Vyvoj ludstva

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Kels
King
King

Vyvoj ludstva

Príspevok od používateľa Kels »

Tak ma napadla taka hlupost... Raz ked som bol este na zakladnej a mali sme myslim ze prirodopis preberali sme ako sa ludstvo vyvijalo ... Myslim od samych pociatkov teda ramapitekus po -dnesneho - Homosapiens sapiens ... a moja otazka.. vyvijame sa este dalej? Alebo je toto "to posledne stadium" ? Neviem ci sa to niekde preberalo ale nenasiel som nic podobne a strasne ma to zaujima...
A ako si predstavujete "dalsi stupen" ? (ked teda prijmeme to ze sa vyvijame)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Biologicky vyvoj stale napreduje :) vezmi si napriklad priemernu vysku, za poslednych povedzme 1000 rokov ako sa zmenila.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Vyvijame sa, keby cloveka z pred 1000 rokov preniesli do dnesnej doby tak by sa pravdepodobne zblaznil zo strachu pred technikou a do par dni by zomrel na ucinky vsetkych ziareni, energetickych poli a chorob z dnesnej doby.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

aj ked v preklade Homo spaiens sapiens by sa uz logicky velmi pokracovat nedalo, urcite sa vyvijame dalej, len sa tym nikto tak nezaobera, kedze to nie je otazka ani 10 ani 100 rokov...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nikto nevidel Xmenov ? :lol: Homo superior...teoreticky sa clovek moze dostat na tuto uroven
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

ja si to predstavujem tak ze sa clovek casom nauci vyuzivat vacsiu cast svojho mozgu a vznikne uplne iny pohlad na svet ako taky... Lenze dozit sa toho takmer na isto nedozijeme

//mirak a to je aka?Myslis nieco v tom zmysle naucit sa super-schopnosti:D?

//axxis - ja sa nebojim mna to len zaujima :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Kelko napísal:ja si to predstavujem tak ze sa clovek casom nauci vyuzivat vacsiu cast svojho mozgu a vznikne uplne iny pohlad na svet ako taky... Lenze dozit sa toho takmer na isto nedozijeme
toho, ze by si sa niecoho podobneho dozil sa skutocne bat nemusis. Za tych dajme tomu 80 rokov co budes zit sa urcite ziadna evolucna zmena neodohra.
Sheep
Addict
Addict

mirak2 napísal:nikto nevidel Xmenov ? :lol: Homo superior...teoreticky sa clovek moze dostat na tuto uroven
neviem ci sa to bude volat homo superior ale stanu sa z nas taki polomechanicki zachvilu, uz dneska sa v medicine vela veci riesi implantatmi ci protezami, takze zachvilu pride doba ze budes odchadzat z roboty tak vytiahnes z ruky kabel a strcis to do USB portu, nahras "do seba" veci a prenesies si ich do domaceho kompu :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ako sa bude volať ďalší stupeň vývoja je úplne bezpredmetné. Dnes to nazývame v latine, ktorá stála pri kolíske našej civilizácie. To, ako sa bude pozerať na vývoj človeka čo i len o 2000 rokov je ťažko predpovedateľné. Možno sa budú odborné názvy písať v Angličtine - mŕtvom jazyku presne tak, ako ich my dnes píšemie v latinčine.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

..a možno další vývojový strupeň ani nebude, nie žeby to teraz bol evolučný koniec, ale proste ľudstvo nebude :lol:
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

samozrejme........a od roku 2012 nastane dalsi vyvojovi stupen
Sheep
Addict
Addict

ledenaster napísal:samozrejme........a od roku 2012 nastane dalsi vyvojovi stupen
aky vyvojovy stupen je teraz a aky ma nastat? budem vediet lietat po roku 2012 alebo co chces povedat? :D
Frikso napísal:Ako sa bude volať ďalší stupeň vývoja je úplne bezpredmetné. Dnes to nazývame v latine, ktorá stála pri kolíske našej civilizácie. To, ako sa bude pozerať na vývoj človeka čo i len o 2000 rokov je ťažko predpovedateľné. Možno sa budú odborné názvy písať v Angličtine - mŕtvom jazyku presne tak, ako ich my dnes píšemie v latinčine.
ja nemam predstavu co bude za 10 rokov nie za 2000 lol ale anglina asi bude este velmi dlho, alebo sa to obsadi a vsetci budu kecat len anglicky
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pri pohlade na niektorych ludi mam pocit, ze sa vyvoj zastavil niekde za opicami.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

test napísal:Pri pohlade na niektorych ludi mam pocit, ze sa vyvoj zastavil niekde za opicami.
mas pravdu, niektori su podla mna este horsi ako opice, divim sa, ze su mnohobunkovi :D
k teme: ludstvo sa samozrejme vyvija, to, ze sme tu, je niekolko desiatok tisicroci trvajuci proces. oni si vtedy tiez neuvedomovali, ze sa vyvijaju. ludstvo sa zvysuje, meni sa svalstvo a kostra, ciastocne sa meni genofond ako reakcia na okolie atd. pocul som uz aj debilnu teoriu americkych vedcov, ze vraj amikom sa rozsirili za posledne roky usta, a teraz sa podrzte, kvoli hamburgerom :lol: pozri si fotky 15 rocnych bab spred 20 rokov a teraz a porovnaj take prsia. mozno to niekomu pride smiesne, ale je to tak :wink: a ako dodatok pre niektorych: my sa nevyvijame ako pokemoni, ze sa rano zobudim a mam dlhsie nohy, to je vec niekolkych generacii :)
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Ja som zase počul že Japonci majú hrubšie palce, kvôli písaniu SMS :D :lol:

