vplyv penazi na charakter cloveka
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
kazda vyznamejsia okolnost co meni zivot a sposob zivota cloveka formuje aj jeho charakter ... niektora viac niektora menej ... peniaze su dnes tak nevyhnutne a vsetko je od nich tak zavisle, ze sa to na nich pozoruje asi najlepsie ... ale ja osobne to vidim tak, ze radsej nech mna samotneho zmeni dostatok penazi ako ich nedostatok ...

podla mna ide oto že každy kce byt zo dna na den milionar a ked sa to niekomu podari tak mu stoho hrabne ................ale normalny človek čo sa postupne vypracuje či v praci alebo ako sukromnik o par rokou ma celkom krasny zarabok a te peniaze si aj viac važi viac onich rozmyšla ...........vravim u ludoš čo su o par rokou milionary nie o bill gatesovy čo je kvadmiliardar
-
seth82
Darca
kamo, nechcem byt sprosty, ale v dnesnej dobe (a hlavne na Slovensku) je bez penazi velmi tazke mat tebou spominanu rodinu, resp. zalozit si ju a bez penazi prides aj o zdravie. Bohuzial je to tak a nic na tom nezmenim ani ja a ani ty.boborko napísal:ludia cim viac maju tak tym viac ete chcu...a nikdy sa neuspokoja...aj ked uz vedia ze to do konca zivota neminu tak aj tak.....ale je to smutne podla mna ze pre mnoho ludi znamenaju peniaze viac ako rodina kamarati dokonca aj zdravie...
presne tak kibo...aj ja poznam vela chamtivcov ale je rozdiel co si peniaze vypracuje a nepozicia lebo vie ake je to taazke ale poznam co sa aj narodil a nic neda ... nehovorim ze ma peniaze rozdavat ale urcite ich to meni k horsiemu...cest vynimkam...a poznam aj ludi ktory maju deti a chcu aby sa sami vybudovali...podla mna je to najlepsi sposob 
-
JohnFrusciante
Star
no hej ale tam ide o to či si to rodičia vobec uvedomia. kopec deti si mysli že keď maju zazobanych rodičov tak sa o ne postaraju a oni to aj tak roba. kupuju im každu hovadinu čo si len zažiadaju. vo svojom okoli som nevidel človeka ktory povie svojmu decku zarob si. tym myslim prachateho otecka, mamičkuLeniv3c napísal:presne tak kubi...aj ja poznam vela chamtivcov ale je rozdiel co si peniaze vypracuje a nepozicia lebo vie ake je to taazke ale poznam co sa aj narodil a nic neda ... nehovorim ze ma peniaze rozdavat ale urcite ich to meni k horsiemu...cest vynimkam...a poznam aj ludi ktory maju deti a chcu aby sa sami vybudovali...podla mna je to najlepsi sposob
uz som pocul aj take ze ... otecko bol bohaty a syn si chcel sam zarobit... otecko ho poslal do svojej firmy ale pre synceka dal najlahsiu pracu a on ze fu to je makacka... radsej budem pytat od oca... tak toto akoze
no ale urcite su aj taky ludia len o nich nevieme ze su bohaty ale nechcu aby svoje deti boli rozmaznane tak im povedia zarob si,alebo pokial nebudu vysledky
... a je to pravda, ked mas zazobanca rodkaca, decko to len vyuzije a bude ich vyuzivat kym nezomru
je to smutne ale je to pravda
no ale urcite su aj taky ludia len o nich nevieme ze su bohaty ale nechcu aby svoje deti boli rozmaznane tak im povedia zarob si,alebo pokial nebudu vysledky
-
bolek
Guru
Menia. Zivy priklad moj dedko, ktory ratal kazdy halier, az mu z toho preskocilo. Utyral psychicky celu rodinu a aj napriek tomu, ze zostal na stare kolena vo svojom velkom dome sam, je mu jedno, ze prisiel o celu rodinu, ze sa mu vsetci obratili chrbtom, stale rata kazdy halier. Stale sa snazim usporit co najviac a vyrata, kolko moze minut na den, na tyzden, co je uz podla mna chore....
Cize ak aj niekto ma peniaze, nie je to vsetko. Vela zavisi aj od toho, ako clovek pride k peniazom a ci si ich vie vazit. Je samozrejme, ze ak ma niekto veeela penazi, tak si dovoli viac, ale to neznamena,ze si to nevazi. Je rozdiel, ci si niekto kupi obrovsky dom a stara sa onho alebo si niekto kupi obrovsky dom a kasle nanho, necha ho schatrat a kupi si potom dalsi. To je len priklad.
Pevne verim, ze mam dobry postoj k peniazom, viem si ich vazit, nie som aj marnotratna ani lakoma.
Cize ak aj niekto ma peniaze, nie je to vsetko. Vela zavisi aj od toho, ako clovek pride k peniazom a ci si ich vie vazit. Je samozrejme, ze ak ma niekto veeela penazi, tak si dovoli viac, ale to neznamena,ze si to nevazi. Je rozdiel, ci si niekto kupi obrovsky dom a stara sa onho alebo si niekto kupi obrovsky dom a kasle nanho, necha ho schatrat a kupi si potom dalsi. To je len priklad.
Pevne verim, ze mam dobry postoj k peniazom, viem si ich vazit, nie som aj marnotratna ani lakoma.
