problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit
-
MaSterS
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit
caute, moj stryko ma poziadal ci by som mu nepomohol s nasledujucou vecou, ma dost velku zahradu, v ktorej sa mu rozmohli krtkovia. ano, tieto male, mile zvieratka mu totalne rozkopali zahradu...tak by som sa vas chcel opytat, ci nepoznate nejake zarucene prostriedky, ako tieto bestie zo zahrady vyhnat. stryko uz vyskusal par veci, ako napr. "solarne lampy",pasce a mnoho dalsich debilin ale nic z toho nepomohlo...nie je predsa mozne ze na tich vsetkych velkych golfovych ihriskach nemali problem s krtmi...vdaka za odpovede 
ako spieva kabatPosekej celou zahradu a všechno luční kvítí
to se potom černej krtek mnohe, lépe chytí
najdi správnou díru, do který se voda leje
jestli to nezabere, vim, co se ti tam děje
oni ti tam plavou
s nakloněnou hlavou
prsa nebo znak
ano je to tak
kazdopadne - skusit sa informovat na nejakom druzstve alebo pripadne zahradkarske potreby ci neexistuje nejaky odpudzovac na krtkov, alebo nieco take
najposlednejšia možnosť je krta vykopať- on sa niekedy vracia už k vyritým miestam,takže odhrň spravený kopček,najdi dieru,najdi smer vrtu, vopchaj sondu=malý papeček,čakaj kým sa papeček pohne a kopni do zeme motykou alebo čím chces asi tak 15 cm od dierky v smere vrtu.Týmto by si mal narušiť prekyprovanie strýkovej záhrady určite 
To spomenul v prvom prispevku a nepomohlo...DejmiJohn napísal:Nikto tu naozaj nepozna solarny odpudzovac krtkov ?!? To je taka tycka, co sa zapichne do zeme, cely cas to vysiela nejaky vysokofrekvencny zvuk [alebo nieco take ] a odpudzuje to krtkov
Najspolahlivejsie je asi vytopenie, ale tam dost zalezi od struktury tunelov, my sme to kedysi pouzili a teraz uz krtkov v zahrade nemame
-
qwerty-xyz
Re: problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit
normalne ludske metody bez solarnej techniky a podobne.MaSterS napísal:caute, moj stryko ma poziadal ci by som mu nepomohol s nasledujucou vecou, ma dost velku zahradu, v ktorej sa mu rozmohli krtkovia. ano, tieto male, mile zvieratka mu totalne rozkopali zahradu...tak by som sa vas chcel opytat, ci nepoznate nejake zarucene prostriedky, ako tieto bestie zo zahrady vyhnat. stryko uz vyskusal par veci, ako napr. "solarne lampy",pasce a mnoho dalsich debilin ale nic z toho nepomohlo...nie je predsa mozne ze na tich vsetkych velkych golfovych ihriskach nemali problem s krtmi...vdaka za odpovede
takze
1. voda-jedna z mojich oblubenych - (u babky sme ich mali tiez) zoberies hadicu vopchas do jednej diery pustis vodu a krtkov alebo krtka vyplavi z jednej urcite ak nie utopil sa vo vnutri a niekde mozno zasekol.
2- extremne oblubena-petardy!!! tie velke zelene co robia dobry rachot. plus dymovnice-tie male cibulkove za par korun. To bolo proste super. Sme pohadzali do dier a ked tu buchlo tak ten dym siel zo vsetkych ostatnych dier krtko bol na mraky.
3- to su tie klasicke ze das flasu od piva alebo tie vrtulky ael to nie je taka sranda. Tymi prvymi dvoma zabijes cas a este aj krtka...
-
lekoklatik
VIP
-
Začiatok Konca
Professional
-
pryja
Darca
Re: problem s KRTKAMI, alebo-rady ako ich odstranit
Tebe dat petardu do riti, len to by nebolo take super, lebo by dym isiel len z jednej diery-qwerty-xyz napísal: 2- extremne oblubena-petardy!!! tie velke zelene co robia dobry rachot. plus dymovnice-tie male cibulkove za par korun. To bolo proste super. Sme pohadzali do dier a ked tu buchlo tak ten dym siel zo vsetkych ostatnych dier krtko bol na mraky.
Pokial viem, tak ponukaju v regionalnych inzertnych novinach velmi casto odkrtkovac, to by mal byt nejaky pristroj, ktory vysiela elektromagneticke vlny, alebo nieco podobne, a ono ich to vyzenie. Mozno k susedom, ale vsak predate potom susedovi s mensou zlavou, ked uz nebudete potrebovat
Nieco podobne, ako na komare.
-
MaSterS
Light Expert
no takze dakujem vsetkym za rady (na niektorych som sa dobre pobavil
) a vsetko som rozobral so strykom. K tej vode - zabudol som napisat ze ta zahrada je vlastne taky kopec, takze aj ked stryko vyplavovanie krtov skusal vraj stokrat, tak vzdy bezvysledne, pretoze sa to dobre odvodni. Dalej, tie solarne lampy co vydavaju tie zvuky-ma ich v zahrade asi 6 (samozrejme ucinok 0%), tie vrtulky z plastovych flias-ma ich tam 3, tiez na nic...skusal aj pivove flase a petardy, nepomohlo. Taktiez ako tu niekto pisal ze si ho ma v noci pockat a ptm "za*ebat lopatou"
no tak neviem ako inde, ale myslim ze krti nechodia bezne v noci na prechadzky... co sa tyka tych chlpov od psa a nedohoretych cigariet tak povedal ze to vyskusa..takze dik, ale ak este nieco mate tak pls piste, vsetko moze pomoct...