Som sa sem kvôli tomuto príspevku registroval, ancijáša.
Mastné jedlá spôsobia, že sa alkohol cez vymastené žalúdočné steny dostáva pomalšie /neviem ako to je s viazaním alkoholu a tukov, no tuky sa rozkladajú v žalúdku pomaly, takže môže byť/, tým pádom dlhšiu dobu, avšak na druhej strane potom vačšia časť zlezie ďalej do tráviacej sústavy /nie väčšina!/. Neviem ako je to s jeho spracovávaním v ďaľších zákutiach vnútorností... Keď je žalúdok úplne prázdny, chlastu samozrejme nič nebráni priamo cez žalúdočné steny liezť do krvi, akékoľvek iné aj nemastné jedlo v žalúdku je mu však konkurentom, preto nalačno sa človek sejme najrýchlejšie. Efekt sa dá ešte urýchliť cukrom, keďže ten sa vstrebáva úplne rýchlo, takže ak máte presladené víno či vodku so sladkým džúsom, je to ešte rýchlejšie, no pekne z toho ľúbi na ďalší deň bolieť ciferník hehe. Cukor sa nápodobne využíva aj pri grassovom mlieku /sladkom kakau/, ale to už je trochu offtopic. Takže keď na večeru dáte dva vyprážané syry s hranolkami, je možné že sa ani vôbec nelíznete, ale bacha na tatárku či majonézu a pod., tie v kombinácii s chlastom môžu v žalúdku sposobiť pekné búrky, zvyčajne to však odnesie čokoveniec nadmerným prietokom.
Čo sa energetických nápojov týka, myslím, že nerozťahujú cievy, to robí samotný chlast. Energetické nápoje či káva žvyšujú tep a krvý tlak, tým pádom prekrvenie celého organizmu, teda lepšiu distribúciu chlastu, zrejme to aj znamená, že sa chlast aj rýchlejšie spáli - tomu prospieva aj pohybová aktivita, v záhrade môžem vypiť aj liter vína za hodinu a nepociťujem to. Avšak kombinácia chlast/energeťák je brutálne likvidačná na srdce, hlavne na ďalší deň super infarktové stavy najmä v týchto horúčavách. Po chlastaní sa cievy pomaly sťahujú, čím už tak dávaju srdcu celkom zabrať, keď k tomu pripočítame jeho únavu z nadmernej predošlej čipernosti nabudenej energy drinkom... Ja mávam po brutálnych chlastačkách docela trpnuce končatiny, prsty, či dokonca tvár, tá mi raz tak tŕpla, že som ledva rozprával a prsty mi vykrúcalo ako postihnutému, a to ani energy drinky či kávu zrovna nepijem, hlavne ku chlastu nie. Okrem toho energy drinks myslím ako energetickú zložku obsahujú aj celkom vysoký obsah cukru /opravte ma ak sa mýlim/, čo z tejto kombinácie robí slušný mozgojeb.
Čo na opicu? Už tu boli spomínané tabletky alkoholkiller či čo, poznám ešte jedny podobné, tuším dačo ako hydrodol?, no s tými nemám skúsenosti, kamoš pijan si ich však kúpil a podľa toho infoletáku sú určené luďom, ktorý nepijú a teda niesu vôbec zdatní, a keď sa príležitostne sepalia je im strašne zle na ďalší deň... takže na tabletky zabudnite.
Kedže alkohol dehydruje (v konečnom dôsledku viacej ako MáriaAnna), základom je veľa tekutín, najlepšie voda či minerálka - ktosi tu písal, že bublinkové nie je dobré, no minerálký hlavne obsahujú veľa látok ako sodík, horčík atď., ktoré telo po chlastačke isto rado prijme a pravdupovediac mne bublinky absolútne nevadia, často dávam na opicu pivo...
Na bolesť hlavy mi pomáha šumivý aspirin, vychádza síce jeho cena približne 10Sk na tabletku, no vždy lepšie ako celý deň v práci trpieť, mne stačí tak jeden ráno a nanajvýš ešte jeden poobede, ak by sa bolesť vrátila.
Na žalúdočné problémy je dobrý mastný slepačí vývar, no inak neodporúčam nejaké tažké mastné jedlá, fakt nanajvýš polievka.
V prípade dosť silnej intoxikácie odporúčam piť mlieko - môže spôsobiť dávenie, no o to skorej vás to prejde /mlieko je inak univerzálny protijed, dobre prečisťuje organizmus pri takýchto ľahších otravách/.
Ešte sú dobré kyslé veci ako zavárané uhorky, citrón či kyslá kapusta /najmä ich štavy/, no môže sa stať, že tieto majú aj opačný efekt, zvyčajne pri žalúdočnej kyseline z nadmiery vína.
Ďalej je veľmi dobrý med, treba ho síce zjesť zopár lyžíc, no spoľahlivo funguje, okrem toho med veľmi dobre pomáha regenerácii pečene - vraj stačí každý deň ráno polievková lyžica s rozdrvenými vlašskými orechmi ako dlhodobejšia pečeňová kúra, nielen keď chlastáte. Neviem ako ďaleko ste to už s chlastom dotiahli vy, ale mne už začal istú dobu spôsobovať problémy so spánkom, najmä po 2 a viacdňových šnúrach, nezáležalo či som bol unavený a nevyspatý, nespal som a keď hej stále som sa budil. Na to je kombinácia mlieko s medom dokonale vhodná, trošku ohrejete aby sa med v ňom dobre rozpustil - inak známy recept na podporu spánku, nie že by zrovna úplne uspával, skôr je ten efekt asi ukľudňujúci, používali už naše staré matere okrem makovicového vývaru.
Ďalej je po opici značná únava zvyčajne spôsobená nedostatkom cukru, ktorý sa samozrejme pri chlastaní celkom rýchlo spaľuje, okrem toho človek pijúci toho zrovna veľa nenapapá /ak nekombinuje s maryjane/, ja zvyčajne vôbec nič, energiu dodávajúc iba chlastom. Kamoš mal dokonca takú dietu, že iba pil a vobec tým pádom nemal chuť jesť nič, schudol nejakých 8 kíl za týždeň tuším. No vráťme sa k cukru, je vhodné ho po opici doplniť či už žraním kockového cukru, nejakej tej čokoládky či inej sladkej dobrôtky, na rozbitý žalúdok samozrejme aplikovať pomalšie ako bežne, no niečo sladké do tela sa v rámci energetických hodnôt do tela dostať oplatí.
Z opice vie celkom dobre prebrať aj sprcha, a ako som tu už dakde postrehol - klin sa klinom vybíja - pravda, najmä pivo jedno či dve má niekedy zázračné učinky, v podstate iba zmierni prudkosť detoxikácie, tým pádom nepríjemné stavy, a krásne po ňom môžte aj zaspať.
No, snáď som na nič nezabudol, ešte pripájam
svoju sockuchárku (zatiaľ tam toho ešte veľa nie je, no postupne hádam podopĺňam aj recepty od kamošov, viacej obrázkov atď.)
http://zedzma.okamzite.eu/
Sú tam aj dva drinky hehe. Niekedy ten priblblý freehosting ic.cz nefunguje, tak sa ospravedlňujem, ak chytíte zrovna nefunkčné obdobie stránky, inak dopĺňanie a všetko riešim na svojom kompe a hádžem tam vždy hotovú formu.