-
t0m4s3
Admin
Pocita sa medzi charakter aj zivotny standard? Pokial niekto zije urcitym zivotom a vie, ze si ho moze bez problemov dovolit nema dovod zit "horsie". Jednoducho bude chodit do restauracii, vymetat party, kupovat si znackove veci pretoze na to ma a zrejme sa o tie peniaze, ktore dostava nejak pricinil. Horsie to uz bude so spominanymi deckami prachacov, cest vynimkam, ale vacsina je zrala na facku a nie jednu.
Vo väčšine prípadov bohatsvo mení charakter,poznám takého a ta zmena je poriadna.Obdivujem ľudí ktorí nič nemenia ani keď ho majú,nepotrebujú sa povyšovať a robiť z druhých chudákov a naopak, na druhej strane opovrhujem tímik torísi si neuvedomujú že tí-ktorí sa povyšujú su chudáci.Ale zase, ako by sme inač vedeli že sme normálni keby neexistujú aj takíto ľudia?
-
Hotwire
Addict
tak som to mysel ze zivotny standard neni nic zle ked zijes podla toho na co mas....ale ine je ked ten dotycny sa uz potom nad ostatnych vyvysuje a mysli si ze je cosi viac....alebo ked sa to snazi za kazdu cenu vyhadzovat inym na oci a ukazovat aky je on prachac apodt0m4s3 napísal:Pocita sa medzi charakter aj zivotny standard? Pokial niekto zije urcitym zivotom a vie, ze si ho moze bez problemov dovolit nema dovod zit "horsie". Jednoducho bude chodit do restauracii, vymetat party, kupovat si znackove veci pretoze na to ma a zrejme sa o tie peniaze, ktore dostava nejak pricinil. Horsie to uz bude so spominanymi deckami prachacov, cest vynimkam, ale vacsina je zrala na facku a nie jednu.
-
Shark NX
Addict
Schyzo toto vacsinou funguje naopak. Clovek ktory zaraba 300-400 tisic mesacne na to vacsinou vobec nevyzera.
Teraz som mal cest sa spoznat s Riaditelom Polskeho institutu v prahe ... (Hruby mes. Plat vid hore).
A chodi normalne ma tu novu SuperBcku 1.8TSI v normalnej vybave ... oblieka sa do znacky reserved (za 5000CZK mas 2nohavice, 2kosele a Sveter) cize ziaden extrem. Byva na Strasnicich v peknom 4 Izbovom byte, ma Nokiu N80 ... Nenosi ziadne retaze, prstene, doplnky od D&G atd
Cize vobec nedava najavo aky ma plat pritom z toho by vyzil na ovela vyssej urovni.
Zas spoluziak na skole ma rodicov ktory požrali mudrost sveta ... Na prijazd do skoly si pozicali Mercedes S500 aby synacik nevyzeral jak z diery sveta. Prvy den som mal svoje MSIcko a na druhy uz len eee901 nech nevlacim 3kg obludu na Prednasky, cvika a nech mi to eee vydrzi takych 5,6h na Baterke. On to nevydrzal a musel si kupit Asus s podobnym config. ako je to MSI a teraz medzi vsetkymi ospevuje aky ma NB
. Stale si mierne odhrna rukavy aby mu bolo vidno retiazky, prstene, hodinky atd a Retiazku na krku nosi vzdy na tricku. No proste srandista.
Vacsinou to je tak ze clovek ktory sa v bohatej rodine narodi to na javo nedava. Ale zalezi to hlavne na vychove.
Teraz som mal cest sa spoznat s Riaditelom Polskeho institutu v prahe ... (Hruby mes. Plat vid hore).
A chodi normalne ma tu novu SuperBcku 1.8TSI v normalnej vybave ... oblieka sa do znacky reserved (za 5000CZK mas 2nohavice, 2kosele a Sveter) cize ziaden extrem. Byva na Strasnicich v peknom 4 Izbovom byte, ma Nokiu N80 ... Nenosi ziadne retaze, prstene, doplnky od D&G atd
Cize vobec nedava najavo aky ma plat pritom z toho by vyzil na ovela vyssej urovni.
Zas spoluziak na skole ma rodicov ktory požrali mudrost sveta ... Na prijazd do skoly si pozicali Mercedes S500 aby synacik nevyzeral jak z diery sveta. Prvy den som mal svoje MSIcko a na druhy uz len eee901 nech nevlacim 3kg obludu na Prednasky, cvika a nech mi to eee vydrzi takych 5,6h na Baterke. On to nevydrzal a musel si kupit Asus s podobnym config. ako je to MSI a teraz medzi vsetkymi ospevuje aky ma NB
Vacsinou to je tak ze clovek ktory sa v bohatej rodine narodi to na javo nedava. Ale zalezi to hlavne na vychove.
-
Hotwire
Addict
ja s tym suhlasimShark NX napísal:Schyzo toto vacsinou funguje naopak. Clovek ktory zaraba 300-400 tisic mesacne na to vacsinou vobec nevyzera.
Zas spoluziak na skole ma rodicov ktory požrali mudrost sveta ... Na prijazd do skoly si pozicali Mercedes S500 aby synacik nevyzeral jak z diery sveta. Prvy den som mal svoje MSIcko a na druhy uz len eee901 nech nevlacim 3kg obludu na Prednasky, cvika a nech mi to eee vydrzi takych 5,6h na Baterke. On to nevydrzal a musel si kupit Asus s podobnym config. ako je to MSI a teraz medzi vsetkymi ospevuje aky ma NB. Stale si mierne odhrna rukavy aby mu bolo vidno retiazky, prstene, hodinky atd a Retiazku na krku nosi vzdy na tricku. No proste srandista.