A ešte o jednej teorii, ktorá hovorí o tom, že mimozemšťania(veľká hlava, útle telo, menšia postava...), sú vlastne ľudia, ktorí sem prišli z budúcnosti, avšak už po dalšom vývoji...Veľká hlava pre veľký mozog, útle malé telo, lebo prácu nahradia stroje a roboti... :lol:

No, je to na zamyslenie... :lol: tak si niektorí ľudia predstavujú vývoj človeka :D
Sheep
Addict
Addict

Tempus7 napísal:Ja som zase počul že Japonci majú hrubšie palce, kvôli písaniu SMS :D :lol:

A ešte o jednej teorii, ktorá hovorí o tom, že mimozemšťania(veľká hlava, útle telo, menšia postava...), sú vlastne ľudia, ktorí sem prišli z budúcnosti, avšak už po dalšom vývoji...Veľká hlava pre veľký mozog, útle malé telo, lebo prácu nahradia stroje a roboti... :lol:

No, je to na zamyslenie... :lol: tak si niektorí ľudia predstavujú vývoj človeka :D
taka je len predstava ludstava o mimosoch, pretoze ti su humanoidni, ludia si nevedia predstavit inu inteligentnu rasu ktora by sa im aspon trochu nepodobala
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tomu vývoju ľudstva..........

Pýtali sa raz Einsteina, s čím sa bude bojovať v tretej svetovej vojne..... Jeho odpoveď bola: "Neviem, ale v tej štvrtej sa bude bojovať s kameňmi a palicami"........

Lebo ak uvážime ľudskú povahu, technické možnosti a krehkosť tejto planéty, tak vyjde to, že skôr alebo neskôr civilizácia v tejto podobe, ako ju poznáme, sa skončí....... No a potom začne evolúcia po čase zase nanovo.....
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Pinhead napísal:K tomu vývoju ľudstva..........

Pýtali sa raz Einsteina, s čím sa bude bojovať v tretej svetovej vojne..... Jeho odpoveď bola: "Neviem, ale v tej štvrtej sa bude bojovať s kameňmi a palicami"........

Lebo ak uvážime ľudskú povahu, technické možnosti a krehkosť tejto planéty, tak vyjde to, že skôr alebo neskôr civilizácia v tejto podobe, ako ju poznáme, sa skončí....... No a potom začne evolúcia po čase zase nanovo.....
Ciastocne s tymto suhlasim...ale predstav si ako to tu na zemi bude vyzerat za 100 - 200 rokov....globalne oteplovanie spôsobi ze sa roztopia ladovce, tym stune hladina morí, zaplavia sa prímorske oblasti,pravdepodobne zanikne vela pramenov pitnej vody, ovzdusie bude ovela viac znecistene...nastane situacia ze ovela viac ludi bude musiet zit na ovela mensom uzemi....mozno vzniknu nove choroby....podla mna sa tieto vplyvy prejavia nejako na ludoch kedze aj clovek sa prispôsobuje prostrediu...mozno nam narastu ziabre :D narazam na film Vodny svet ....otazkou je ci sa stihne prispôsobit tak rýchlo kedze evolucia od chlpatej opice po dnesneho cloveka trvala tisicky rokov
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No....... o tom oteplovaní som kdesi čítal, že je to viac-menej prírodný proces, ktorý ľudia moc neovplyvnia, ani ho nezastavia, ani príliš nezrýchlia.... Koniec-koncov je známe, že doby ľadové sa striedajú s medziobdobiami oteplenia....... Celá naša civilizácia začala fungovať práve koncom poslednej ľadovej doby (tá skončila 10 000 - 8 000 rokov p. n. l., a prvé mestá ako napríklad Catal Huyuk v Turecku začali vznikať asi 7 000 rokov p. n. l.) a otázka je či sa dožije aj ďalšej doby ľadovej....... Osobne myslím, že nie... Problém globálneho otepľovania (ktoré aj tak neovplyvníme) sa mi zdá až umelo nafukovaný, niektoré kruhy a lobbystické skupiny z toho majú profit a evidentne im to nafukovanie vyhovuje.....
Keď niečo vidím ako problém, tak je to preľudnenie planéty a z toho plynúce konflikty (ktoré sa nakoniec môžu skončiť globálnym konfliktom, a z toho nám, či našim deťom a vnúčatám veselo nebude). Nie som žiadny fantasta, ale celkom ma zaujala teória, že pred našou civilizáciou tu už bola iná rozvinutá civilizácia (nemyslím tým Atlantídu, UFO, či podobné p.čoviny), ale zanikla či už prírodnými javmi, alebo sebadeštrukciou........ Sú na to určité nepriame dôkazy, a aby to nakoniec nebolo tak, že o nejakých 25 000 rokov bude niekto debatovať o tom, že či v dávnej minulosti existovala iná civilizácia (rozumej naša), či nie...... A tiež možno aj o budúcom vývoji ľudstva....
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Napísať odpoveď