampy",pasce a mnoho dalsich debilin ale nic z toho nepomohlo...nie je predsa mozne ze na tich vsetkych velkych golfovych ihriskach nemali problem s krtmi...vdaka za odpovede :?
normalne ludske metody bez solarnej techniky a podobne. :wink:
takze
1. voda-jedna z mojich oblubenych - (u babky sme ich mali tiez) zoberies hadicu vopchas do jednej diery pustis vodu a krtkov alebo krtka vyplavi z jednej urcite ak nie utopil sa vo vnutri a niekde mozno zasekol.

2- extremne oblubena-petardy!!! tie velke zelene co robia dobry rachot. plus dymovnice-tie male cibulkove za par korun. To bolo proste super. Sme pohadzali do dier a ked tu buchlo tak ten dym siel zo vsetkych ostatnych dier krtko bol na mraky.

3- to su tie klasicke ze das flasu od piva alebo tie vrtulky ael to nie je taka sranda. Tymi prvymi dvoma zabijes cas a este aj krtka...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

qwerty-xyz vždy som ťa nemal rád. Teraz ťa mám nerád ešte radšej. Zabíjať krtkov? Si ch*j. Možno dostanem basu ale toto som si neodpustil.
Ten tvoj 3-tí spôsob je podľa mňa najnormálnejší a snáď aj najideálnejší. nvm. Krtkov sme tu ešte nemali :) boli mravce, myši, vrabce ale krtkov veru nie.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

lekoklatik: A čo, vari im nechceš podávať smrtiace injekcie :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

lekoklatik: ved a inych skodcov ludia v pohode zabijaju, krtko zo zahrady je iny ako krtko z rozpravky. Je to hnusna chlpata potvora bez oci :lol:
Na porovnanie:
Prílohy
krtek.jpg
mole.jpg
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Ževraj je účinné močiť na rastliny v záhrade :) Ale to fakt teraz myslím ;) Moja mama tvrdí, že už chodí oveľa menej.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Gothar, podľa mňa nie.. ja som ho aj držal v ruke a mne to bolo strašne zlaté.. :) keď sme chytili krtka(ja už neviem ako) tak som chytil a vyniesol na pole... :) a tam sa zahrabal.. :) A ešte niečo.. keď ich aj zabiješ, je rozdiel, ako to robíš.. :roll: a vôbec to nepreferujem...

Qwerty: ty si fakt debil.. :x
Gothar
Moderátor
Moderátor

ZitePunkom: ja zabijanie tiez nepreferujem, ale MaSterS pisal, ze ziadna tradicna metoda nepomohla, tak uz ostava asi iba to zabijanie...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit

Príspevok od používateľa pryja »

qwerty-xyz napísal: 2- extremne oblubena-petardy!!! tie velke zelene co robia dobry rachot. plus dymovnice-tie male cibulkove za par korun. To bolo proste super. Sme pohadzali do dier a ked tu buchlo tak ten dym siel zo vsetkych ostatnych dier krtko bol na mraky.
Tebe dat petardu do riti, len to by nebolo take super, lebo by dym isiel len z jednej diery- :prdel:

Pokial viem, tak ponukaju v regionalnych inzertnych novinach velmi casto odkrtkovac, to by mal byt nejaky pristroj, ktory vysiela elektromagneticke vlny, alebo nieco podobne, a ono ich to vyzenie. Mozno k susedom, ale vsak predate potom susedovi s mensou zlavou, ked uz nebudete potrebovat :D
Nieco podobne, ako na komare.
MaSterS
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MaSterS »

no takze dakujem vsetkym za rady (na niektorych som sa dobre pobavil :D ) a vsetko som rozobral so strykom. K tej vode - zabudol som napisat ze ta zahrada je vlastne taky kopec, takze aj ked stryko vyplavovanie krtov skusal vraj stokrat, tak vzdy bezvysledne, pretoze sa to dobre odvodni. Dalej, tie solarne lampy co vydavaju tie zvuky-ma ich v zahrade asi 6 (samozrejme ucinok 0%), tie vrtulky z plastovych flias-ma ich tam 3, tiez na nic...skusal aj pivove flase a petardy, nepomohlo. Taktiez ako tu niekto pisal ze si ho ma v noci pockat a ptm "za*ebat lopatou" :D no tak neviem ako inde, ale myslim ze krti nechodia bezne v noci na prechadzky... co sa tyka tych chlpov od psa a nedohoretych cigariet tak povedal ze to vyskusa..takze dik, ale ak este nieco mate tak pls piste, vsetko moze pomoct...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

MaSterS napísal:no tak neviem ako inde, ale myslim ze krti nechodia bezne v noci na prechadzky...
myslim ze im je jedno ci je den abo noc, minule som na minigolfe isiel udret a kukam ze sa mi na drahe promenaduje jeden pekny exemplar..zdrhol pri pokuse o fotku :lol: :lol: :lol:
Napísať odpoveď