vplyv penazi na charakter cloveka

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Roman Špaldoň
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Roman Špaldoň »

seth82 napísal:Pokial clovek nie je celkom dementny, tak ho peniaze nezmenia. Nech ich kto zatracuje ako chce, predsa len na nich zavisi v dnesnom svete privela veci. Napriklad ked ja idem domov na dovolenku a dostanem otazku, ze jak je, tak poviem ze skvele, mozem si predsa kupit co chcem kedykolvek, a ludia uz automaticky reakcia, ze kolko mam milionov nasporenych a podobne hovadiny...Niekedy to vobec nie je prospesne, hlavne nie v malych komunitach, ako su dediny a mensie mesta, kde vas kazdy pozna a ukazuje prstom...je to dost neprijemne. Takze myslim, ze peniaze ciastocne menia aj okolie kazdeho, kto ich ma, teda aspon pristup ludi atd...
:( žial musim s tebou suhlasit maš uplnu pravdu :? , ale to je život a dodam len tolko - Každy sme si strojcom svojho šťastia ! :!: a to je cele.
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Y[o]G1 »

tak poviem to takto...
poznám človeka, ktorý má 23rokov....rodičov rozvedených, otec v zahraničí...
celý život mu nič nechýbalo, mal peniaze koľko chcel na čo chcel...
a o všetko sa delil s kamarátmi, nikdy nemal problém niekomu pomôcť, a vždy si doprial pekné oblečenie, jedlo v reštauráciach, a pekný život...
jedného dňa mu ochorela mama...vážne ochorela...peniaze išli na liečbu a chlapec teraz robí ako šrób...robí 14-16h denne...
pracoval ako asistent stavbyvedúceho, kde si pokazil na stavbe zdravie, tak teraz robí v projektovej kancelárii....maká ako šrób, aby zaplatil účty, nájom, mame liečbu, stravu a všetko okolo....
a pritom poslal do riti svojho otca (ktorý je nenormálne bohatý) len preto, lebo otec chcel aby sa vykašlal na mamu a išiel za ním bývať...
takže asi tak...ten chalan je bohatý, ale nechce tie peniaze...on si radšej zarobí vlastné...
takže všetko je to len o ľuďoch...

a ešte jeden príklad...mám známeho (kamarátkin otec)
je bohatý, asi viac, ako je normál...a pritom je to obyčajný správny chlap...
a v minulosti, už keď bol bohatý, tak mu umrela dcérka, nedalo sa jej pomôcť, a pritom by dal všetky peniaze za jej zdravie, no ale nedalo sa...

takže ja nesúhlasím s tým, že peniaze ničia charakter....
PENIAZE ho práve ukážu...
lebo nikto sa nezmení vďaka peniazom...
buď ich mám alebo nemám, ale stále som ten istý človek...
PEACE ALL 8)
Napísať odpoveď